Рецепт Карамельно-ванільний соус

Рецепт Карамельно-ванільний соус
Кількість порцій: 4 Час приготування: 40 хв.
Солодким соусом можна прикрасити будь-який пиріг, морозиво, млинці або оладки. Зберігати його варто в холодильнику, а перед подачею трохи розігріти. розповім, як приготувати карамельно-ванільний соус.

опис приготування:

До соусу варто додати не ванільний екстракт або ванільний цукор, а саме ванільну паличку з насінням, щоб їх було видно. Готовий соус зберігайте в холодильнику, а при необхідності розігрійте в мікрохвильовій печі протягом декількох секунд. Соус додасть новий смак звичним десертів і прикрасить їх.

  • цукор тростинний— 1 Склянка
  • вода— 1/3 склянки
  • ванільна паличка— 1 штука
  • жирні вершки— 3/4 склянки
  • Вершкове масло— 3 Ст. ложки
  • сіль— 1 щіпка
Карамельно-ванільний соус - фото крок 1 1. У сотейник налийте воду і всипте цукровий пісок, НЕ розмішуйте суміш.

Карамельно-ванільний соус - фото крок 2 2. В іншу каструлю налийте вершки і додайте насіння ванільною палички, сюди ж покладіть і саму паличку. Надішліть на слабкий вогонь, але немає аргументів кипіння.

Карамельно-ванільний соус - фото крок 3 3. Сотейник з водою і цукром відправте на вогонь, накрийте кришкою і доведіть до кипіння на сильному вогні.

Карамельно-ванільний соус - фото крок 4 4. Після закипання зніміть кришку і залиште суміш вирувати на сильному вогні до утворення злегка потемніла карамелі, не перемішується.

Карамельно-ванільний соус - фото крок 5 5. Доведіть суміш до 165 градусів за Цельсієм (виміряйте градусником), потім вимкніть вогонь і повільно, тонкою цівкою влийте гарячі вершки з ваніллю, регулярно помішуючи дерев'яною ложкою.

Карамельно-ванільний соус - фото крок 6 6. Додайте вершкове масло і маленьку щіпку солі, ще раз перемішайте і залиште для охолодження, потім перелийте в банку або контейнер і відправте в холодильник на зберігання.

Подібні рецепти

Печиво з родзинками, горіхами і M&M-х

Лимонні маффіни на кефірі

Рецепт приготування печива з вівсяними пластівцями, арахісовим маслом, кренделі, цукерками M&M-х, родзинками і волоськими горіхами. Це яскраве різнобарвне ласощі припаде до смаку дітям. кількість порцій: 8 сода— 1/2 чайних ложки сіль— 1/4 чайних ложки несолоне вершкове масло кімнатної температу...

Хрусткі курячі крильця

Хрусткі курячі крильця

Ця страва завжди приймають на "; ура" і дорослі, та діти. Хрусткі зовні і соковиті всередині, такі крильця — прекрасне доповнення до будь-якого гарніру, а для дорослих — ще й чудова закуска до пива. опис приготування: Смачна хрустка скоринка, а всередині ніжне і соковите м'ясо — ви хотіли отри...

Паста з лососем і цибулею

Паста з лососем і цибулею

Рецепт приготування італійської пасти з лососем, зеленою цибулею, лимонною цедрою, вершками, кропом, Пармезан і лимон. опис приготування: Відварити макарони відповідно до інструкції на упаковці. Злити воду. Нарізати лосося на тонкі шматочки і відкласти в сторону. Тонко нарізати зелену цибулю. ...

Печінка з рисом

Печінка з рисом

Печінка з рисом по даним рецептом готується в мультиварці. А тому приготується блюдо дуже легко і невимушено. Курячу печінку ми готуємо з овочами і солодкою паприкою. Виходить дуже смачно! опис приготування: Печінка з рисом — просте буденне блюдо, яке добре насичує. Сьогодні ми приготуємо це б...

Хрусткі огірочки з гірчицею

Хрусткі огірочки з гірчицею

огірочки, засоленные на зиму, - найбільш ходовий товар. Вони підходять для багатьох салатів, включаючи олів'є. Я розповім сьогодні, як приготувати смачні хрусткі огірочки з гірчицею. Смачного! опис приготування: Такі огірки можна додавати не тільки в різні салати. Їх також можна подавати до ст...