Рецепт Пасха «царська» з сухофруктами

Рецепт Пасха «царська» з сухофруктами
Кількість порцій: 10 Час приготування: 1 дн. 3 г. 0 хв.
Ця паска вимагає праці, але вона того варта! дивний рецепт! багатство смаків — в ознаменування Величі і Радості цього Святого свята!

опис приготування:

сир віджати, протерти через сито, укласти у велику каструлю з товстим дном. Перемішати з яйцями, сметаною і маслом.

Поставити каструлю на слабкий вогонь. готувати, безперервно помішуючи. Коли суміш стане гарячою, зняти каструлю з вогню і, продовжуючи помішувати, помістити каструльку в миску з холодною водою і остудити до кімнатної температури.

Додати в суміш цукор, ваніль, мигдаль (дрібно порубаний), сухофрукти (дрібно нарубати), цедру і родзинки. Ретельно перемішати масу.

Щоб паска легко виймалася з пасочніци зі збереженням форми, пасочницу перед заповненням необхідно вистилати трохи вологою марлею.

Заповнити пасочницу масою, закрити блюдцем, покласти невеликий гніт, поставити на 24 немає. в холодильник.

Дістати з форми, викласти на блюдо і прикрасити цукатами, горіхами і нанести малюнки гелів олівцями.


  • творог деревенский— 500 грам(как можно более жирный и сухой!)
  • яйце— 3 штуки
  • вершкове масло— 100 грам
  • крем— 1 Склянка
  • цукор— 150 грам
  • стручок ванілі— 1 штука
  • миндаль сладкий— 1/2 склянки
  • родзинки— 1/4 склянки
  • фініки (без кісточки)  — 1/4 склянки
  • чорнослив— 1/4 склянки
  • чорнослив— 1/4 склянки
  • Cedra 1 лимона— 1 штука
сир віджати, протерти через сито, укласти у велику каструлю з товстим дном. Перемішати з яйцями, сметаною і маслом.

Поставити каструлю на слабкий вогонь. готувати, безперервно помішуючи. Коли суміш стане гарячою, зняти каструлю з вогню і, продовжуючи помішувати, помістити каструльку в миску з холодною водою і остудити до кімнатної температури.

Додати в суміш цукор, ваніль, мигдаль (дрібно порубаний), сухофрукти (дрібно нарубати), цедру і родзинки. Ретельно перемішати масу.

Щоб паска легко виймалася з пасочніци зі збереженням форми, пасочницу перед заповненням необхідно вистилати трохи вологою марлею.

Заповнити пасочницу масою, закрити блюдцем, покласти невеликий гніт, поставити на 24 немає. в холодильник.

Дістати з форми, викласти на блюдо і прикрасити цукатами, горіхами і нанести малюнки гелів олівцями.


Подібні рецепти

Пасха царська сирна

Пасха «царська» сира

Сирна паска і паски — традиційні страви до свята Пасхи. смачна, соковита і ароматна сирна паска готується зовсім нескладно, переконайтеся в цьому, приготувавши пригощання для рідних і друзів. опис приготування: Традиційні частування на свято Пасхи — паски, фарбовані яйця і сирна паска. Приготу...

Пасха царська варена

Пасха царська варена

Свято Пасхи прийнято зустрічати з пасками, фарбованими яйцями і паскою. рецепт, повинна визнати, простий, але смак у цій паски просто приголомшливий, вона чомусь навіть нагадує сирні дитячі сирки. опис приготування: Серед обов'язкових традіцонних великодніх страв можна зустріти паску, яйця і с...

Пасха з дієтичного сиру

Пасха з дієтичного сиру

До світлого свята Великодня окрім пасок обов'язково приготуйте і паску. Якщо ви на дієті — не біда. За цим рецептом ви зможете приготувати паску їх дієтичного сиру, без цукру і зайвих жирів. опис приготування: Яке ж свято Пасхи без пасок і смачною сирної паски! Але якщо ви з яких-небудь причин...

Пасха из йогурта

Пасха из йогурта

Ищите новый интересный рецепт на праздник? Тогда предлагаю вашему вниманию нежнейшую, буквально воздушную пасху из йогурта. опис приготування: Я люблю легкие десерты, а точнее легкие сладкие блюда. Сир, мне кажется достаточно тяжелым ингредиентом для пасхи, поэтому я решила поэксерементировать...

Пасха из макарон

Пасха из макарон

Ви не повірите, но при отсутствии нужных ингредиентов, пасху можно приготовить даже из макарон. Звичайно ж, она мало напоминает традиционную пасху, але виходить дуже навіть смачно! Спробуйте! опис приготування: Приготовим пасху из макарон в домашних условиях. Макарони відварити до готовності, ...