Рецепт Нюрнберзький пряник

Рецепт Нюрнберзький пряник
Кількість порцій: 6-10 Час приготування: 40 хв.
Дуже смачні пряники Elisenlebkuchen на основі горіхів і цукатів. Пряник названий на честь Елізи, дочери пекаря, заради якої кулінар підібрав найкращі інгредієнти і придумав чудо пряник без масла і борошна.

опис приготування:

Нюрнберскій пряник — виходить ароматним, розсипчастим і корисним. Випічка насичена і, звичайно, калорійна. але, невеликого шматочка досить для чаювання. Спробуйте, дуже смачно!

  • мигдальний горіх— 50 грам
  • мелений мигдаль— 200 грам
  • яйце— 1 штука
  • цукати— 100 грам
  • Цукрова пудра— 5 Ст. ложок(3 ст. ложки — для тіста, 2 ст. ложки — для глазурі)
  • цедра апельсина— 1 Ст. ложка
  • кориця мелена— 1 Чайна ложка
  • імбир мелений— 0,5 чайних ложки
  • Мускатний горіх мелений— 1 щіпка
  • Сік лимона— 1 Ст. ложка
Нюрнберзький пряник - фото крок 1 підготуємо інгредієнти.

Нюрнберзький пряник - фото крок 2 У миску насипаємо цукрову пудру і додаємо яйце.

Нюрнберзький пряник - фото крок 3 Збиваємо міксером до піни.

Нюрнберзький пряник - фото крок 4 Додаємо мелений мигдаль або мигдалеву борошно.

Нюрнберзький пряник - фото крок 5 додаємо цукати.

Нюрнберзький пряник - фото крок 6 Насипаємо колотий мигдальний горіх.

Нюрнберзький пряник - фото крок 7 Додаємо цедру апельсина, мелений імбир, корицю і мускатний горіх. все перемішуємо.

Нюрнберзький пряник - фото крок 8 Тісто перекладаємо в форму і розподіляємо рівномірно. Випікаємо при температурі 180 градусів 10-12 хвилин.

Нюрнберзький пряник - фото крок 9 Для глазурі з'єднуємо цукрову пудру з соком лимона і перемішуємо. Сік додаємо поступово, щоб консистенція вийшла не дуже рідкої.

Нюрнберзький пряник - фото крок 10 пряник готовий. остужаем, потім перекладаємо на блюдо і змащуємо глазур'ю.

Нюрнберзький пряник - фото крок 11 Нюрнберзький пряник нарізаємо невеликими шматочками і подаємо до чаю. Пригощайтеся!

Подібні рецепти

Имбирная пряник

Пісна пряник з медом

розповім, як приготувати імбирну пряник - нестандартний варіант з приємним пряним смаком і чудовим ароматом. Пряники ідеально підходить для сімейних чаювань, також добре поєднується з кефіром. опис приготування: При бажанні остигнула пряники можна полити цукровою заливкою. Тоді на верхівці вон...

Пряник

Пряник

Справжній рецепт імбирного пряника, смак якого переносить вас в минуле. кількість порцій: 10 мідь— 125 грам коричневий цукор— 60 грам мука— 125 грам житнє борошно— 125 грам Пекарський порошок— 10 грам вершкове масло— 60 грам ром— 1 Ст. ложка сіль— 1 щіпка вода— 100 мілілітрів яйце— 1 штука сум...

Печиво з родзинками, горіхами і M&M-х

Печиво з родзинками, горіхами і M&M-х

Рецепт приготування печива з вівсяними пластівцями, арахісовим маслом, кренделі, цукерками M&M-х, родзинками і волоськими горіхами. Це яскраве різнобарвне ласощі припаде до смаку дітям. кількість порцій: 8 сода— 1/2 чайних ложки сіль— 1/4 чайних ложки несолоне вершкове масло кімнатної температу...

Хрусткі курячі крильця

Хрусткі курячі крильця

Ця страва завжди приймають на "; ура" і дорослі, та діти. Хрусткі зовні і соковиті всередині, такі крильця — прекрасне доповнення до будь-якого гарніру, а для дорослих — ще й чудова закуска до пива. опис приготування: Смачна хрустка скоринка, а всередині ніжне і соковите м'ясо — ви хотіли отри...

Паста з лососем і цибулею

Паста з лососем і цибулею

Рецепт приготування італійської пасти з лососем, зеленою цибулею, лимонною цедрою, вершками, кропом, Пармезан і лимон. опис приготування: Відварити макарони відповідно до інструкції на упаковці. Злити воду. Нарізати лосося на тонкі шматочки і відкласти в сторону. Тонко нарізати зелену цибулю. ...