Рецепт Пасхальна коса

Рецепт Пасхальна коса
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Щороку на Святу Пасху я печу ось таку пасхальну косу. пишна, рум'яна і начинка - на будь-який смак!!!

кількість порцій: 6-8
  • мука— 3,5 склянки(склянка — 250мл)
  • молоко— 0,5 склянки
  • окріп— 0,5 склянки
  • цукровий пісок— 1 Ст. ложка
  • сіль— 0,5 чайних ложки
  • рослинна олія— 2 Ст. ложки
  • сухі дріжджі— 1 Ст. ложка
  • курячі яйця— 3 штуки
  • вершкове масло або маргарин— 100 грам
  • цукровий пісок— 0,5 склянки
  • родзинки— 0,5 склянки
  • ром— 2 Ст. ложки
  • окріп— 3 Ст. ложки
  • густе варення або повидло— 0,5 склянки
  • панірувальні сухарі— 1-2 Ст. ложок
  • мак кондитерський— 1/4 склянки
  • молоко— 1/4 склянки
Пасхальна коса - фото крок 1 Змішати молоко і воду. Відлити половину суміші в стакан, додати 1 ст.ложку цукру і дріжджі, добре розмішати і дати постояти 15 хвилин. Повинна утворитися пишна шапка. Потім додаємо туди воду, що залишилася з молоком, 2 склянки борошна і добре перемішуємо. Закриваємо миску з тестом плівкою і даємо підійти 1 час.

Пасхальна коса - фото крок 2 Поки підходить наша опара, займемося начинкою ... Родзинки промити холодною водою і залити сумішшю рому і окропу, або, якщо їсти будуть дітки, то міцно завареним чаєм, бажано фруктовим, т.к. він додасть родзинок додатковий аромат ... Варення змішуємо з панірувальними сухарями, щоб воно потім з тесту не надумав утекти))) Ну а мак заливаємо гарячим молоком і даємо йому півгодинки набрякнути ...

Пасхальна коса - фото крок 3 Опара підійшла ... Збиваємо яйця (залиште один жовток для змащування), цукор, сіль, розтоплене і охолоджене вершкове масло і додаємо все це в нашу опару. Перемішуємо і починаємо всипати решту борошна. Тісто добре вимісити і пару раз сильно стукнути об стіл для того, щоб видалити зайве повітря. В самому кінці додати в тісто рослинне масло і ще раз добре вимісити ... Після покласти в миску, стінки якої також змастити олією для того, щоб потім тісто можна було легко дістати з мисочки. Накрити плівкою і поставити в тепле місце приблизно на 1 час, тісто має збільшитися вдвічі. Потім викласти на стіл ...

Пасхальна коса - фото крок 4 Вийшло відмінне дріжджове здобне тісто, з якого ви можете випікати все, що душі завгодно ... Це можуть булочки, пампушки, пироги і т.д. Але ми задумали пасхальну косу ... Для цього тісто необхідно розділити на 3 рівні частини, кожну з яких сформувати в довгу смугу. А тепер на першу викладаємо варення, змішане з панірувальними сухарями ... Защипуємо зверху тісто і вийшов ось такий рулетик ...

Пасхальна коса - фото крок 5 на другу — родзинки, який попередньо дістали з нашої заливки (ром або чай) і просушили паперовим рушником ...

Пасхальна коса - фото крок 6 А на третю - мак ...

Пасхальна коса - фото крок 7 Тепер кладемо все три смуги поруч один з одним і плетемо косу ...

Пасхальна коса - фото крок 8 Для того, щоб коси втратила під час випічки свою форму я пропоную викласти її в форму для кексу, попередньо змащену вершковим маслом і присипану манкою або борошном ... Якщо у вас немає такої форми, то можна взяти звичайну форму для випічки тортів і покласти посередині циліндр, скручений з двох-трьох шарів фольги, діаметром близько 10см ...

Пасхальна коса - фото крок 9 Тепер необхідно коісчку поставити на расстойку, хвилин на 20-30 ... Потім змастити її сумішшю збитого жовтка (пам'ятайте ми його залишали для цієї мети) і 2 ст.ложками молока ... Зверху можна присипати косу кунжутним насінням ...

Пасхальна коса - фото крок 10 Випікати в попередньо розігрітій до 220 градусів духовці хвилин 20-25, до золотистого кольору. Ось така краса у нас вийшла!!!

Подібні рецепти

Пасхальна коржик

Тости з авокадо

Якщо ви з тієї чи іншої причини не готуєте традиційний паску, спробуйте зробити пшеничне коржик на сироватці. Вона повністю замінює солодку здобу, володіючи чудовим смаком. опис приготування: Приготуємо пасхальну корж в домашніх умовах. Така коржик є прекрасним замінником хліба або солодкої ви...

Пасхальна баба на вершках

Пасхальна баба на вершках

Бабу з дріжджового тіста можна вважати пасхальним паскою, проте вона відрізняється від нього більшою легкістю, так як при замішуванні тіста для цього виду випічки велика увага приділяється збивання. опис приготування: слід врахувати, що в тісто для випікання баби небажано вносити важкі добавки...

Печиво з родзинками, горіхами і M&M-х

Печиво з родзинками, горіхами і M&M-х

Рецепт приготування печива з вівсяними пластівцями, арахісовим маслом, кренделі, цукерками M&M-х, родзинками і волоськими горіхами. Це яскраве різнобарвне ласощі припаде до смаку дітям. кількість порцій: 8 сода— 1/2 чайних ложки сіль— 1/4 чайних ложки несолоне вершкове масло кімнатної температу...

Хрусткі курячі крильця

Хрусткі курячі крильця

Ця страва завжди приймають на "; ура" і дорослі, та діти. Хрусткі зовні і соковиті всередині, такі крильця — прекрасне доповнення до будь-якого гарніру, а для дорослих — ще й чудова закуска до пива. опис приготування: Смачна хрустка скоринка, а всередині ніжне і соковите м'ясо — ви хотіли отри...

Паста з лососем і цибулею

Паста з лососем і цибулею

Рецепт приготування італійської пасти з лососем, зеленою цибулею, лимонною цедрою, вершками, кропом, Пармезан і лимон. опис приготування: Відварити макарони відповідно до інструкції на упаковці. Злити воду. Нарізати лосося на тонкі шматочки і відкласти в сторону. Тонко нарізати зелену цибулю. ...