Рецепт Обсмажені шматочки філе морського мови в томатному кисло-солодкому соусі
![Рецепт Обсмажені шматочки філе морського мови в томатному кисло-солодкому соусі](https://kuhari.com.ua/img/objarennie_kusochki_file_morskogo_yazika_v_tomatnom_kislo-sladkom_souse-31196.webp)
Легке в приготуванні і помірно легке по калорій блюдо, дуже смачне і ідеально підходить в якості основного рибного страви для обіду або вечері для поповнення сил в будній день.
опис приготування:
1. У розігрітій олії обсмажити порціями шматочки філе до ступеня зменшення бурхливого кипіння ( 3 -4 хвилини на порцію). При завантаженні чергової порції залиште вільну поверхню масла на 3/4 поверхні.
2. Викладіть обсмажене філе на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир.
3. Після обсмажування риби огляньте сковороду, при наявності шару пригорілі залишків — вимийте.
4. Розігрійте 2 ст. ложки оливкової олії. Пассейруйте цибулю до прозорості на середньому вогні.
5. Додайте селеру і 1 ç.l. сухого базиліка і дрібку товченого червоного перцю. Пассейруйте ще 2 хвилини.
6. додайте моркву. Пасеруйте морква до жовтого кольору.
7. додайте часник. Пасерувати ще трохи більше хвилини.
7. додайте 2 столові ложки червоного сухого або напівсолодкого виноградного вина. Дайте спирту випаруватися.
8. Додайте помідори і обсмажують ще близько 2 хвилин.
9. Додайте томатну пасту, бульйон. За бажанням можна додати 1 -2 чайних ложки кунжутної пасти.
10. Доведіть до кипіння і спробуйте на смак. Якщо в овочах було мало цукру, додайте за смаком (я додаю по половині чайної ложки і пробую). Замість солі краще використовувати суміш, рибний соус і соєвий соус, по чайній ложці і регулювати за смаком.
11. додайте рибу. Дайте запах змішатися і вимкніть нагрів через пару хвилин і накрийте кришкою.
На гарнір можна використовувати, наприклад, суміш вареного рису з квасолею.
Якщо віддаєте перевагу сервірувати гарнір окремо від основного блюда, зменшіть в рецепті кількість бульйону до 3/4 -1 чашки.
- Филе морского языка среднее— 2 штуки(Порезать кусочками на один укус)
- Цибуля ріпчаста невеликий— 1 штука(дрібно порізати)
- Морква не велика— 1 штука(порізати соломкою)
- селера, перо— 1 штука(Порезать кусочками величиной с горошек перца)
- помідор середній (можно тепличный) — 1 штука(Порезать кубиками, семена не удалять)
- Томатна паста— 1/2 склянки
- бульйон овочевий— 2 склянки
- часник, розчавити— 2 — 3 зубчики
2. Викладіть обсмажене філе на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир.
3. Після обсмажування риби огляньте сковороду, при наявності шару пригорілі залишків — вимийте.
4. Розігрійте 2 ст. ложки оливкової олії. Пассейруйте цибулю до прозорості на середньому вогні.
5. Додайте селеру і 1 ç.l. сухого базиліка і дрібку товченого червоного перцю. Пассейруйте ще 2 хвилини.
6. додайте моркву. Пасеруйте морква до жовтого кольору.
7. додайте часник. Пасерувати ще трохи більше хвилини.
7. додайте 2 столові ложки червоного сухого або напівсолодкого виноградного вина. Дайте спирту випаруватися.
8. Додайте помідори і обсмажують ще близько 2 хвилин.
9. Додайте томатну пасту, бульйон. За бажанням можна додати 1 -2 чайних ложки кунжутної пасти.
10. Доведіть до кипіння і спробуйте на смак. Якщо в овочах було мало цукру, додайте за смаком (я додаю по половині чайної ложки і пробую). Замість солі краще використовувати суміш, рибний соус і соєвий соус, по чайній ложці і регулювати за смаком.
11. додайте рибу. Дайте запах змішатися і вимкніть нагрів через пару хвилин і накрийте кришкою.
На гарнір можна використовувати, наприклад, суміш вареного рису з квасолею.
Якщо віддаєте перевагу сервірувати гарнір окремо від основного блюда, зменшіть в рецепті кількість бульйону до 3/4 -1 чашки.
Подібні рецепти
![Обсмажені в олії креветки з рисом](https://kuhari.com.ua/img/objarennie_v_masle_krevetki_s_risom-9623.webp)
Курячі шматочки в томатному соусі
Рецепт приготування обсмажених в маслі креветок з цибулею, болгарським перцем, сосисками і рисом. опис приготування: У середній каструлі нагріти 1/2 столової ложки масла на середньому вогні. Додати цибулю, смажити до м'якості, від 3 до 5 хвилин. Додати бульйон і довести до кипіння. Додати рис,...
![Жульєн з морського коктейлю](https://kuhari.com.ua/img/julen_iz_morskogo_kokteilya-160678.webp)
Жульєн з морського коктейлю
Смачний і дуже ніжний — жульєн з морського коктейлю в домашніх умовах можна приготувати менше ніж за годину. Таке блюдо буде дуже корисним і смачним, а любителі морепродуктів будуть у захваті! опис приготування: Жульєн пішов з Франції і на сучасній кухні в будь-якому куточку землі його готують...
![М'ясо, тушковане в томатному соусі (Spеzzatino помідор)](https://kuhari.com.ua/img/myaso_tushenoe_v_tomatnom_souse_Spezzatino_al_pomodoro-518494.webp)
М'ясо, тушковане в томатному соусі (Spеzzatino помідор)
Spеzzatino помідор — традиційне блюдо Італії. м'ясо ніжне, соковите і м'яке! Блюдо в приготуванні дуже просте з доступних продуктів. розповідаю, як приготувати. опис приготування: Ситне і безсумнівно ароматне блюдо італійської кухні. М'ясо з овочами гаситься слабкому вогні протягом 40-60 хвили...
![Паста з фрикадельками в томатному соусі](https://kuhari.com.ua/img/pasta_s_frikadelkami_v_tomatnom_souse-176549.webp)
Паста з фрикадельками в томатному соусі
Це традиційне італійське блюдо знають і люблять скрізь, не тільки в Італії, і якщо вам цікаво, як приготувати пасту з фрикадельками в томатному соусі, то всю інформацію ви знайдете в цьому рецепті. опис приготування: Рецепт приготування пасти з фрикадельками в томатному соусі в принципі дуже п...
![Індичі тефтелі з рисом і перцем в томатному соусі](https://kuhari.com.ua/img/indiushinie_tefteli_s_risom_i_percem_v_tomatnom_souse-512843.webp)
Індичі тефтелі з рисом і перцем в томатному соусі
Всі люблять тюфтельки! особливо, якщо вони легкі, нежирні, соковиті і дуже смачні! А як приготувати саме такі тюфтельки, я вам розповім сьогодні! опис приготування: Філе грудки індички, як і фарш з нього, відноситься до дієтичного м'яса і майже не містить жиру. Щоб вироби з такого фаршу були ...