Рецепт Ікра баклажанна на зиму

Рецепт Ікра баклажанна на зиму
Кількість порцій: 20-30 Час приготування: 3 г. 0 хв.
Хоча в наш час купувати сезонні овочі круглий рік стало звичайною справою, але все ж в літніх домашніх заготовках є особливий шарм. Я розповім, як приготувати ікру баклажанну на зиму.

опис приготування:

Так, так, як би не була велика спокуса спробувати дуже смачне блюдо прямо сьогодні, все ж доведеться чекати зими. & Quot; Ікра заморська, баклажанная" - це прекрасна закуска або гарнір, як для повсякденного, так і для святкового столу. Намажте ароматну ікру на свіжий хліб і насолоджуйтеся!

  • баклажани— 5 кілограм
  • помідори перетерті— 3 L
  • Болгарський червоний перець— 1 кілограм
  • перець пекучий— 2 штуки
  • часник— 150 грам
  • петрушка— 300 грам
  • кріп— 300 грам
  • оцет 70%  — 1 Чайна ложка
  • сіль— 6-8 Ст. ложок
  • перець— За смаком
1 помийте баклажани, наріжте їх тонкими кружечками, посоліть і дайте постояти 1 час, щоб пішла гіркота.

2 Підготуйте скляні банки і простерилизуйте їх.

3 відіжміть баклажани, промийте їх, проверніть через велику м'ясорубку у велику каструлю. Також проверніть болгарський перець, попередньо очищений.

4 Поставте каструлю на вогонь, додайте до баклажанів і перцю протерті помідори і варіть протягом 20 хвилин.

5 Наріжте дуже дрібно пекучий перець, зелень, пропустіть через прес часник, приправити сіллю, поперчіть, додайте в каструлю і варіть ще 10 хвилин на середньому вогні.

6

Додайте також туди оцет, перемішайте ікру, дайте покипіти ще 5 хвилин.

7 дайте охолонути 10 хвилин, щоб банки не лопнули. Потім розлийте ще гарячу ікру по банкам, закрутіть їх, укутайте в що-небудь тепле і залиште остигати (декілька годин, до кімнатної температури).

8 Сховайте в темне сухе місце і чекайте зими!

Подібні рецепти

Ікра баклажанна по-грузинськи

Баклажанна ікра в мультиварці

Баклажани в Грузії неймовірно популярні, і тому не дивно, що там теж роблять баклажанну ікру. До вашої уваги — сімейний рецепт баклажанної ікри по-грузинськи від мого друга грузина Теймураза. опис приготування: До вашої уваги — нехитрий рецепт баклажанної ікри по-грузинськи. По словам грузина,...

Ікра з гарбуза на зиму через м'ясорубку

Ікра з гарбуза на зиму через м'ясорубку

Ікра з гарбуза виходить не менш смачною, ніж баклажанна або кабачкова. І якщо перекрутити овочі на м'ясорубку, на вигляд вона дуже схожа. А адже гарбуз не поступається в користь кабачки або баклажана! опис приготування: Великий плюс цього рецепту в тому, щоб ікру можна не тільки їсти свежеприг...

Ікра з гарбуза на зиму

Ікра з гарбуза на зиму

Це дуже смачна і корисна ікра з гарбуза на зиму. Таку ікру можна вживати, не тільки в якості закуски, але і як соус до макаронів, курці, котлет або м'ясу. Універсальна закуска! опис приготування: Перед вами простий рецепт приготування ікри з гарбуза на зиму. Для приготування, я використовував ...

Ікра з баклажанів на зиму

Ікра з баклажанів на зиму

Ну, ця страва, мабуть, одне з найзнаменитіших і популярних серед нашого населення. Мало хто зможе відмовитися від соковитої і неймовірно смачною ікри з баклажанів, тому давайте її приготуємо. опис приготування: Це чудове блюдо я пам'ятаю ще з дитинства, тому що без нього не проходило жодне тор...

Ікра з баклажанів з помідорами на зиму

Ікра з баклажанів з помідорами на зиму

Скільки ж я перепробувала рецептів баклажанної ікри! І серед них є кілька дійсно смачних. Якщо ви віддаєте перевагу подрібнений в пюре варіант, то цей вам точно сподобається. дивіться! опис приготування: Обов'язково ознайомтеся з тим, як приготувати ікру з баклажанів на зиму. Крім головного ін...