Рецепт Пасха полунична

Рецепт Пасха полунична
Кількість порцій: 1 Час приготування: 10 г. 0 хв.
Чудовий світле свято Великодня вже зовсім близько, і пора б нам почати підготовку святкового столу! А ось вам і ідея смачного пасхального десерту — паска полунична!

опис приготування:

Ще з дитинства це чудове свято асоціювався у мене з смачними великодніми стравами, а особливо з десертами і випічкою, від яких стіл в цей день ломився. Ну і дуже смачна паска, звичайно ж, була королевою всіх страв! А сьогодні я пропоную на ваш розгляд досить цікавий рецепт приготування паски полуничною, з яким ваше свято стане ще світліше. По суті, це нове виконання старого, всім добре знайомого блюда, але тут його смак набуває нових витончені нотки і смакові відтінки. Виходить така паска неймовірно смачною і ніжною — справжній делікатес для гурманів. Спробуйте самі, а мій подібний рецепт приготування паски полуничною допоможе вам без праці впоратися зі справою.

1) Для початку ми заливаємо цукати і родзинки коньяком і залишаємо хвилин на 15 просочитися. Тим часом ми перетираємо сир за допомогою сита, щоб він став більш м'яким і повітряним.

2) Попередньо розм'якшене масло ми змішуємо з цукром і збиваємо, поки суміш не придбає білуватий відтінок. Тепер з'єднуємо приготовану суміш з яєчним жовтком і соком від половинки лимона, збиваємо все міксером, а потім поступово перемішуємо з сиром. Яєчний білок так само збиваємо за допомогою міксера і додаємо в сирну масу.

3) Тепер ми подрібнюємо полуницю і з'єднуємо її з приготовленою сирною масою, додаємо цукати і родзинки, перемішуємо.

4) Форму для паски вистилає марлею і викладаємо в неї нашу полунично-сирну суміш, утрамбовуємо її і ставимо в холодильник на ніч.

Готову паску прикрашаємо скибочками полуниці і подаємо до столу. Смачного!


  • сир жирний— 400 грам
  • цукор— 100 грам
  • Масло вершкове розм'якшене— 100 грам
  • вершки 30%  — 1 Склянка
  • яйце— 1 штука
  • цукор ванільний— 2 чайних ложки
  • Сік лимона— 0,5 штуки
  • Ізюм— 2 Ст. ложки
  • цукати— 2 Ст. ложки
  • коньяк— 50 мілілітрів
  • Полуниця— 100 грам
Ще з дитинства це чудове свято асоціювався у мене з смачними великодніми стравами, а особливо з десертами і випічкою, від яких стіл в цей день ломився. Ну і дуже смачна паска, звичайно ж, була королевою всіх страв! А сьогодні я пропоную на ваш розгляд досить цікавий рецепт приготування паски полуничною, з яким ваше свято стане ще світліше. По суті, це нове виконання старого, всім добре знайомого блюда, але тут його смак набуває нових витончені нотки і смакові відтінки. Виходить така паска неймовірно смачною і ніжною — справжній делікатес для гурманів. Спробуйте самі, а мій подібний рецепт приготування паски полуничною допоможе вам без праці впоратися зі справою.

1) Для початку ми заливаємо цукати і родзинки коньяком і залишаємо хвилин на 15 просочитися. Тим часом ми перетираємо сир за допомогою сита, щоб він став більш м'яким і повітряним.

2) Попередньо розм'якшене масло ми змішуємо з цукром і збиваємо, поки суміш не придбає білуватий відтінок. Тепер з'єднуємо приготовану суміш з яєчним жовтком і соком від половинки лимона, збиваємо все міксером, а потім поступово перемішуємо з сиром. Яєчний білок так само збиваємо за допомогою міксера і додаємо в сирну масу.

3) Тепер ми подрібнюємо полуницю і з'єднуємо її з приготовленою сирною масою, додаємо цукати і родзинки, перемішуємо.

4) Форму для паски вистилає марлею і викладаємо в неї нашу полунично-сирну суміш, утрамбовуємо її і ставимо в холодильник на ніч.

Готову паску прикрашаємо скибочками полуниці і подаємо до столу. Смачного!


Подібні рецепти

Пасха «царська» з сухофруктами

Полунична пастила

Ця паска вимагає праці, але вона того варта! дивний рецепт! багатство смаків — в ознаменування Величі і Радості цього Святого свята! опис приготування: сир віджати, протерти через сито, укласти у велику каструлю з товстим дном. Перемішати з яйцями, сметаною і маслом. Поставити каструлю на сла...

Пасха царська сирна

Пасха царська сирна

Сирна паска і паски — традиційні страви до свята Пасхи. смачна, соковита і ароматна сирна паска готується зовсім нескладно, переконайтеся в цьому, приготувавши пригощання для рідних і друзів. опис приготування: Традиційні частування на свято Пасхи — паски, фарбовані яйця і сирна паска. Приготу...

Пасха царська варена

Пасха царська варена

Свято Пасхи прийнято зустрічати з пасками, фарбованими яйцями і паскою. рецепт, повинна визнати, простий, але смак у цій паски просто приголомшливий, вона чомусь навіть нагадує сирні дитячі сирки. опис приготування: Серед обов'язкових традіцонних великодніх страв можна зустріти паску, яйця і с...

Пасха из йогурта

Пасха из йогурта

Ищите новый интересный рецепт на праздник? Тогда предлагаю вашему вниманию нежнейшую, буквально воздушную пасху из йогурта. опис приготування: Я люблю легкие десерты, а точнее легкие сладкие блюда. Сир, мне кажется достаточно тяжелым ингредиентом для пасхи, поэтому я решила поэксерементировать...

Пасха из макарон

Пасха из макарон

Ви не повірите, но при отсутствии нужных ингредиентов, пасху можно приготовить даже из макарон. Звичайно ж, она мало напоминает традиционную пасху, але виходить дуже навіть смачно! Спробуйте! опис приготування: Приготовим пасху из макарон в домашних условиях. Макарони відварити до готовності, ...