Рецепт Перське печеня з ягняти

Рецепт Перське печеня з ягняти
Кількість порцій: 4-6 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Ягня - своєрідне м'ясо, яка потрібно вміти готувати. Тільки в цьому випадку у вас вийде відмінний блюдо. Сьогодні пропоную приготувати перське жарко з ягняти з нутом, перцем чилі, корицею.

опис приготування:

Перське печеня з ягняти - це яскравий представник східної кухні. У цій страві зосередилися всі найпопулярніші інгредієнти, які люблять на сході. Ягненок, нут і різноманітні спеції, щедро приправлені чілі. Сьогодні поділюся рецептом, як приготувати таке східне спекотне у себе вдома. років 5 назад, що таке нут, я знала тільки з кросвордів, а зараз це бобовий, з якого я досить часто готую. Як і всі бобові, нут вимагає попереднього замочування, так що якщо вирішили щось з нього готувати, потурбуйтеся заздалегідь. Якщо не любите гостре, кладіть менше перчика чилі або взагалі виключіть його з блюда. Печеня виходить ситним, з яскравим пряним смаком, вообщем пальчики оближеш. приємного!

  • лук червоний— 2 штуки
  • Перець чилі— 1 штука
  • часник— 2-3 зубчиків
  • м'ясо ягняти— 450 грам
  • кориця мелена— 1 Чайна ложка
  • кмин— 1 Чайна ложка
  • куркума— 1/2 чайних ложки
  • шафран— 1/2 чайних ложки
  • кардамон— 1/2 чайних ложки
  • Курячий бульйон— 400 мілілітрів
  • Томатна паста— 1 Ст. ложка
  • гайка— 200 грам(в сухому вигляді)
  • Рослинна олія— 3 Ст. ложки
Перське печеня з ягняти - фото крок 1 Лук почистіть і наріжте невеликими кільцями. Надішліть на сковороду обсмажувати на рослинній олії.

Перське печеня з ягняти - фото крок 2 Перець чилі дрібно поріжте разом із зернятками. Часник почистіть і пропустіть через прес. Надішліть все до цибулі.

Перське печеня з ягняти - фото крок 3 Коли все підрум'яниться, додайте м'ясо ягняти, нарізане невеликими кубиками.

Перське печеня з ягняти - фото крок 4 Обсмажте м'ясо до золотистої скоринки (приблизно 5 хвилин). Потім додайте спеції, добре все перемішайте і обсмажуйте ще одну хвилинку.

Перське печеня з ягняти - фото крок 5 Потім влийте бульйон, додайте томатну пасту. Залиште спекотне нудитися на 40 хвилин.

Перське печеня з ягняти - фото крок 6 Нут попередньо замочіть на ніч, щоб він набряк. Додати гайка, варіть ще 30 хвилин, поки нут не стане м'яким.

Перське печеня з ягняти - фото крок 7 Подавайте блюдо до столу гарячим, перед подачею додавши дрібно нашатковану м'яту.

Подібні рецепти

Відбивні з ягняти з м'ятою і морквяним пюре

Нога ягняти

Рецепт приготування відбивних з ягняти з м'ятою, базиліком, імбиром і пюре з моркви, пастернаку і молока. опис приготування: Свіжа м'ята і базилік з імбиром дарують відбивних неповторний насичений аромат, а яскраве морквяне пюре здивує вас своїм приємним смаком. імбиру— 1/4 склянки вершковог...

Відбивні з ягняти зі спеціями

Відбивні з ягняти зі спеціями

Курка і свинина - це звичне для нас м'ясо, а ось ягня - це інша справа. Багато хто знає про шашлик з ягняти. А що ще? Розповідаю про рецепт, як приготувати відбивні з ягняти зі спеціями. опис приготування: Ціна ягняти (баранини) набагато вище, ніж звичних нам птиці, свинини або яловичини, тому...

Печеня з дикої качки

Печеня з дикої качки

Якщо ви раніше ніколи не готували печеню з дикої качки, то цей найпростіший рецепт допоможе вам, і ви зможете відчути справжній ніжний смак качиного м'яса. Гасити м'ясо будемо в мультиварці. опис приготування: Смак у м'яса дикої качки незвичний, але і принадність цього рецепту в тому, що ви зм...

Печеня з яловичини з сочевицею і червоним вином

Печеня з яловичини з сочевицею і червоним вином

Рецепт приготування печені з яловичини з цибулею, червоним вином, болгарським перцем, перлової крупою, сочевицею, морквою, паприка, часником, орегано і Vusterširskim соусом. опис приготування: Ситне печеня з яловичини з овочами, сочевицею і перлової крупою вгамує найсильніший голод. води— 80...

Печеня з сочевиці, помідорів і квасолі

Печеня з сочевиці, помідорів і квасолі

Рецепт приготування печені з сочевиці, болгарського перцю, помідорів, квасолі і цибулі. опис приготування: У великій каструлі нагріти оливкове масло на середньому вогні. Додати цибулю, зелений і червоний болгарський перець, морква, чилі халапеньо і часник. смажити, поки овочі не стануть м'яким...