Рецепт Ісландський рисовий пудинг

Рецепт Ісландський рисовий пудинг
Кількість порцій: 6 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Оригінальна альтернатива традиційним різдвяним десертів.

опис приготування:

Покласти сухофрукти в каструлю з нержавіючої сталі, додати 1 столову ложку цукру і досить води, щоб все це покрити. Поставити на плиту і нагрівати на повільному вогні протягом 10 хвилин. потім додати 5 столових ложок холодної води і ретельно збити суміш у блендері. Процідити через сито, додати трохи цукру, якщо це необхідно.

Викласти рис в глибоку каструлю, додати молоко, вершки, цукор, що залишився і корицю, нагрівати на повільному вогні. Додати ваніль, гарненько розмішати і довести до кипіння.

Варити на повільному вогні протягом 30-35 хвилин, помішуючи час від часу. Рис повинен увібрати всю рідину. Покласти ложку рисового пудингу в тарілку, залити ягідним соусом, зверху додати ложку сметани і посипати свіжою смородиною.


  • горсть сушеных ягод— 2 штуки(журавлина, вишня, черника и т.д.)
  • цукрова пудра— 3 Ст. ложки
  • рис для пудинга— 120 грам
  • молоко— 750 мілілітрів
  • жирні вершки— 250 мілілітрів
  • паличка кориці— 1 штука
  • стручок ванілі— 1 штука
  • сметана и свежая красная смородина— — За смаком(для прикраси)
Покласти сухофрукти в каструлю з нержавіючої сталі, додати 1 столову ложку цукру і досить води, щоб все це покрити. Поставити на плиту і нагрівати на повільному вогні протягом 10 хвилин. потім додати 5 столових ложок холодної води і ретельно збити суміш у блендері. Процідити через сито, додати трохи цукру, якщо це необхідно.

Викласти рис в глибоку каструлю, додати молоко, вершки, цукор, що залишився і корицю, нагрівати на повільному вогні. Додати ваніль, гарненько розмішати і довести до кипіння.

Варити на повільному вогні протягом 30-35 хвилин, помішуючи час від часу. Рис повинен увібрати всю рідину. Покласти ложку рисового пудингу в тарілку, залити ягідним соусом, зверху додати ложку сметани і посипати свіжою смородиною.


Подібні рецепти

Ісландський пиріг

Ісландський різдвяний хліб

Дрібно нарізані овочі, змішані зі шматочками солоної тріски і вершками, потім запечені в невеликі спинці кришкою листкового тіста. кількість порцій: 6 солона тріска— 200 грам морква— 3 штуки цибуля-пористий— 1 штука жменю гороху— 1 штука жменю зеленої квасолі— 1 штука печериці— 100 грам вершки—...

Ніжний рисовий суп з куркою і шпинатом

Ніжний рисовий суп з куркою і шпинатом

Суп ніжний і густий, ароматний, обов'язково спробуйте його приготувати до обіду. Шпинат можна замінити свіжим базиліком або коханої ароматної зеленню. дивіться рецепт! опис приготування: Отже, Зараз ви дізнаєтеся, як приготувати ніжний рисовий суп з куркою і шпинатом. У сезон зелені можна дода...

Канарний пудинг

Канарний пудинг

Рецепт приготування канарського пудингу - смачного і легкого десерту. опис приготування: Змастити маслом форму для пудингу. змішати борошно, сухарі, вершкове масло і цукор. Додати лимонну цедру. Зробити поглиблення в центрі і додати яйце, вино і достатню кількість молока, щоб консистенція стал...

Карамельний пудинг

Карамельний пудинг

Ділюся рецептом карамельного пудингу з тофу. У нього виходить ніжна, м'яка консистенція і приємний вершковий смак. Такий десерт підійде для пісного або веганскої харчування. опис приготування: Докладніше, як приготувати карамельний пудинг, я розповім нижче. Для цього рецепта необхідний шовкови...

Карамельний яблучний пудинг

Карамельний яблучний пудинг

Рецепт приготування ароматного яблучного пудингу з карамельним соусом. опис приготування: Розігріти духовку до 160 градусів. Змішати яблука в невеликій мисці з лимонним соком, відкласти в сторону. Змастити маслом порційні форми для випікання. Нарізати хліб на вісім скибочок, кожну скибочку - н...