Рецепт Великодній хліб

Рецепт Великодній хліб
Кількість порцій: 1 Час приготування: 4 г. 0 хв.
Всі ми з особливою радістю готуємося до світлого свята Великодня. І хочеться, щоб на столі в цей день був особливий, великодній хліб. Тому пропоную подивитися, як приготувати великодній хліб.

опис приготування:

Щоб спекти смачний великодніх хліб, знадобиться лише продуктова складова, форма для випічки, стакан або чашка без вушка і ніж. За допомогою нескладних маніпуляцій виходить дуже гарний і м'який хлібець! дивіться, як приготувати великодній хліб, прямо зараз!

  • Борошно пшеничне вищого ґатунку— 450 грам(приблизно)
  • цукор— 1,5 Ст. ложки
  • сіль— 1,5 чайних ложки
  • свіжі дріжджі— 20 грам
  • молоко— 100 мілілітрів
  • вода— 100 мілілітрів
  • Вершкове масло— 70 грам
  • кунжут— 2-3 чайних ложок
  • Рослинна олія— 1 Чайна ложка
Великодній хліб - фото крок 1 Підготуйте продукти для хліба. Щоб хліб в результаті мав гарний вигляд, його потрібно перед запіканням змастити молоком або рослинним маслом, подбайте про це заздалегідь.

Великодній хліб - фото крок 2 Змішайте воду і молоко, підігрійте до 40 градусів. Всипте сіль і цукор, а також розчиніть у теплій суміші дріжджі.

Великодній хліб - фото крок 3 Всипте майже всю муку, залиште половину стаканчика на домішування. Замісити некруте тісто.

Великодній хліб - фото крок 4 На водяній або паровій бані розтопіть вершкове масло. Додайте його в тісто. Все перемішайте протягом 5 хвилин.

Великодній хліб - фото крок 5 Тепер додайте решту борошно і замісити в міру крутий колобок. Тісто не повинно бути "; забитим ";, але і "; плисти" воно теж не повинно. Залиште його в глибокій посудині, накрийте чистою сухою серветкою і приберіть в тепло на 1,5-2 годину.

Великодній хліб - фото крок 6 Через дві години тісто має збільшитися як мінімум в три рази. воно готове!

Великодній хліб - фото крок 7 Присипте стіл борошном, розділіть тісто 7 рівних шматочків. Приготуйте форму антипригарним діаметром 21-22 см.

Великодній хліб - фото крок 8 Один грудочку тесту розкачайте тонко качалкою. Решта шматочки сформуйте у вигляді круглих булочок.

Великодній хліб - фото крок 9 Антипригарним форму змастіть половиною чайної ложки масла рослинного. Поставте по серединці стакан, його боки теж змастіть, щоб тісто не прилипло до нього. Накрийте стакан листом тесту. Навколо на тісто розподіліть кульки-булочки.

Великодній хліб - фото крок 10 Гострим ножем розрізати тісто на склянці, як на фотокартці.

Великодній хліб - фото крок 11 Поступово загніть кінець, укладаючи їх на булочки. Стакан акуратно дістаньте і приберіть.

Великодній хліб - фото крок 12 Зверху хліб змастіть рослинною олією і посипте кунжутом. Дайте йому час для вистоювання (15 хвилин) в тепле. Після відправте в духовку, розігріту до 180 градусів, хвилин 35.

Великодній хліб - фото крок 13 Час і температуру підганяйте під свою духовку, у мене випікається в маленькій електричної за 25 хвилин при 150 градусах. У великих духовка час і температуру потрібно збільшити значно. Зніміть роз'ємну форму. Остудіть хліб на решітці. Готово!

Подібні рецепти

Великодній пиріг з рікоттою

Картопля по-селянськи в духовці

Великодній пиріг з рікоттою дуже популярний в Італії. Пропоную запозичити рецепт пасхального пирога з рікоттою у італійських кондитерів і урізноманітнити своє меню в це світле свято! опис приготування: Я дуже люблю випічку з рікоттою і зізнаюся, готую такий пиріг не тільки на Великдень. Тісто ...

Великодній пиріг з шоколадом

Великодній пиріг з шоколадом

подивіться, як приготувати великодній пиріг з шоколадом - дуже м'який і ароматний, прикрашений шоколадом і з сюрпризом всередині! Знадобляться найпростіші продукти, але десерт - чудовий. опис приготування: Такий пиріг можна ароматизувати апельсином, лимоном, ваніллю, різними есенціями - на ваш...

Великодній пиріг

Великодній пиріг

Італійський пиріг - це традиційне пасхальне блюдо італійської кухні. У нього багато різновидів. Як вони тільки не називаються — Піцанія, торт, Паскуаліна, піца Рустика…а суть одна! опис приготування: Рецепт кожного з перерахованих вище пирогів може відрізнятися в залежності від регіону, тому у...

Великодній здобний паску

Великодній здобний паску

Здобний паску за цим рецептом завжди пекла моя бабуся. Цей рецепт вона називала "; віденської здобою ";, з такого тесту завжди виходив дуже м'який та ніжний паску, а також - пиріжки і рогалики. опис приготування: Поділюся з вами бабусиним рецептом, як приготувати великодній здобний паску. На п...

Великодній салат з куркою

Великодній салат з куркою

Такий салат можна подати на Великодній стіл. Він дуже смачний, відмінно виглядає. Його можна приготувати вдома і взяти з собою на вилазку або на природу. У всіх сенсах салат універсальний. опис приготування: Для салату треба відварити курку і яйця. Остудити і подрібнити. Потім всі інгредієнти ...