Рецепт Pelamuši
Pelamuši — вкснейшій грузинський десерт і основа для приготування ще однієї відомої солодощі — Чурчхелла. Для приготування пеламуши знадобиться свіжий виноградний сік, борошно і кукурудзяна мука.
опис приготування:
Pelamuši — солодкий десерт, хоча в його склад цукор не додаємо. солодкість десерту — з винограду. Поверхня пеламуши може бути покрита фруктозою, не хвилюйтесь, це — нормально. Тому десерт і раджу перевернути на іншу сторону при подачі.
- Виноградний сік— 1 літр
- борошно— 140 грам
- заголовок для палітурки— 60 грам
- цукор— 2 Ст. ложки
2. Розтлумачте виноградні ягоди качалкою.
3. Товчіть до тих пір, поки не залишаться тільки шкурки і кісточки. Можна м'яти ягоди і руками.
4. Виноградну масу викладіть у велику миску або каструлю, доведіть до кипіння, потім вогонь понизьте і тушкуйте на повільному вогні, періодично помішуючи, протягом 3 годин.
5. У процесі варіння знімайте пінку. За три години кількість соку зменшитися приблизно вдвічі.
6. Зварений виноградний сік ставте на ніч настоятися, а вранці процідіть його. Використовуйте дрібне сито.
7. отримана маса, звана Бадагов, повинна бути чистою і яскравою.
8. У велику миску всипте борошно, кукурудзяну муку і цукор. Додайте до них 500 мл Бадагов і перемішайте дерев'яною ложкою. Потім збийте блендером і міксером. Маса повинна вийти без грудок.
9. У велику каструлю влийте 500 мл чистого Бадагов і поступово влийте Бадагов з борошном. помішуйте.
10. Під змішаною масою включите швидкий вогонь і, помішуючи, доведіть до кипіння. Потім понизьте вогонь до повільного і, безперервно помішуючи, варіть протягом 8-10 хвилин. суміш загусне.
11. Густу масу зніміть з вогню і розкладіть по тарілках або влийте в формочки для застигання.
12. Пеламуші охолоне і застигне через 2 годину. Зазвичай пеламуши подають з волоськими горіхами. А якщо блюдо перевернути, то вийде красивий десерт з гладкою поверхнею. Зберігайте в холодильнику протягом кількох днів. Смачного!
Подібні рецепти
Рецепт бельгійських вафель в вафельниці
Рецепт приготування печива з вівсяними пластівцями, арахісовим маслом, кренделі, цукерками M&M-х, родзинками і волоськими горіхами. Це яскраве різнобарвне ласощі припаде до смаку дітям. кількість порцій: 8 сода— 1/2 чайних ложки сіль— 1/4 чайних ложки несолоне вершкове масло кімнатної температу...
Хрусткі курячі крильця
Ця страва завжди приймають на "; ура" і дорослі, та діти. Хрусткі зовні і соковиті всередині, такі крильця — прекрасне доповнення до будь-якого гарніру, а для дорослих — ще й чудова закуска до пива. опис приготування: Смачна хрустка скоринка, а всередині ніжне і соковите м'ясо — ви хотіли отри...
Паста з лососем і цибулею
Рецепт приготування італійської пасти з лососем, зеленою цибулею, лимонною цедрою, вершками, кропом, Пармезан і лимон. опис приготування: Відварити макарони відповідно до інструкції на упаковці. Злити воду. Нарізати лосося на тонкі шматочки і відкласти в сторону. Тонко нарізати зелену цибулю. ...
Печінка з рисом
Печінка з рисом по даним рецептом готується в мультиварці. А тому приготується блюдо дуже легко і невимушено. Курячу печінку ми готуємо з овочами і солодкою паприкою. Виходить дуже смачно! опис приготування: Печінка з рисом — просте буденне блюдо, яке добре насичує. Сьогодні ми приготуємо це б...
Хрусткі огірочки з гірчицею
огірочки, засоленные на зиму, - найбільш ходовий товар. Вони підходять для багатьох салатів, включаючи олів'є. Я розповім сьогодні, як приготувати смачні хрусткі огірочки з гірчицею. Смачного! опис приготування: Такі огірки можна додавати не тільки в різні салати. Їх також можна подавати до ст...