Рецепт Огірки у власному соку на зиму

Рецепт Огірки у власному соку на зиму
Кількість порцій: 6-8 Час приготування: 23 дн. 18 г. 0 хв.
Сьогодні пропоную вам дуже цікавий спосіб огіркової засолювання - вони готуються у власному соку! Огірки виходять ароматними, хрусткими і в міру гострими. Беріть мій рецепт на замітку!

опис приготування:

Нижче я дам покроковий опис, як приготувати огірки у власному соку на зиму. Дана кількість інгредієнтів розраховане на 1 трилітрову банку або 3 літрових. Для огіркового соку можна використовувати огірки, які втратили товарний вигляд: перестиглі, некрасивою форми або з дефектами. Огіркову м'якоть потім можна використовувати для приготування супів або соусів.

  • огірки— 3 кілограма(1,5 кг. — цілих, 1,5 кг. — для огіркового соку )
  • часник— 2-3 зубчиків
  • лист хрону— 1 штука
  • парасольки кропу— За смаком
  • Лавровий лист— 1-2 штук
  • Перець горошком— 3-5 штук
  • лист смородини— За смаком
  • сіль— 3 Ст. ложки
Огірки у власному соку на зиму - фото крок 1 Підготуйте всі інгредієнти.

Огірки у власному соку на зиму - фото крок 2 Огірки помийте і замочіть в холодній воді на 1-2 годину. Потім злийте воду, обсушити огірки.

Огірки у власному соку на зиму - фото крок 3 Частина огірків натріть на крупній тертці або пропустіть через м'ясорубку. Додайте сіль і залиште на 15 хвилин.

Огірки у власному соку на зиму - фото крок 4 На дно стерилізованих банок викладіть спеції: лист хрону і смородини, лавровий лист, парасольку кропу, порізаний пластинами часник і перець горошком.

Огірки у власному соку на зиму - фото крок 5 Щільно викладіть цілі огірки в банку.

Огірки у власному соку на зиму - фото крок 6 Потім додайте терті огірки. Струсіть закриту банку, щоб рідина повністю покрила цілі огірки.

Огірки у власному соку на зиму - фото крок 7 з 3-4 день огірки стануть малосольними, а через місяць повністю засолені.

Подібні рецепти

Капуста у власному соку

Огірки шматочками у власному соку

Разом з цукром і квашеною капустою… Цей рядок з пісні У. Цоя завжди викликає у мене зимові асоціації, оскільки їмо ми капусту частіше взимку. ось, як приготувати капусту у власному соку. опис приготування: Квашена капуста хороша сама по собі, звичайно, якщо її правильно приготували. Її можна з...

Овочі у власному соку

Овочі у власному соку

Рецепт приготування смаженої моркви, лука, болгарського перцю, помідорів, баклажанів, кабачків і капусти. опис приготування: Якщо використовувати рослинне масло , у вас вийде чудовий пісний гарнір. приготування: Розігріти рослинне масло у великій сковороді. нашаткувати моркву. нарізати цибулю...

Желе з апельсинового соку

Желе з апельсинового соку

зручно, коли під рукою є такий доступний рецепт. Особливо актуально готувати желе взимку або навесні, щоб отримати вітамін С, хоча любителі цього десерту вживають його в будь-який час року. опис приготування: Ви дізнаєтеся, як приготувати желе з апельсинового соку. Всього чотири апельсини і дв...

Желе із соку червоної смородини

Желе із соку червоної смородини

мабуть, таке желе з соку червоної смородини — одне з найпоширеніших ласощів серед нашого населення, адже приготувати його зовсім не складно і тут навіть не доведеться використовувати желатин. опис приготування: У популярності цього простого рецепту желе з соку червоної смородини є багато прич...

Желе з яблучного соку

Желе з яблучного соку

Зараз ми будемо готувати дуже незвичайне і смачне желе з яблучного соку. Готувати будемо з ментоловим сиропом, а тому десерт має оригінальний смак і красивий колір. опис приготування: Приготувати красиве і смачне желе з яблучного соку досить просто. Ми не будемо готувати желе з пакетика, а при...