Рецепт Пехлеві

Рецепт Пехлеві
Кількість порцій: 16 Час приготування: 1 г. 5 хв.
Рецепт приготування пахлави з волоськими горіхами, корицею, медом і ванільним екстрактом. Пехлеві, рецепт з фото якої я із задоволенням викладаю, вийде дивовижної!

опис приготування:

Пахлава - знамените кондитерський виріб східної кухні з листкового тіста з горіхами і медом. запевняю, що вам дуже сподобається пахлава — рецепт з фото допоможе приготувати її максимально смачно!

  • упаковка тесту філо— 1 штука
  • волоських горіхів або пекан— 4 склянки
  • кориці— 1 Чайна ложка
  • палички топленого масла— 1 1/2 штуки
  • меду— 2 склянки
  • ванільного екстракту— 3 чайних ложки
Пехлеві - фото крок 1 1. Дістати тісто філо з морозильної камери і поставити в холодильник на 24 години розморожувати. Дістати тісто з холодильника за 1 годину перед використанням.
При роботі з тестом філо дістаньте стільки листів, скільки вам необхідно, а решта тримайте накритими пластиковою плівкою, а потім вологою ганчіркою. Перемішати разом подрібнені волоські горіхи і корицю. Відставити в сторону.

Пехлеві - фото крок 2 2. Розігріти духовку до 175 градусів. Ретельно змастити маслом прямокутний лист. переконайтеся, що листи тесту філо будуть в цілому відповідати за розміром листу. Якщо вони трохи більше, це нормально. Якщо вони набагато більше, ображати їх за допомогою гострого ножа.
Змастити один лист тіста розтопленим вершковим маслом.

Пехлеві - фото крок 3 3. Потім взяти цей лист і несмазанний маслом лист і викласти на деко олією вниз. Повторити те ж саме 2 рази, поки на деку НЕ буде 6 аркушів тесту (3 змащені маслом, 3 — немає). Злегка притиснути їх до поверхні дека.

Пехлеві - фото крок 4 4. Змастити верхній лист тесту маслом і висипати волоські горіхи в один шар. Змастити маслом два листа тесту і викласти їх поверх горіхів маслом вниз.

Пехлеві - фото крок 5 5. Додати волоські горіхи, потім ще два змазаних маслом листа тесту. Повторити це кілька разів. Змастити маслом ще 4 листа тесту філо і викласти їх зверху. Змастити верхній лист маслом зовні.

Пехлеві - фото крок 6 6. Розрізати по діагоналі на ромби гострим ножем. Випікати протягом 45 хвилин, поки пахлава не стане золотисто-коричневого кольору.

Пехлеві - фото крок 7 7. Поки пахлава випікається, змішати 1 паличку вершкового масла, мідь, воду, цукор і ванільний екстракт в каструлі. Довести до кипіння, потім зменшити вогонь до слабкого.

Пехлеві - фото крок 8 8. Коли ви дістанете пахлаву з духовки, полийте її половиною медової суміші зверху. Дати вбратися протягом хвилини, потім полити сумішшю. Дати пахлаві охолонути протягом декількох годин.

Подібні рецепти

Пехлеві (Баклава)

Салат з персиками

Легка у всіх сенсах закуска приємно здивує Вас і Ваших гостей! опис приготування: 500 гр тест філо,400-500 гр мелених волоських горіхів,150 гр вершкового або раст.масла Для цукрового сиропу: 750 г пісочний,600 мл води,½ лимона На змащене деко покласти 1 лист тіста філо,змастити растоп.слів.мас...

Печиво з родзинками, горіхами і M&M-х

Печиво з родзинками, горіхами і M&M-х

Рецепт приготування печива з вівсяними пластівцями, арахісовим маслом, кренделі, цукерками M&M-х, родзинками і волоськими горіхами. Це яскраве різнобарвне ласощі припаде до смаку дітям. кількість порцій: 8 сода— 1/2 чайних ложки сіль— 1/4 чайних ложки несолоне вершкове масло кімнатної температу...

Хрусткі курячі крильця

Хрусткі курячі крильця

Ця страва завжди приймають на "; ура" і дорослі, та діти. Хрусткі зовні і соковиті всередині, такі крильця — прекрасне доповнення до будь-якого гарніру, а для дорослих — ще й чудова закуска до пива. опис приготування: Смачна хрустка скоринка, а всередині ніжне і соковите м'ясо — ви хотіли отри...

Паста з лососем і цибулею

Паста з лососем і цибулею

Рецепт приготування італійської пасти з лососем, зеленою цибулею, лимонною цедрою, вершками, кропом, Пармезан і лимон. опис приготування: Відварити макарони відповідно до інструкції на упаковці. Злити воду. Нарізати лосося на тонкі шматочки і відкласти в сторону. Тонко нарізати зелену цибулю. ...

Печінка з рисом

Печінка з рисом

Печінка з рисом по даним рецептом готується в мультиварці. А тому приготується блюдо дуже легко і невимушено. Курячу печінку ми готуємо з овочами і солодкою паприкою. Виходить дуже смачно! опис приготування: Печінка з рисом — просте буденне блюдо, яке добре насичує. Сьогодні ми приготуємо це б...