Рецепт Капуста у власному соку

Рецепт Капуста у власному соку
Кількість порцій: 10 Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.
Разом з цукром і квашеною капустою… Цей рядок з пісні У. Цоя завжди викликає у мене зимові асоціації, оскільки їмо ми капусту частіше взимку. ось, як приготувати капусту у власному соку.

опис приготування:

Квашена капуста хороша сама по собі, звичайно, якщо її правильно приготували. Її можна заквашувати з журавлиною, це як найбільш ходовий варіант. У місцях, де журавлина не виростали, кладут смородину (червону і чорну). природно, фантазія працює, а влітку ягід хоч відбавляй! Тому для закваски йде майже все, що росте. Головне - підійти з розумом!

  • Капуста білокачанна— 3 кілограма
  • морква— 4-5 штук
  • сіль— 4 Ст. ложки
  • Перець чорний горошком— 10 штук
  • Лавровий лист— 3 штуки
Капуста у власному соку - фото крок 1 Беремо качан хорошою свіжої капусти. Шаткуємо його на спеціальній тертці, призначеної для нарізування тонкими волокнами, або просто нарізаємо гострим ножем. Для цієї мети можете використовувати кухонний комбайн зі спеціальною насадкою.

Капуста у власному соку - фото крок 2 Чистим морковь. Зазвичай морква я тру на залізній тертці під проточною водою. Але нам потрібна повна стерильність. Тому використовую я картоплечистки. Тру моркву на великій тертці.

Капуста у власному соку - фото крок 3 У тазику перемішую нашатковану капусту з натертою морквою. беру сіль. Посипаю все чотирма столовими ложками саме кам'яної солі. Така сіль краще консервує продукти.

Капуста у власному соку - фото крок 4 Для засолювання капусти я тримаю п'ятилітрову банку. Перемішану з морквою, сіллю і чорним перцем горошком, капусту закладываю в банку. Ділю візуально на три частини. Через кожну третину кладу лавровий лист. Ви можете додати будь-які інші приправи і прянощі на свій смак. Утрамбовують рукою капусту так, щоб виділився сік. Накриваю горлечко банки ганчірочкою, ставлю її в прохолодне темне місце.

Капуста у власному соку - фото крок 5 Разів зо три в день я відкриваю банку і протикаю капусту ножем. Так з неї виходить зайвий газ. На третю добу йде піна бродіння, якщо ви все зробили правильно. Капусту вже можна подавати на стіл. Я люблю її з нарізаним цибулькою, сахарком і запашним соняшниковою олією. Смачного!

Подібні рецепти

Огірки у власному соку на зиму

Кальмар у власному соку

Сьогодні пропоную вам дуже цікавий спосіб огіркової засолювання - вони готуються у власному соку! Огірки виходять ароматними, хрусткими і в міру гострими. Беріть мій рецепт на замітку! опис приготування: Нижче я дам покроковий опис, як приготувати огірки у власному соку на зиму. Дана кількість...

Овочі у власному соку

Овочі у власному соку

Рецепт приготування смаженої моркви, лука, болгарського перцю, помідорів, баклажанів, кабачків і капусти. опис приготування: Якщо використовувати рослинне масло , у вас вийде чудовий пісний гарнір. приготування: Розігріти рослинне масло у великій сковороді. нашаткувати моркву. нарізати цибулю...

Желе з апельсинового соку

Желе з апельсинового соку

зручно, коли під рукою є такий доступний рецепт. Особливо актуально готувати желе взимку або навесні, щоб отримати вітамін С, хоча любителі цього десерту вживають його в будь-який час року. опис приготування: Ви дізнаєтеся, як приготувати желе з апельсинового соку. Всього чотири апельсини і дв...

Желе із соку червоної смородини

Желе із соку червоної смородини

мабуть, таке желе з соку червоної смородини — одне з найпоширеніших ласощів серед нашого населення, адже приготувати його зовсім не складно і тут навіть не доведеться використовувати желатин. опис приготування: У популярності цього простого рецепту желе з соку червоної смородини є багато прич...

Желе з яблучного соку

Желе з яблучного соку

Зараз ми будемо готувати дуже незвичайне і смачне желе з яблучного соку. Готувати будемо з ментоловим сиропом, а тому десерт має оригінальний смак і красивий колір. опис приготування: Приготувати красиве і смачне желе з яблучного соку досить просто. Ми не будемо готувати желе з пакетика, а при...