Рецепт Ніжні пшоняна коржі

Рецепт Ніжні пшоняна коржі
Кількість порцій: 10 Час приготування: 3 г. 0 хв.
Ароматні коржі з пшоняної борошна - відмінне рішення для сніданку. Вони дуже гарні з маслом або джемом під чашку свіжого чаю. Спробуйте їх якомога швидше!


опис приготування:

Пишні легкі коржі з пшоняної борошна збагатять ваш стіл новим смаком і ароматом. Пшоно є рекордсменом серед круп за вмістом вітамінів групи В, молібдену і магнію. Високо і зміст в пшоні білка. Також пшоно - найменш аллергенная крупа. Всі ці властивості пшона зберігаються і борошні, отриманої з цього злаку. Спробуйте спекти ці здобні коржі - і пшоняна мука займе почесне місце на вашій кухні.


  • молоко— 200 мілілітрів
  • вода— 100 мілілітрів
  • вершкове масло— 50 грам
  • масло рослинне— 2 Ст. ложки
  • цукор— 2 Ст. ложки
  • сіль— 1/2 чайних ложки
  • мука пшенична— 2 склянки(обсяг 250 мл)
  • мука пшеничная в/с сорт— 1 Склянка
  • дріжджі сухі— 1 Чайна ложка
  • яйце— 1 штука(добірне)
Ніжні пшоняна коржі - фото крок 1 Дрожжевое тесто я замешиваю с помощью хлебопечки. Для этого непременно просеиваю муку, а все продукты беру комнатной температуры.

Ніжні пшоняна коржі - фото крок 2 Загружать продукты в ведерко хлебопечки следует согласно инструкции к вашей модели.

Ніжні пшоняна коржі - фото крок 3 После замеса тесто должно подойти минимум в два раза. Тесто получается очень легким, послушным и податливым, но работайте с ним смазанными руками.

Ніжні пшоняна коржі - фото крок 4 Розкачайте тісто в пласт товщиною в 2 см. Вырубкой для теста нарежьте лепешки, окуная края выемки в муку.

Ніжні пшоняна коржі - фото крок 5 Разложите лепешки на лист с пергаментом, наколите их вилкой. Немного присыпьте лепешки мукой. Дайте им подойти и выпекайте в разогретой до 200 градусів духовці до рум'яної скоринки.

Ніжні пшоняна коржі - фото крок 6 При желании смешайте грамм 50 сливочного масла со столовой ложкой сахара и столовой ложкой муки в однородную пасту. Как только лепешки начнут схватываться, выньте их из духовки и обильно смажьте приготовленной смесью. Затем допекайте до готовности. Это необязательное действие, однако лепешки с такой помазкой получаются очень вкусными!

Ніжні пшоняна коржі - фото крок 7 Готовые лепешки можно сразу подавать к чашке ароматного чая.

Подібні рецепти

Ніжні карамелізовані реберця

Ніжні сирники з манкою

Варіацій на тему реберець існує дуже і дуже багато, тому що саме слово "; реберця" дає розгулятися і фантазії, і апетиту. рекомендую прочитати, як приготувати реберця по моїм рецептом. опис приготування: Цей варіант зручний тим, що блюдо починаєш готувати з вечора, а вранці за 5 хвилин доготов...

Дуже ніжні тефтелі в томатно-сметанному соусі

Дуже ніжні тефтелі в томатно-сметанному соусі

Таке блюдо як тефтелі відомо всім. Найчастіше їх подають в різних столових, але спробуйте, як приготувати ніжні тефтелі в томатно-сметанному соусі будинку. Це буде нова позиція обіднього меню. опис приготування: Яловичину краще взяти жирну, щоб вийшло соковитіше. Крім солі в фарш за бажанням д...

Ніжні котлети з фаршу

Ніжні котлети з фаршу

Для всієї сім'ї готуємо соковиті і ароматні котлетки з дієтичного курячого фаршу. Дивимося прямо зараз рецепт приготування ніжних котлет з фаршу! опис приготування: Котлети з курки завжди готуються швидко, виходять легкими, але ситними. Для приготування ніжних котлет з фаршу нам знадобиться ку...

Ніжні курячі відбивні

Ніжні курячі відбивні

Ніжні курячі відбивні я їла на дитячому дні народженні, куди нас запросили разом з онукою. Для дітей отбівнушкі були маленькі, для дорослих величезні. Всі їли їх із задоволенням і хвалили! опис приготування: Ніжні курячі відбивні просто тануть у роті. Їх дуже легко зробити. Фарш виходить рідки...

Ніжні відбивні з яловичини

Ніжні відбивні з яловичини

вони, хто стверджує, що яловичина завжди жорстка, просто не пробували це блюдо Я хочу показати вам нескладний, але дуже класний варіант приготування ніжних відбивних з яловичини. запам'ятовуйте! опис приготування: Секрет таких відбивних у досить тонкому м'ясі і хрусткою подвійній паніровці. За...