Рецепт Пасха пишна

Рецепт Пасха пишна
Кількість порцій: 10-12 Час приготування: 5 г. 0 хв.
Щороку наша родина готує один з трьох рецептів пасок. Всі три перевірені часом, всі дивовижні, головне вирішити, який же вибрати на цей раз. Ось третій з цих сімейних рецептів.

опис приготування:

Простий рецепт пишною паски (знаю, що правильніше називати цю випічку паскою, але все ж дуже багато хто називає її паскою — в тому числі, і я):

1. розім'яти дріжджі, розвести їх з молоком і цукром для опари. Відставити в тепле місце до тих пір, поки ви не настане момент з'єднувати їх з тестом.

2. відривна 2 білка, ставимо їх і холодильник — схоже їх них буде зроблена глазур для верхівок. Решта жовтки і яйця розтираємо з цукром і збиваємо до пишної піни.

3. В об'ємній каструлі змішуємо яйця, добре тепле молоко, розтоплене вершкове масло і свинячий жир (не можна додавати їх сильно гарячими!). Перемішуємо всі компоненти.

4. Додаємо рослинне масло, родзинки, ваніль, сіль, горілку. Виливаємо в масу підійшли дріжджі. Все добре розтираємо. Якщо ви все робите правильно, маса буде приємно теплою.

5. Порціями додаємо в масу борошно, майже всю. Тісто має бути більш густим, ніж на оладки, але не крутим! Воно повинно на вигляд бути дуже еластичним. Ставимо тісто в тепло грати на 3-4 годину. стежимо, щоб воно не втекло, збиваємо ложкою в міру потреби.

6. готуємо форми, змащуємо їх, викладаємо пергаментом. Наповнюємо форми тестом на половину форми. випікаємо 40 хвилин при температурі 180-190 градусів.

7. збиваємо глазур, ще гарячі верхівки пасок прикрашаємо нею і кондитерської посипкою.

Великодня виходять дивовижно смачні і пишні. Тісто легке і ароматне — просто чудо!


  • мука— 7-8 склянок
  • яйця— 5 штук
  • дріжджі— 70-75 грам
  • молоко— 2 склянки
  • цукор— 2 склянки
  • вершкове масло— 300 грам
  • горілка— 1 Ст. ложка
  • олія соняшникова— 3 Ст. ложки
  • сіль— 1 Чайна ложка
  • родзинки— 50-70 грам
  • ванільний цукор— 2 штуки(пакетик)
  • жир свиной— 1 Ст. ложка
  • молоко— 3 Ст. ложки(для опари)
  • цукор— 1 Ст. ложка(для опари)
  • білок— 2 штуки(глазур)
  • цукрова пудра— 2,5-3 склянки(глазур)
Простий рецепт пишною паски (знаю, що правильніше називати цю випічку паскою, але все ж дуже багато хто називає її паскою — в тому числі, і я):

1. розім'яти дріжджі, розвести їх з молоком і цукром для опари. Відставити в тепле місце до тих пір, поки ви не настане момент з'єднувати їх з тестом.

2. відривна 2 білка, ставимо їх і холодильник — схоже їх них буде зроблена глазур для верхівок. Решта жовтки і яйця розтираємо з цукром і збиваємо до пишної піни.

3. В об'ємній каструлі змішуємо яйця, добре тепле молоко, розтоплене вершкове масло і свинячий жир (не можна додавати їх сильно гарячими!). Перемішуємо всі компоненти.

4. Додаємо рослинне масло, родзинки, ваніль, сіль, горілку. Виливаємо в масу підійшли дріжджі. Все добре розтираємо. Якщо ви все робите правильно, маса буде приємно теплою.

5. Порціями додаємо в масу борошно, майже всю. Тісто має бути більш густим, ніж на оладки, але не крутим! Воно повинно на вигляд бути дуже еластичним. Ставимо тісто в тепло грати на 3-4 годину. стежимо, щоб воно не втекло, збиваємо ложкою в міру потреби.

6. готуємо форми, змащуємо їх, викладаємо пергаментом. Наповнюємо форми тестом на половину форми. випікаємо 40 хвилин при температурі 180-190 градусів.

7. збиваємо глазур, ще гарячі верхівки пасок прикрашаємо нею і кондитерської посипкою.

Великодня виходять дивовижно смачні і пишні. Тісто легке і ароматне — просто чудо!


Подібні рецепти

Пасха «царська» з сухофруктами

Пишна домашня піца

Ця паска вимагає праці, але вона того варта! дивний рецепт! багатство смаків — в ознаменування Величі і Радості цього Святого свята! опис приготування: сир віджати, протерти через сито, укласти у велику каструлю з товстим дном. Перемішати з яйцями, сметаною і маслом. Поставити каструлю на сла...

Пасха царська сирна

Пасха царська сирна

Сирна паска і паски — традиційні страви до свята Пасхи. смачна, соковита і ароматна сирна паска готується зовсім нескладно, переконайтеся в цьому, приготувавши пригощання для рідних і друзів. опис приготування: Традиційні частування на свято Пасхи — паски, фарбовані яйця і сирна паска. Приготу...

Пасха царська варена

Пасха царська варена

Свято Пасхи прийнято зустрічати з пасками, фарбованими яйцями і паскою. рецепт, повинна визнати, простий, але смак у цій паски просто приголомшливий, вона чомусь навіть нагадує сирні дитячі сирки. опис приготування: Серед обов'язкових традіцонних великодніх страв можна зустріти паску, яйця і с...

Пасха из йогурта

Пасха из йогурта

Ищите новый интересный рецепт на праздник? Тогда предлагаю вашему вниманию нежнейшую, буквально воздушную пасху из йогурта. опис приготування: Я люблю легкие десерты, а точнее легкие сладкие блюда. Сир, мне кажется достаточно тяжелым ингредиентом для пасхи, поэтому я решила поэксерементировать...

Пасха из макарон

Пасха из макарон

Ви не повірите, но при отсутствии нужных ингредиентов, пасху можно приготовить даже из макарон. Звичайно ж, она мало напоминает традиционную пасху, але виходить дуже навіть смачно! Спробуйте! опис приготування: Приготовим пасху из макарон в домашних условиях. Макарони відварити до готовності, ...