Рецепт Огірочки на зиму без стерилізації

Рецепт Огірочки на зиму без стерилізації
Кількість порцій: 7-8 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Хочете приготувати смачні і хрусткі огірочки до святкового столу, але немає багато часу? Це не проблема! Дозвольте вам показати і розповісти, як приготувати огірочки на зиму без стерилізації.

опис приготування:

Я особисто не особливо люблю довго возитися з заготовками, тому пригледіла для себе цей рецепт смачних огірків без стерилізації. Набір спецій використовується той же, що і зазвичай. Огірки я консервую як великі, так і дрібні. При закладці пам'ятайте, що перші йдуть внизу, а останні — наверх банки. Оцет звичайний столовий 9% підходить чудово!

  • огірки— 1,5-2 кілограма
  • часник— 2-3 зубчиків
  • Гострий перець— 1 штука
  • Солодкий перець— За смаком
  • лист хрону— 1-2 штук
  • парасольки кропу— За смаком
  • Чорний і запашний перець горошком— За смаком
  • вода— 1,5 L
  • оцет— 90 грам
  • сіль— 60 грам
  • Цукровий пісок— 30 грам
Огірочки на зиму без стерилізації - фото крок 1 огірки промийте, а ще краще - замочити в холодній воді на годинку-другу, тоді вони вийдуть більш хрусткими.

Огірочки на зиму без стерилізації - фото крок 2 Тим часом підготуйте банку: помийте її з содою, витріть насухо. На дно банки покладіть хріновий лист.
Також нам знадобиться часник, перець (гострий — це на любителя, можете не додавати), кріп.

Огірочки на зиму без стерилізації - фото крок 3 Щільно викладіть промиті огірки в банку. Додайте до них нарізаний перець, запашний перець горошком, кріп і його зерна.
Закип'ятіть воду, влийте її в банку, щоб вона прогрілася.
Потім знову вилийте воду в каструлю.

Огірочки на зиму без стерилізації - фото крок 4 Налийте в банку оцет 9%.
А в киплячу воду додайте сіль і цукор.
Коли цукор з сіллю розчиниться, влийте розсіл в банку, закатати її і переверніть.
Укутайте банку в рушник, дайте їй охолонути в перевернутому вигляді добу.

Огірочки на зиму без стерилізації - фото крок 5 Готові огірочки на зиму без стерилізації ви можете зберігати в банку прямо в квартирі (при кімнатній температурі). Смачного!

Подібні рецепти

Смажені баклажани на зиму без стерилізації

Кабачкова ікра на зиму без стерилізації

Пікантний салат зі смаженими баклажанами — це відмінна закуска на всі випадки життя. Поки овочів в надлишку — рекомендую приготувати смажені баклажани на зиму без стерилізації. опис приготування: Наріжте баклажани кружечками і посоліть. Залиште на півгодини. Потім обсмажте в олії до м'якості. ...

Огірки по-корейськи на зиму без стерилізації

Огірки по-корейськи на зиму без стерилізації

Огірки по-корейськи на зиму — відмінний вид заготовки. Ароматний і хрусткий салат, стане прекрасною закускою, а також хорошим гарніром до м'яса, птиці, гарячого картоплі. опис приготування: Огірки по-корейки, по суті, овочевий салат, який сніжною зимою нагадає про жаркому, зеленому літо, напов...

Патисони, консервовані без стерилізації

Патисони, консервовані без стерилізації

хороший рецепт, який позбавить вас від проблем зі стерилізацією раз і назавжди. Готуємо патисони консервовані з іншими овочами, виходить таке собі хрустке асорті, дуже смачне! опис приготування: Перед вами найпростіший рецепт приготування патисонів, консервованих без стерилізації. Вже через до...

Патисони, мариновані без стерилізації

Патисони, мариновані без стерилізації

Патисони - дивовижні свіжі овочі. Їх можна додавати в рагу, робити з них ікру, як з кабачків, а головне - дуже смачно маринувати на зиму. У маринаді вони набувають цікаві аромт і смак. опис приготування: Головне в такій заготівлі - це не давати патисонам вирости дуже великими. Найапетитніші і ...

Хрусткі огірочки на зиму

Хрусткі огірочки на зиму

Ділюся рецептом приготування хрустких огірочків на зиму! Вони виходять дуже соковитими, з насиченим смаком і тонким ароматом. Спробуйте, вам обов'язково сподобається! опис приготування: Цей класичний рецепт хрустких огірочків на зиму дозволить вам заготовити по-справжньому хрусткі і смачні огі...