Рецепт Гострий перець на зиму

Рецепт Гострий перець на зиму
Кількість порцій: 1 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Зігрітися холодними зимовими вечорами можна не тільки загорнувшись в теплу ковдру, але і за допомогою їжі. Цей гострий перчик вже точно прогріє вас від верхівки до самих п'ят, повірте мені.

опис приготування:

Не всі люблять гострий перець, але особисто я обожнюю його і тому додаю в усі страви, і подобається він мені як в свіжому вигляді, так і приготованим у цій простому рецептом гострого перцю на зиму. Насправді це дуже зручно, адже заготовивши його в достатній кількості, в зимовий час можна просто відкрити баночку і додати перчик до улюбленої страви, його гострий смак зігріє вас і нагадає про спекотне літо. До речі, зробити таку заготовку дуже просто, не складніше, ніж будь-яку іншу закачування, так що ви цілком можете закрити пару баночок гострого перцю, коли будете заготовляти інші овочі. Ну а взимку, особливо на свята, така пікантна закуска буде розходитися за лічені хвилини, так що одне блюдо для святкового столу у вас завжди буде готове. Порадувати себе і своїх гостей простіше простого з цим рецептом приготування гострого перцю на зиму, так що приступимо до справи.

  • Перець гострий червоний— 350 грам(на 800-грамову банку)
  • часник— 1 штука(головка)
  • зелень кінзи— 3 штуки(гілочки)
  • зелень кропу— 3 штуки(гілочки)
  • зелень м'яти— 1 штука(гілочка)
  • вода— 500 мілілітрів(маринад)
  • оцет виноградний— 100 мілілітрів(маринад)
  • сіль— 1 Чайна ложка(маринад)
  • цукор— 2 чайних ложки(маринад)
  • коріандр горошком— 2 чайних ложки(маринад)
  • Перець чорний горошком— 5-6 штук(маринад)
  • Перець запашний горошком— 2-3 штук(маринад)
  • гвоздика— 1-2 штук(маринад)
  • Лавровий лист— 2-3 штук(маринад)
Гострий перець на зиму - фото крок 1 Отже, готуємо інгредієнти. перець, природно, повинен бути тільки стиглий, яскраво червоного кольору.

Гострий перець на зиму - фото крок 2 З усією зелені зривів листя (стебла нам не знадобляться), часник поділяємо на часточки, але не очищаємо його.

Гострий перець на зиму - фото крок 3 Тепер ми ретельно промиваємо перець під холодною водою і робимо в ньому невеликі проколи в районі плодоніжки, щоб усередині не збирався повітря. Викладаємо перець в каструлю і заливаємо окропом, залишаємо його під кришкою на 5 хвилин. Потім зливаємо воду і знову заливаємо окропом, повторюємо цю процедуру 3-4 рази. головне, щоб перці не переварити і не почав розлазиться.

Гострий перець на зиму - фото крок 4 займемося маринадом, для цього ми наливаємо в каструлю воду і вкідиваем в неї все спеції, свіжу зелень, цукор, сіль і часник. Ставимо каструлю на вогонь, а коли рідина закипить, вливаємо в маринад оцет. варимо його 2-3 хвилини, потім вогонь вимикаємо, а маринад наполягаємо ще хвилин 15.

Гострий перець на зиму - фото крок 5 Банки стерилізуємо будь-яким зручним для вас способом. Тепер на дно банки викладаємо зелень з маринаду і зубчики часнику, потім акуратно заповнюємо її перцем. Заливаємо перець маринадом так, щоб в банку потрапили всі спеції. притискаємо перець, як би утрамбовуючи його, і доливаємо ще маринад під саме горло.

Гострий перець на зиму - фото крок 6 Якщо ви будете зберігати перець в холодильнику, тоді закриваємо банки закручуються кришками. Якщо в іншому прохолодному місці, то закочує і залишаємо під ковдрою (дном вгору) до повного охолодження.

Подібні рецепти

Гострий перець, маринований на зиму

Гострий салат з кабачків на зиму

Взимку нам так не вистачає яскравих фарб і гострих вражень, тому я пропоную приготувати пікантну закуску, яка не тільки нагадає вам про сонячне спекотне літо, але і зігріє вас своїм смаком. опис приготування: Для всіх, хто любить додавати пікантну нотку в улюблені страви я хочу розповісти, як ...

Гострий смажений перець на зиму

Гострий смажений перець на зиму

Гострий перець можна заготовити на зиму не тільки у вигляді аджики і різних соусів. Все частіше зустрічаються рецепти, де пропонуються заготовки перцю цілком. У мене теж є такий рецепт. Ділюся з вами! опис приготування: Зберігати заготовку можна в кімнатних умовах. Такий перець добре додавати ...

Гострий перець маринований в оцті холодним способом

Гострий перець маринований в оцті холодним способом

Pikantnaya сніданок, яка відразу розігріє ваш апетит — гострий перець маринований в оцті холодним способом. Такий перець ідеально підійде до м'яса або дичини, птиці, а також під чарочку крижаної. опис приготування: Гострий перець маринований в оцті холодним способом — це досить простий спосіб ...

Гострий перець в маслі

Гострий перець в маслі

Пряна заготовка з пекучим смаком ідеально підійде для подачі з першою стравою: борщом, щами, xarco t.d. Гострий перець прекрасно зберігається в рослинному маслі, якщо ви помістіть його на холод. опис приготування: тим, хто любить гострі і сильним на смак добавки, раджу заготовити гострий перец...

Перець гострий маринований

Перець гострий маринований

Пропоную вам цікавий рецепт заготовки на зиму, як приготувати перець гострий маринований. Весь процес приготування простий, не займе багато часу, а зберігати заготовку можна близько одного року. опис приготування: Якщо ви любите гострі страви, то така заготовка якраз для вас. Ви можете викорис...