Рецепт Окрошка рибна

Рецепт Окрошка рибна
Кількість порцій: 1 Час приготування: 20 хв.
Рецепт приготування окрошки на квасі з філе білої риби, картоплею, редькой, огірками, яйцями і зеленню.

опис приготування:

Окрошка - національне російське блюдо, яке подається холодним. Окрошка готується з квасу, зелений (лука, петрушки, кропу, естрагону і т.д.), овочів (картоплі, морква, ріпи і т.д.), варених яєць, хрону і сметани. Квас в окрошка може бути замінений огірковим розсолом. В окрошку до овочів додається холодну відварне м'ясо або риба в пропорції 1:1, тому окрошка може бути м'ясною або рибною. Для м'ясної окрошки зазвичай беруться залишки інших м'ясних страв, найчастіше м'ясо з кісток. За старих часів слов'яни любили додавати в окрошку м'ясо поросяти, індички і тетерева. У рибну окрошку прийнято класти лина, судака і тріску, м'ясо якої дуже добре поєднується з квасом і овочами. В даний час для окрошки замість м'яса часто використовуються нежирні сорти вареної ковбаси - Докторська або Молочна. Також в окрошку можна додавати солоні гриби або мочені яблука. Для рибної окрошки риба попередньо відварюється, а потім нарізається. Для окрошки береться спеціальний білий квас, який більш кислий, ніж звичайний білий.

приготування:

вимити рибу. У великій каструлі довести підсолену воду до кипіння. Помістити в каструлю рибу і варити 8-10 хв. Злити воду, дати рибі охолонути, після чого нарізати на шматочки. Промити і очистити від шкірки редьку і огірки. Натерти редьку на дрібній тертці. Нарізати огірки маленькими кубиками. Промити зелень і цибулю, дрібно нарізати. Відварити картоплю в мундирі, остудити і нарізати кубиками. Відварити яйця круто, остудити, почистити і подрібнити.

Викласти в миску подрібнену зелену цибулю, додати сіль, цукор, гірчицю і розтерти разом. Додати невелику кількість квасу. Викласти в миску картопля, яйця, огірки, редьку, зелень і лушпиння заправку. Залити вміст миски квасом. Викласти шматочки рибного філе і подавати окрошку зі сметаною.


  • філе білої риби— 500 грам
  • квасу— 1,5 L
  • свіжих огірків— 3 штуки
  • яйця (жовтки)  — 3 штуки
  • картоплі— 3 штуки
  • редька— 1 штука
  • сметани— 3 Ст. ложки
  • пучок зеленого лука— 1 штука
  • веточек петрушки и укропа— 5 штук
  • гірчиці— 1 Чайна ложка
  • сіль— За смаком
Окрошка - національне російське блюдо, яке подається холодним. Окрошка готується з квасу, зелений (лука, петрушки, кропу, естрагону і т.д.), овочів (картоплі, морква, ріпи і т.д.), варених яєць, хрону і сметани. Квас в окрошка може бути замінений огірковим розсолом. В окрошку до овочів додається холодну відварне м'ясо або риба в пропорції 1:1, тому окрошка може бути м'ясною або рибною. Для м'ясної окрошки зазвичай беруться залишки інших м'ясних страв, найчастіше м'ясо з кісток. За старих часів слов'яни любили додавати в окрошку м'ясо поросяти, індички і тетерева. У рибну окрошку прийнято класти лина, судака і тріску, м'ясо якої дуже добре поєднується з квасом і овочами. В даний час для окрошки замість м'яса часто використовуються нежирні сорти вареної ковбаси - Докторська або Молочна. Також в окрошку можна додавати солоні гриби або мочені яблука. Для рибної окрошки риба попередньо відварюється, а потім нарізається. Для окрошки береться спеціальний білий квас, який більш кислий, ніж звичайний білий.

приготування:

вимити рибу. У великій каструлі довести підсолену воду до кипіння. Помістити в каструлю рибу і варити 8-10 хв. Злити воду, дати рибі охолонути, після чого нарізати на шматочки. Промити і очистити від шкірки редьку і огірки. Натерти редьку на дрібній тертці. Нарізати огірки маленькими кубиками. Промити зелень і цибулю, дрібно нарізати. Відварити картоплю в мундирі, остудити і нарізати кубиками. Відварити яйця круто, остудити, почистити і подрібнити.

Викласти в миску подрібнену зелену цибулю, додати сіль, цукор, гірчицю і розтерти разом. Додати невелику кількість квасу. Викласти в миску картопля, яйця, огірки, редьку, зелень і лушпиння заправку. Залити вміст миски квасом. Викласти шматочки рибного філе і подавати окрошку зі сметаною.


Подібні рецепти

Калья рибна (класична)

Домашня рибна консерва з оселедця

Якщо ви хочете урізноманітнити свій звичний раціон унікальною стравою, то цей рецепт відмінно вам підійде. Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати калью рибну так, щоб всі залишилися в захваті! опис приготування: Суп виходить відмінний завдяки наваристого бульйону, а також смаку риби. Рибу виби...

Калья рибна

Калья рибна

Рецепт приготування російської кальі з риби, рибної ікри, лука, солоних огірків і огіркового розсолу. опис приготування: Калья - традиційне російське блюдо, з'явилося в 16-17 століттях. Являє собою гарячу юшку з птиці, риби або рибної ікри. Обов'язковий інгредієнт кальі - солоні огірки і огірк...

Окрошка на кефірі і мінералці

Окрошка на кефірі і мінералці

Окрошка не тільки наситить, але і освіжить вас в спекотний день. Класичний рецепт окрошки на кефірі включає овочі, м'ясо та, звичайно, кефір. А ми зробимо цей суп більш свіжим і додамо в нього мінералку! опис приготування: окрошка — мій улюблений суп! Виїжджаючи на дачу, особливо влітку, окрош...

Окрошка без картоплі

Окрошка без картоплі

Мою улюблену окрошку я "; полегшую ";. забираю картоплю, заміняю жирний кефір нежирним і додаю соковиті томати. Виходить відмінне дієтичне блюдо, яке підходить для всіх і швидко готується. опис приготування: Якщо у вас "; приховані" варені яйця і яловичина, то окрошку ви приготуєте за 5-8 хвил...

Окрошка на кефірі з кропивою і м'ятою

Окрошка на кефірі з кропивою і м'ятою

Я намагаюся часто готувати на обід окрошку. Безліч рецептів спробувала, і з одним з цікавих варіантів хочу вас познайомити. Читайте і дивіться, як приготувати окрошку з кропивою і м'ятою. опис приготування: Для любителів дуже густий окрошки можна частину картоплі розтерти в пюре і змішати з ке...