Рецепт Жульєн з мідій

Рецепт Жульєн з мідій
Кількість порцій: 6 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Замість традиційного варіанту з грибами і куркою, я пропоную вам зробити жульєн з мідій — це дивовижне блюдо з вишуканим смаком, яке відмінно підійде для святкового обіду або вечері.


опис приготування:

Як я вже казала, цей простий рецепт жульєну з мідій стане відмінним доповнення до святкового меню, але особисто я іноді готую таке блюдо і в звичайні дні. Насправді зробити жульєн зовсім не складно, в принципі і всі необхідні продукти цілком бюджетні (крім мідій), так чому б не готувати цю страву частіше, адже воно дійсно дуже смачне. думаю, якщо вам подобається жульен в традиційному його виконанні, то і цей рецепт приготування жульєну з мідій теж буде вам до смаку.

  • мідії заморожені— 30 штук
  • печериці— 3 штуки(великі)
  • Цибуля ріпчаста— 0,5-1 штуки
  • вершки 10%  — 2/3 склянки
  • сир твердий— 50 грам
  • лимон— 1/8 штуки
  • Масло рослинне— 2 Ст. ложки
  • борошно— 1-1,5 чайних ложки
  • Вершкове масло— 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений— За смаком
  • сіль— За смаком
Жульєн з мідій - фото крок 1 Для початку чистимо цибулю і промиваємо гриби, нарізаємо печериці на невеликі шматочки, а цибулю ріжемо дрібними кубиками.

Жульєн з мідій - фото крок 2 Далі наливаємо в сотейник воду і ставимо її на вогонь. Як тільки рідина закипить, вимикаємо вогонь і опускаємо в окріп мідії і лимон, залишаємо їх на 5 хвилин у гарячій воді.

Жульєн з мідій - фото крок 3 У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю до прозорості. Потім додаємо до цибулі гриби, смажимо все ще хвилин 5.

Жульєн з мідій - фото крок 4 Тепер приготуємо соус, для нього нам потрібно поставити на вогонь чистий сухий сотейник і обсмажити в ньому борошно протягом хвилини, постійно її помішуючи. Після цього ми додаємо до борошна вершкове масло і, не припиняючи помішувати масу, розтоплюємо його. Вливаємо в сотейник вершки і енергійно збиваємо все віночком, у нас повинна вийти однорідна маса без грудочок. Коли на поверхні соусу стануть з'являтися бульбашки, і він почне закипати, вимикаємо вогонь.

Жульєн з мідій - фото крок 5 У готовий соус викладаємо гриби з цибулею, додаємо сіль і мелений перець за смаком, перемішуємо все.

Жульєн з мідій - фото крок 6 Отриману масу розливаємо по кокотницах і зверху кладемо мідії, по 5 штук на кожну кокотницу.

Жульєн з мідій - фото крок 7 Зверху посипаємо все тертим на крупній тертці сиром і ставимо кокотніци в розігріту до 180 градусів духовку на 5-7 хвилин. Як тільки сир розплавиться, подаємо гарячий жульен до столу. Приємного всім апетиту!

Подібні рецепти

Жульєн грибний в мультиварці

Рецепт мідій по-французьки

Для мене мультиварка стала відмінною помічницею, в ній я можу приготувати практично все, навіть зробити свій улюблений грибний жульєн, до речі, в мультиварці це блюдо готується набагато швидше і простіше. опис приготування: Я дуже люблю це вишукане французьке блюдо, раніше я часто робила його ...

Жульєн з горбуші

Жульєн з горбуші

Якщо ви любите жульени, то жульен з горбуші вам обов'язково сподобається. Якщо жульени ви ще не пробували — то жульен з горбуші заслуговує того, щоб його спробувати і полюбити опис приготування: Жульєн з горбуші — смачна і ефектно виглядає штука, тому готувати його можна і для святкового столу...

Жульєн по-домашньому

Жульєн по-домашньому

Домашній жульен відрізняється від класичного лише тим, що в ньому ми використовуємо підручні продукти і трохи підстроюємо склад блюда під себе. Тут я представляю вам свій варіант жульєну. опис приготування: Хоча цей рецепт приготування жульєну по-домашньому я підбудовувала під свої смакові пер...

Жульєн грибний

Жульєн грибний

Якщо ви ще не знаєте, як приготувати жульєн грибний, то пора терміново це виправляти! Адже таке витончене смакове поєднання — і в такий короткий термін! Та й особливих кулінарних умінь це не зажадає опис приготування: Цей простий рецепт жульєну грибного мені подобається своєю простотою і досту...

Жульєн з баклажанами

Жульєн з баклажанами

Є класичний рецепт жульєну, але ми сьогодні дізнаємося про інший — овочевий жульєн — з баклажанів і кабачків, запечених під вершкової скоринкою… Ммм… просто смакота! опис приготування: Для приготування жульєну з баклажанами і кабачками нам треба приготувати овочі — промити, почистити, нарізати...