Рецепт Жульєн по-домашньому

Рецепт Жульєн по-домашньому
Кількість порцій: 5 Час приготування: 1 г. 30 хв.
Домашній жульен відрізняється від класичного лише тим, що в ньому ми використовуємо підручні продукти і трохи підстроюємо склад блюда під себе. Тут я представляю вам свій варіант жульєну.

опис приготування:

Хоча цей рецепт приготування жульєну по-домашньому я підбудовувала під свої смакові переваги, в цілому він досить схожий з класичним варіантом. Тому я дуже сподіваюся, що такий жульен сподобається і вам, а якщо раптом щось в цьому рецепті вам доведеться не до смаку, ви завжди можете змінити або додати деякі інгредієнти в складі. Зокрема, в цьому простому рецепті жульєну по-домашньому я використовувала сушені грибочки, але ви можете взяти і свіжі. Тільки настійно раджу вам вибрати саме білі гриби, вони роблять смак жульєну благородним і вишуканим.

  • Гриби білі сушені— 50 грам
  • Цибуля ріпчаста— 1 штука
  • молоко— 150 грам
  • Вершкове масло— 120 грам
  • борошно— 1,5 Ст. ложки
  • сир твердий— 150 грам
  • Перець чорний мелений— — За смаком
  • сіль— — За смаком
Жульєн по-домашньому - фото крок 1 Для початку ми викладаємо сушені гриби на сковороду, заливаємо окропом і солимо їх за смаком. Ставимо гриби на повільний вогонь, накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо гриби потихеньку, поки вони повністю не розм'якнуть.

Жульєн по-домашньому - фото крок 2 Далі ми чистимо цибулю і нарізаємо його на дрібні кубики.

Жульєн по-домашньому - фото крок 3 Коли грибочки вберуть практично всю воду і размягчатся, викладаємо до них на сковороду цибулю, перемішуємо все і смажимо ще кілька хвилин, поки цибуля не стане м'яким і прозорим.

Жульєн по-домашньому - фото крок 4 вимикаємо вогонь, отставляем поки гриби в сторони і приступаємо до приготування соусу. Беремо сотейник або невелику каструльку і ставимо її на вогонь, розтоплюємо в каструльці вершкове масло.

Жульєн по-домашньому - фото крок 5 У розтоплене масло насипаємо борошно і швиденько все перемішуємо, щоб не залишилося грудочок, обсмажуємо борошно в маслі на повільному вогні 1-2 хвилини.

Жульєн по-домашньому - фото крок 6 Після цього нам слід влити в каструльку молоко, не перестаючи помішувати масу.

Жульєн по-домашньому - фото крок 7 готуємо соус, помішуючи, поки він не загусне і не дійде до потрібної консистенції.

Жульєн по-домашньому - фото крок 8 Сир тремо на крупній тертці.

Жульєн по-домашньому - фото крок 9 Далі обсмажені гриби з цибулею розкладаємо по кокотницах, посипаємо гриби меленим перцем по смак. Замість кокотниц можна використовувати горщики або вогнетривкі формочки.

Жульєн по-домашньому - фото крок 10 На гриби кладемо шар тертого сиру.

Жульєн по-домашньому - фото крок 11 Заливаємо все приготованим соусом майже під самий верх.

Жульєн по-домашньому - фото крок 12 Викладаємо зверху ще трохи сиру і ставимо кокотніци в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.

Жульєн по-домашньому - фото крок 13 Коли жульєн покриється ароматної сирною скоринкою, блюдо можна подавати до столу. Приємного всім апетиту!

Подібні рецепти

Жульєн грибний в мультиварці

Плов зі свинини в мультиварці

Для мене мультиварка стала відмінною помічницею, в ній я можу приготувати практично все, навіть зробити свій улюблений грибний жульєн, до речі, в мультиварці це блюдо готується набагато швидше і простіше. опис приготування: Я дуже люблю це вишукане французьке блюдо, раніше я часто робила його ...

Жульєн з горбуші

Жульєн з горбуші

Якщо ви любите жульени, то жульен з горбуші вам обов'язково сподобається. Якщо жульени ви ще не пробували — то жульен з горбуші заслуговує того, щоб його спробувати і полюбити опис приготування: Жульєн з горбуші — смачна і ефектно виглядає штука, тому готувати його можна і для святкового столу...

Жульєн з мідій

Жульєн з мідій

Замість традиційного варіанту з грибами і куркою, я пропоную вам зробити жульєн з мідій — це дивовижне блюдо з вишуканим смаком, яке відмінно підійде для святкового обіду або вечері. опис приготування: Як я вже казала, цей простий рецепт жульєну з мідій стане відмінним доповнення до святковог...

Жульєн грибний

Жульєн грибний

Якщо ви ще не знаєте, як приготувати жульєн грибний, то пора терміново це виправляти! Адже таке витончене смакове поєднання — і в такий короткий термін! Та й особливих кулінарних умінь це не зажадає опис приготування: Цей простий рецепт жульєну грибного мені подобається своєю простотою і досту...

Жульєн з баклажанами

Жульєн з баклажанами

Є класичний рецепт жульєну, але ми сьогодні дізнаємося про інший — овочевий жульєн — з баклажанів і кабачків, запечених під вершкової скоринкою… Ммм… просто смакота! опис приготування: Для приготування жульєну з баклажанами і кабачками нам треба приготувати овочі — промити, почистити, нарізати...