Рецепт Німецький хліб «Пумперникель»
Не лякайтеся назви цього хліба, так як це просто житній хліб на заквасці з борошна грубого помелу. Він виходить дуже корисним, тому розповім, як приготувати німецький хліб "; Пумпернікель ";.
опис приготування:
Цей рецепт злегка відрізняється від оригінального, так як хочеться спекти максимально корисний хліб. Саме тому для його приготування використовується житнє цільнозернових мука, мальтозна патока замість цукру і житнє опара. Виходить готова випічка дуже щільною і злегка вологою всередині, завдяки чому хліб можна зберігати кілька днів, він не стане черствим. Такий хліб ідеально підходить для бутербродів або тостів з вершковим маслом.
- пшеничний стартер— 20 грам
- Житня цільнозерновий мука— 550 грам(200г в закваску, 350г в тісто)
- Вода кімнатної температури— 300 грам(200г в закваску, 100г в тісто)
- мальтози потоку— 100 грам
- сіль— 8 грам
2. Додайте в опару воду і добре перемішайте. У миску тістоміса вилийте опару, додайте борошно, сіль і Патока мальтози.
3. вимісити тісто 1-2 хвилини на 2 швидкості, після чого руками скачайте його в колобок (для зручності змочіть руки холодною водою). Викладіть тісто на присипану борошном поверхню і округлите його.
4. Придайте тесту форму: розімніть тісто руками в коржик, складіть один край до середини і опрацювати шов. Другий край також складіть до середини і опрацювати шов. Складіть два краї тіста назустріч один до одного.
5. Переверніть заготовку швом вниз і подкатайте. Перемістіть заготовку гладкою стороною вниз в форму, змащену олією і присипану цільнозерновий борошном.
6. Вирівняйте поверхню тесту в формі і накрийте плівкою. Залиште тісто при кімнатній температурі, щоб тісто піднялося майже до країв форми. Поверхня кришки від форми змастіть рослинною олією і накрийте нею форму.
7. На дно духовки поставте ємність з 500 мл води, періодично перевіряючи кількість рідини. Духовку розігрійте до 190 градусів і випікайте хліб 1 час.
8. Потім зменшіть температуру до 100 градусів і випікайте хліб ще 4 годину. Вимкніть духовку і дайте їй охолонути з хлібом всередині. Смачного!
Подібні рецепти
Бутерброди з багетом
Рецепт смачного пирога по-німецьки з начинкою з яблук і оригінальною посипкою з мигдалю, кориці і коричневого цукру. опис приготування: Яблучний пиріг з німецької рецептом з великою кількістю збитих білків і ніжних яблук. Прекрасна можливість щось зробити з яблуками восени, коли їх безліч. Ніж...
Німецький цибульний пиріг
Сьогодні я розповім вам, як приготувати німецький цибульний пиріг "; Zwiebelkuchen" - дуже популярний осінній пиріг, який подають на святі Нового вина. ароматний, смачний і легкий в приготуванні! опис приготування: Такий традиційний німецький цибульний пиріг з легкістю стане окрасою для вашого...
Німецький пиріг з корицею
Рецепт приготування традиційного німецького пирога з корицею. опис приготування: Цей ніжний розсипчастий пиріг прикрасить ваш святковий стіл. Ви можете додати в рецепт яблука або чорницю. меленої кориці— 1 1/4 чайних ложки солі— 1/8 чайних ложки несолоного масла— 8 Ст. ложок цукрового піску—...
Німецький суп айнтопф
Німецька кухня складається з жирних і ситних страв. Деякі з них давно полюбилися багатьом людям, але все одно можна знайти щось нове. наприклад, мій наступний рецепт саме такий. опис приготування: уважно вивчіть, як приготувати німецький суп айнтопф. У перекладі на російську — & Quot; густий с...
Німецький ягідний десерт «роті Грютце»
Для всіх любителів легких літніх десертів хочу запропонувати класний рецепт. Я покажу, як приготувати німецький ягідний десерт "; Роті Грютце ";, який зведе з розуму і близьких, і гостей. Спробуйте! опис приготування: Цей десерт цікавий тим, що основою можуть стати абсолютно будь-які ягоди: ма...