Рецепт Кабачки з рисом і грибами
Кабачки з рисом і грибами в соусі зі сметани з томатною пастою. Неймовірно смачна страва! Ви навіть не зрозумієте, що в начинці немає м'яса. Блюдо легке і в той же час ситне. Приготуйте, вам сподобається!
опис приготування:
Кабачки з рисом і грибами. Для цього рецепта можна використовувати гриби - печериці, як в моєму випадку, або інші гриби: гливи, білий гриб. Якщо готуєте з лісових грибів, тоді заздалегідь їх відваріть. Всім відомо, що грибами можна замінити м'ясо, і це як раз той випадок. Рис можна використовувати вчорашній, залишки після трапези. Томатну пасту замініть на свіжий помідор, перебитий в блендері до стану пюре. Якщо прибрати з рецепта сметану, тоді це блюдо можна готувати і в пост. А в сезон кабачків потрібно обов'язково спробувати.
- кабачок— 1 штука
- печериця— 65-75 грам
- рис варений— 2 Ст. ложки
- цибуля ріпчаста— 0,5 штуки
- морква— 0,5 штуки
- зелень— За смаком
- перець болгарський— 0,5 штуки
- крем— 2 Ст. ложки
- цукор— 1 щіпка
- сіль, перець— За смаком
- червоний гострий перець— За смаком
- вода— 120 мілілітрів
- мука— 1 Чайна ложка
- томатна паста— 1 Чайна ложка
- сир голландський— 20-30 грам
Кабачок розрізати вздовж на дві частини, за допомогою ложки вийміть внутрішню частину - м'якоть. Вона нам більше не знадобиться. З м'якоті можна приготувати смузі, гаспачо, її можна додати в борщ або суп.
Готуємо заливку-соус. змішайте воду, сметану, томатну пасту, дрібку цукру, сіль і гострий перець. Перемішайте до однорідної маси.
Соус вилийте в форму, в якій будемо запікати кабачки.
готуємо начинку. Начинку можна приготувати і заздалегідь. Дрібно нарізати цибулю і моркву на крупну тертку. Смажте на рослинному маслі до м'якості, вогонь середній.
Болгарський перець наріжте дрібними кубиками, надішліть до овочів на 3-5 хвилин. Не забуваємо перемішувати.
Печериці теж наріжте дрібними кубиками.
Висипаємо до овочів, перемішуємо, сіль і poperčite. Якщо мало масла, додайте. Я люблю гриби готувати з вершковим маслом, додаю 1 ч.ложку. Ви ж готуйте на свій смак, додайте ще рослинне масло. Накрийте кришкою і тушкуйте на малому вогні хвилин 10.
І в останню чергу висипаємо рис. перемішайте, трохи прогрійте, пробуємо на смак, чи достатньо солі і перцю. На цьому етапі начинка повинна бути вже смачною, потім виправляти буде пізно.
Кабачки всередині трохи посоліть і поперчіть, щоб вони після запікання не вийшло прісними. І фаршируємо начинкою. Викладіть в соус в форму. Надішліть в духовку на 10 хвилин при температурі 180 градусів.
кабачки через 10 хвилин вийміть з духовки. Сир - на терку і посипте зверху, закриваємо начинку. Повертаємо в духовку ще на 10-15 хвилин.
Стежимо на сиром. Коли він придбав за потрібне вам колір, виймаємо блюдо з духовки.
Кабачки розкладіть на блюдо і обов'язково полийте соусом з форми, в якому вони готувалися. Посипте зеленню на свій смак.
Подібні рецепти
Кабачки, фаршировані рисом і овочами
Ситне і дієтичне блюдо, яке ви можете приготувати без особливих зусиль — кабачки з рисом в мультиварці. Щоб воно вийшло більш ароматним, додайте пару зубчиків часнику і рослинне масло. опис приготування: Приготований гарнір можна доповнювати запеченої або відвареної рибою, м'ясом, ковбасними в...
Кабачки з куркою і грибами
Ця страва Ви зможете приготувати за допомогою вашої мікрохвильовки. Ніжне куряче філе гаситься з кабачками, морквою і грибами. виходить чудове, насичене блюдо на обід або вечерю. опис приготування: Перед вами — простий рецепт приготування кабачків з куркою і грибами. Спершу готуємо курячі стег...
Кабачки з грибами
Кабачки з грибами — відмінне літня страва, яке в сезон грибів та кабачків претендує стати черговим через легкості і швидкості приготування, а також через свою недорогий вартості! опис приготування: Найсмачніше кабачки з грибами поїдати теплими. Найзручніше розрізати кабачки на кілька частин. Х...
Смажені кабачки з часниковим соусом
Рецепт приготування кабачків з часниковим соусом. Ця страва виходить ніжним, легким і дуже смачним. опис приготування: З нудного і буденного страви, смажені кабачки можна приготувати як справжню святкову закуску. Виходить дуже смачне і легке блюдо, до гострого соусу підходить дуже добре. Рос...
Смажені баклажани і кабачки з баранячим горохом в лаваші
Рецепт приготування смажених баклажанів і кабачків з баранячим горохом, цибулею, помідорами чері та моцарелою. опис приготування: Розігріти духовку до 200 градусів. збити оцту, лимонний сік, 1 столову ложку масла і 1 чайну ложку чебрецю і орегано в невеликій мисці. Відкласти в сторону. Злегка...