Рецепт Хворост на сироватці
У мене після приготування сиру накопичується сироватка. І я пристосувалася з неї робити дуже смачний хмиз. Він виходить легким і повітряним. І готувати його одне задоволення. ділюся рецептом!
опис приготування:
Рецепт зручний тим, що структуру хмизу можна регулювати. Якщо ви любите тонкий і хрусткий, тоді розкачайте пласт тіста тонший, а якщо пишний, м'який, зробіть пласт тесту товстіший. Я зазвичай роблю упереміш, щоб всім було до смаку.
- сироватка молочна— 180 мілілітрів
- яйце— 1 штука
- цукор— 4 Ст. ложки
- сода— 0,5 чайних ложки
- Борошно пшеничне— 450-550 грам
Змішайте в чаші за допомогою віночка теплу сироватку, яйце, сіль, цукор і соду.
Всипте половину борошна і розмішайте віночком. Другу частину всипте частинами, кожен раз добре вимішуючи.
Муки для замісу може знадобитися трохи більше або менше. Показником достатньої кількості борошна буде тісто, яке не липне до рук і має м'яку, еластичну консистенцію.
Готове тісто накрийте рушником і залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин.
По закінченню часу, тісто розділи 4 частини. Візьміть одну частину і розкачайте в пласт. Товщина шару буде впливати на товщину хмизу. Чим товщі пласт, тим пишніше і м'якше буде хмиз і навпаки.
Наріжте смуги і розріжте на невеликі шматочки, в середині зробіть проріз.
Візьміть один шматочок тесту і виверніть край в проріз, підтягніть, повторіть процес.
Підготуйте подібним чином решту тіста.
Налийте в жаровню або в каструлю рослинне масло і розігрійте на вогні, трохи вище середнього.
Обсмажте підготовлений хмиз до золотистого кольору з двох сторін.
Готовий виріб перекладіть на паперовий рушник, після посипте цукровою пудрою.
Смачного!
Подібні рецепти
Запіканка з пшоняної крупи веганські
Хворост - це просте домашнє печиво, яке готується на основі кефіру, яєць і борошна. Назва не випадкова, т. до. солодкість має специфічну форму, нагадує довгу лозину. Спробуйте! опис приготування: Тут я розповів, як приготувати хмиз в домашніх умовах. Рекомендую спробувати це зробити самостійно...
Хворост на сметані
Напевно, немає нічого простіше і швидше, ніж приготувати хмиз. Цю випічку їдять, що називається "; прямо з печі" ще гарячою. Пишний і ніжний хмиз з цукровою пудрою — відмінна добавка до чаю і кави. опис приготування: Є багато рецептів приготування хмизу: на кефірі, молоці, сироватці. Мій хмиз ...
Окрошка на сироватці з ковбасою
У жаркий день немає нічого кращого холодного супу. Окрошка на сироватці покращує травлення, завдяки овочам поповнює наш організм вітамінами, до того ж вона дуже смачна. Ділюся простим рецептом. опис приготування: Я часто готую вдома окрошку саме на сироватці. Мені подобається кислинка, а за ра...
Окрошка на сироватці
окрошка — старовинне блюдо російської кухні. Без неї не обходиться жоден літній сезон. ситний, смачний, холодний суп. Сьогодні у нас окрошка на молочній сироватці. опис приготування: Традиційно окрошку готують на хлібному квасі. Але не тільки. Часто основою їй служать кефір, крем, газована вод...
Оладки на сироватці без яєць
Молочна сироватка - чудовий продукт, дуже подобається пекти на ній домашній хліб, до того ж, на ній виходять смачні оладки, покажу свій рецепт, в якому яйця не використовуються. опис приготування: Приготувати млинці на сироватці без яєць не складніше, ніж приготувати звичайні оладки, дивіться ...