Рецепт Обсмажені шматочки філе морського мови в томатному кисло-солодкому соусі

Рецепт Обсмажені шматочки філе морського мови в томатному кисло-солодкому соусі
Кількість порцій: 5-7 Час приготування: 30 хв.
Легке в приготуванні і помірно легке по калорій блюдо, дуже смачне і ідеально підходить в якості основного рибного страви для обіду або вечері для поповнення сил в будній день.

опис приготування:

1. У розігрітій олії обсмажити порціями шматочки філе до ступеня зменшення бурхливого кипіння ( 3 -4 хвилини на порцію). При завантаженні чергової порції залиште вільну поверхню масла на 3/4 поверхні.

2. Викладіть обсмажене філе на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир.

3. Після обсмажування риби огляньте сковороду, при наявності шару пригорілі залишків — вимийте.

4. Розігрійте 2 ст. ложки оливкової олії. Пассейруйте цибулю до прозорості на середньому вогні.

5. Додайте селеру і 1 ç.l. сухого базиліка і дрібку товченого червоного перцю. Пассейруйте ще 2 хвилини.

6. додайте моркву. Пасеруйте морква до жовтого кольору.

7. додайте часник. Пасерувати ще трохи більше хвилини.

7. додайте 2 столові ложки червоного сухого або напівсолодкого виноградного вина. Дайте спирту випаруватися.

8. Додайте помідори і обсмажують ще близько 2 хвилин.

9. Додайте томатну пасту, бульйон. За бажанням можна додати 1 -2 чайних ложки кунжутної пасти.

10. Доведіть до кипіння і спробуйте на смак. Якщо в овочах було мало цукру, додайте за смаком (я додаю по половині чайної ложки і пробую). Замість солі краще використовувати суміш, рибний соус і соєвий соус, по чайній ложці і регулювати за смаком.

11. додайте рибу. Дайте запах змішатися і вимкніть нагрів через пару хвилин і накрийте кришкою.

На гарнір можна використовувати, наприклад, суміш вареного рису з квасолею.

Якщо віддаєте перевагу сервірувати гарнір окремо від основного блюда, зменшіть в рецепті кількість бульйону до 3/4 -1 чашки.


  • Филе морского языка среднее— 2 штуки(Порезать кусочками на один укус)
  • Цибуля ріпчаста невеликий— 1 штука(дрібно порізати)
  • Морква не велика— 1 штука(порізати соломкою)
  • селера, перо— 1 штука(Порезать кусочками величиной с горошек перца)
  • помідор середній (можно тепличный)  — 1 штука(Порезать кубиками, семена не удалять)
  • Томатна паста— 1/2 склянки
  • бульйон овочевий— 2 склянки
  • часник, розчавити— 2 — 3  зубчики
1. У розігрітій олії обсмажити порціями шматочки філе до ступеня зменшення бурхливого кипіння ( 3 -4 хвилини на порцію). При завантаженні чергової порції залиште вільну поверхню масла на 3/4 поверхні.

2. Викладіть обсмажене філе на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир.

3. Після обсмажування риби огляньте сковороду, при наявності шару пригорілі залишків — вимийте.

4. Розігрійте 2 ст. ложки оливкової олії. Пассейруйте цибулю до прозорості на середньому вогні.

5. Додайте селеру і 1 ç.l. сухого базиліка і дрібку товченого червоного перцю. Пассейруйте ще 2 хвилини.

6. додайте моркву. Пасеруйте морква до жовтого кольору.

7. додайте часник. Пасерувати ще трохи більше хвилини.

7. додайте 2 столові ложки червоного сухого або напівсолодкого виноградного вина. Дайте спирту випаруватися.

8. Додайте помідори і обсмажують ще близько 2 хвилин.

9. Додайте томатну пасту, бульйон. За бажанням можна додати 1 -2 чайних ложки кунжутної пасти.

10. Доведіть до кипіння і спробуйте на смак. Якщо в овочах було мало цукру, додайте за смаком (я додаю по половині чайної ложки і пробую). Замість солі краще використовувати суміш, рибний соус і соєвий соус, по чайній ложці і регулювати за смаком.

11. додайте рибу. Дайте запах змішатися і вимкніть нагрів через пару хвилин і накрийте кришкою.

На гарнір можна використовувати, наприклад, суміш вареного рису з квасолею.

Якщо віддаєте перевагу сервірувати гарнір окремо від основного блюда, зменшіть в рецепті кількість бульйону до 3/4 -1 чашки.


Подібні рецепти

Обсмажені в олії креветки з рисом

Курячі шматочки в томатному соусі

Рецепт приготування обсмажених в маслі креветок з цибулею, болгарським перцем, сосисками і рисом. опис приготування: У середній каструлі нагріти 1/2 столової ложки масла на середньому вогні. Додати цибулю, смажити до м'якості, від 3 до 5 хвилин. Додати бульйон і довести до кипіння. Додати рис,...

Жульєн з морського коктейлю

Жульєн з морського коктейлю

Смачний і дуже ніжний — жульєн з морського коктейлю в домашніх умовах можна приготувати менше ніж за годину. Таке блюдо буде дуже корисним і смачним, а любителі морепродуктів будуть у захваті! опис приготування: Жульєн пішов з Франції і на сучасній кухні в будь-якому куточку землі його готують...

М'ясо, тушковане в томатному соусі (Spеzzatino помідор)

М'ясо, тушковане в томатному соусі (Spеzzatino помідор)

Spеzzatino помідор — традиційне блюдо Італії. м'ясо ніжне, соковите і м'яке! Блюдо в приготуванні дуже просте з доступних продуктів. розповідаю, як приготувати. опис приготування: Ситне і безсумнівно ароматне блюдо італійської кухні. М'ясо з овочами гаситься слабкому вогні протягом 40-60 хвили...

Паста з фрикадельками в томатному соусі

Паста з фрикадельками в томатному соусі

Це традиційне італійське блюдо знають і люблять скрізь, не тільки в Італії, і якщо вам цікаво, як приготувати пасту з фрикадельками в томатному соусі, то всю інформацію ви знайдете в цьому рецепті. опис приготування: Рецепт приготування пасти з фрикадельками в томатному соусі в принципі дуже п...

Індичі тефтелі з рисом і перцем в томатному соусі

Індичі тефтелі з рисом і перцем в томатному соусі

Всі люблять тюфтельки! особливо, якщо вони легкі, нежирні, соковиті і дуже смачні! А як приготувати саме такі тюфтельки, я вам розповім сьогодні! опис приготування: Філе грудки індички, як і фарш з нього, відноситься до дієтичного м'яса і майже не містить жиру. Щоб вироби з такого фаршу були ...