Рецепт Смажене курча цілком
Сьогодні я хочу поділитися з вами моїм улюбленим святковим блюдом! Ще не один гість не залишився байдужим, просили рецепт все! хочете дізнатися, як приготувати смажене курча цілком? тоді дивіться!
опис приготування:
Курчати пропоную запікати відразу на овочевій подушці, так овочі вберуть курячий жир, стануть смачним і ароматним гарніром. Кількість овочів можна регулювати на свій смак, я поклала 500г картоплі, одну велику цибулину і одну морквину велику. У сезон можна використовувати молоденький картопля і тонку морква, тоді овочі різати не потрібно, просто відберіть невеликі плоди і очистіть їх, запікайте з курчам. хай щастить!
- курча— 1 штука
- розмарин— 1 Ст. ложка
- сіль— За смаком
- перець червоний— За смаком(гострий)
- Оливкова олія— 2-3 Ст. ложок
- Біле сухе вино— 2 склянки
- Вершкове масло— 100 грам
- мед натуральний— 1-2 Ст. ложок
- апельсин— 1 штука(тільки цедра знадобиться)
- чебрець— 1 Чайна ложка
- Чорний перець мелений— За смаком
- часник— 4-5-6 зубчиків(1 головка
) - Овочі— 1 кілограм(картопля, цибулю і моркву)
Видаліть копчиковую залозу, вона знаходиться в хвостику (дивіться фото). Ножем зробіть горизонтальний розріз, ви відразу побачите залози (2 шт) жовтуватого кольору, їх бажано видалити, щоб залишилося чисте м'ясо і шкіра.
Покладіть тушку на спинку, візьміть гострий великий ніж і розріжте курчати рівно по центру. Переверніть і розкладіть його, як книжку. Всередині я завжди видаляю нирки, легкі, промиваю добре. Посипте тушку сіллю, гострим перцем і розмарином. Покладіть в глибоку тару, влийте вино і залиште маринуватися на 4 години в холоді.
М'яке вершкове масло з'єднайте з цедрою одного невеликого апельсина, медом і чебрецем.
Маса виходить м'якою і красивою, жовтенької. Чим м'якше масло, тим більше ніжна буде у вас консистенція, моє масло не до кінця расстаяла.
Для запікання виберіть глибокий і великий лист. Очистіть і поріжте овочі, занадто дрібно різати не потрібно, адже вони будуть в духовці довго. Часник очищати не потрібно, вимийте головку і поріжте її вздовж на дві частини. розподіліть овочі, приправити сіллю, присипте перцем (чорним меленим).
Зверху покладіть курчати на овочі.
І найцікавіший момент: розподіліть по шкірі курчати ароматне масло (можна частково змастити під шкірою). влийте маринад, в якому маринувати тушка. Накрийте фольгою і відправте в духовку на 1 год 20 хвилин, температура - 200 градусів. Слідкуйте!
Час залежить від розміру курчати і функцій вашої духовки, мій курча був готовий вже через годину, ароматний і з красивою скоринкою! До столу!
Подібні рецепти
Буряк в мультиварці
Смажене курча з часником — неймовірне просте в приготуванні і дуже смачне блюдо, яким можна нагодувати цілу сім'ю. Покроковий рецепт смажене курча з часником допоможе вам в приготуванні! опис приготування: Якщо ви ще не пробували запікати цілого курчати з часником в духовці, ви багато втратили...
Смажене філе курки
Як приготувати смажене філе курки, ароматне і чудове? Є у мене один дієтичний рецепт, який дуже стане в нагоді тим, хто хотів би схуднути швидко і, Крім того, з великим задоволенням. опис приготування: Масло в цьому рецепті використовується оливкова, і його потрібно зовсім небагато. Подати мож...
Смажене філе тріски
Смажене філе тріски — черговий рецепт для швидкого, невигадливого, але досить смачного обіду або вечері. За цим же рецептом можна приготувати будь-яке інше філе риби. опис приготування: цей рецепт — універсальний. Я приготувала за цим рецептом смажену тріску, проте в дійсності аналогічно можна...
Смажене філе минтая
Хоча мій чоловік часто привозить з риболовлі дрібну рибку, але я все-таки іноді купую її на ринку. Там можна відразу взяти філе без кісток, адже я так не люблю чистити і потрошити рибу. опис приготування: У моєму рецепті ви можете прочитати про те, як приготувати смажене філе минтая в тесті. П...
Смажене філе пангасіуса
Пропоную приготувати смажене філе пангасіуса — смачна страва з риби, яке можна подавати і як основне блюдо з гарніром, і в якості закуски з соусом. Рецепт дуже простий і доступний. опис приготування: Я виріс у моря і тому дуже ціную свіжу морську рибу, а до замороженої ставлюся з великою недов...