Рецепт Перець гіркий на зиму

Рецепт Перець гіркий на зиму
Кількість порцій: 4 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Така гостра закуска відмінно поєднується з будь-якими стравами, а так само добре підходить під алкогольні напої. Тому давайте приготуємо пару баночок гіркого перцю, нехай стоять на полиці до свят.

опис приготування:

звичайно, гостра їжа подобається не всім, і багато хто воліє уникати її, але от особисто я вважаю, що навіть у людини, який не любить гостре на полиці завжди має стояти пару баночок заготовок у цій простому рецептом перцю гіркого на зиму. повірте, кращої закуски для святкового столу не знайти, і як тільки почнуться зимові свята, ви побачите, з якою радістю гості будуть наминати це гостре частування. Ну а ті, кому подобаються подібні заготовки, напевно, знають, що гострий перець є відмінним доповненням до будь-якого повсякденного страви: до м'яса, J обожнювання, рибі, а особливо смачно додавати його в піцу. Так що обов'язково закатати кілька банок такого перчика, а я допоможу вам і розповім докладно, як приготувати перець гіркий на зиму.

  • перець гострий— 1,5 кілограма
  • оцет 9%  — 250 мілілітрів(маринад на 1 літр води)
  • сіль— 3 Ст. ложки(маринад на 1 літр води)
  • Масло рослинне— 3 Ст. ложки(маринад на 1 літр води)
  • цукор— 250 мілілітрів(маринад на 1 літр води)
Перець гіркий на зиму - фото крок 1 Для початку ми ретельно промиваємо перець і робимо в ньому невеликі проколи в підставі плодоніжки, щоб усередині не збирався повітря. Потім викладаємо перець в киплячу воду і варимо його, поки він не поміняємо колір, але стежте, щоб перець не переварити і не почати розлазиться.

Перець гіркий на зиму - фото крок 2 Банки стерилізуємо і викладаємо в них перець.

Перець гіркий на зиму - фото крок 3 Для маринаду з'єднуємо воду, оцет, сіль, цукор і рослинне масло. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння, варимо до повного розчинення гранул цукру і солі.

Перець гіркий на зиму - фото крок 4 Заливаємо банки з перцем киплячим маринадом до самого верху.

Перець гіркий на зиму - фото крок 5 І закочує їх, ставимо дном вгору, накриваємо ковдрою і залишаємо до повного охолодження. У мене вийшло з 1,5 кг перцю 4 півлітрових банки.

Подібні рецепти

Гострий перець, маринований на зиму

Яблучний рулет

Взимку нам так не вистачає яскравих фарб і гострих вражень, тому я пропоную приготувати пікантну закуску, яка не тільки нагадає вам про сонячне спекотне літо, але і зігріє вас своїм смаком. опис приготування: Для всіх, хто любить додавати пікантну нотку в улюблені страви я хочу розповісти, як ...

Гострий перець на зиму

Гострий перець на зиму

Зігрітися холодними зимовими вечорами можна не тільки загорнувшись в теплу ковдру, але і за допомогою їжі. Цей гострий перчик вже точно прогріє вас від верхівки до самих п'ят, повірте мені. опис приготування: Не всі люблять гострий перець, але особисто я обожнюю його і тому додаю в усі страви,...

Перець з зеленню на зиму

Перець з зеленню на зиму

Соковитий і ароматний перець з зеленню на зиму — не тільки смачна закуска до буденного або святкового столу, але і ідеальна добавка для приготування багатьох страв: рагу, супів, борщу, гуляшей. опис приготування: Розрахунок інгредієнтів вказано на банку місткістю 0,5 L. Сорт перцю ролі не грає...

Перець, фарширований капустою на зиму

Перець, фарширований капустою на зиму

перець, фарширований капустою на зиму — оригінальна заготівля на зиму, яка розходиться в нашій родині на ура! опис приготування: перець, фарширований капустою на зиму, виходить неймовірно хрустким і апетитним. Мед надає заготівлі незвичайний присмак і аромат. Для такої страви краще всього вико...

Перець з рисом на зиму

Перець з рисом на зиму

Перецьь можна замаринувати з рисом. Рецепт приготування перцю з рисом на зиму дуже простий. В результаті виходить смачна страва, придатне як на закуску, так і в якості гарніру. опис приготування: Щоб приготувати перець з рисом на зиму в домашніх умовах, вам знадобиться велика каструля, стерилі...