Рецепт Пасхальна баба на вершках

Рецепт Пасхальна баба на вершках
Кількість порцій: 6-8 Час приготування: 3 г. 0 хв.
Бабу з дріжджового тіста можна вважати пасхальним паскою, проте вона відрізняється від нього більшою легкістю, так як при замішуванні тіста для цього виду випічки велика увага приділяється збивання.

опис приготування:

слід врахувати, що в тісто для випікання баби небажано вносити важкі добавки (наприклад, родзинки або курагу). Це може привести до осідання рідкого тесту і порушення структури готового виробу.

  • яйця курячі— 5 штук
  • Вершкове масло— 100 грам
  • вершки (жирністю 20%)  — 150 мілілітрів
  • дріжджі сухі— 7-10 грам
  • Цукровий пісок— 60 грам
  • сіль кухонна— 0,5 чайних ложки
  • Борошно пшеничне— 200 грам
  • шоколад— 60 грам
Пасхальна баба на вершках - фото крок 1 Підготуйте необхідні інгредієнти для приготування баби на вершках. Масло слід заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно стало м'яким і пластичним.

Пасхальна баба на вершках - фото крок 2 Розчиніть сухі дріжджі в теплих (30-35 градусів) вершках. Для цієї мети вершки можна злегка підігріти в мікрохвильовці або на водяній бані. Додайте до цієї суміші чайну ложку цукру з його загальної кількості, тоді дріжджі швидше активуються. Залиште суміш на 5-10 хвилин в теплі.

Пасхальна баба на вершках - фото крок 3 Розітріть м'яке масло з цукром і сіллю, введіть яйця по одному, злегка збиваючи масу ложкою або віночком.

Пасхальна баба на вершках - фото крок 4 К тому моменту, коли всі яйця будуть введені в олійно-цукрову суміш, на поверхні вершків з'явиться пінна "; шапочка" з дріжджів.

Пасхальна баба на вершках - фото крок 5 Влийте вершки з дріжджами в збиту масу і, поступово всипаючи просіяне борошно, змішайте всі компоненти до отримання однорідного тіста.

Пасхальна баба на вершках - фото крок 6 Помістіть миску з тестом (по густоті воно нагадує жирну сметану) в тепле місце для вистоювання приблизно на 45-50 хвилин.

Пасхальна баба на вершках - фото крок 7 Шоколад поріжте ножем на невеликі шматочки. Можна використовувати будь-який вид шоколаду (молочний, темний, з наповнювачами) або замінити його маком або кокосовою стружкою.

Пасхальна баба на вершках - фото крок 8 Коли обсяг тесту збільшиться приблизно в 2 рази, починайте вимішувати його ложкою для насичення повітрям і додання майбутньої випічці розсипчастою структури. Робити це необхідно протягом 15-20 хвилин.

Пасхальна баба на вершках - фото крок 9 В кінці вимішування введіть в тісто шоколад, перемішайте і вилийте в підготовлену велику форму (чашу мультиварки) або в кілька форм меншого розміру. Залиште тісто в теплі для збільшення в об'ємі (з 20-25 хвилин). При випіканні в мультиварці расстойка проводиться на режимі "; Підігрів" або "; Мультіповар" (температура — 35 градусів).

Пасхальна баба на вершках - фото крок 10 Випікайте бабу на вершках в мультиварці протягом 70 хвилин з одного боку, а потім, акуратно перевернувши її, — ще 20 хвилин з іншого боку (режим "; Випічка ";). Для випікання в духовці (температура — 180-190 градусів) буде потрібно 50-60 хвилин в залежності від розміру і кількості обраних форм.

Пасхальна баба на вершках - фото крок 11 Дайте готовому виробу охолонути і за бажанням декорують білкової або шоколадною глазур'ю. Така випічка виходить повітрям і злегка кришиться при розрізанні.

Подібні рецепти

Пасхальна коржик

Баба медова

Якщо ви з тієї чи іншої причини не готуєте традиційний паску, спробуйте зробити пшеничне коржик на сироватці. Вона повністю замінює солодку здобу, володіючи чудовим смаком. опис приготування: Приготуємо пасхальну корж в домашніх умовах. Така коржик є прекрасним замінником хліба або солодкої ви...

Пасхальна коса

Пасхальна коса

Щороку на Святу Пасху я печу ось таку пасхальну косу. пишна, рум'яна і начинка - на будь-який смак!!! кількість порцій: 6-8 мука— 3,5 склянки(склянка — 250мл) молоко— 0,5 склянки окріп— 0,5 склянки цукровий пісок— 1 Ст. ложка сіль— 0,5 чайних ложки рослинна олія— 2 Ст. ложки сухі дріжджі— 1 Ст....

Шлунки курячі, тушковані в вершках

Шлунки курячі, тушковані в вершках

Якщо ви сумніваєтеся в тому, як правильно і смачно зробити тушковане м'ясо, то раджу додати до нього вершкове доповнення. Тоді страва обов'язково вийде м'яким, соковитим і з насиченим смаком. опис приготування: Так я і вчинила. Майже завжди дотримуюся цього правила, коли справа стосується субп...

Опеньки в вершках

Опеньки в вершках

опеньки — просто знахідка для смакових поєднань. Чого тільки з ними не готують… Але все ж найбільше мені подобається простий, класичний рецепт опеньків в вершках — легко, доступно і дуже смачно. опис приготування: Опеньки в вершках — ви тільки уявіть собі цей запах і смак! Хоча навіщо уявляти,...

Паста з lisichkami в вершках

Паста з lisichkami в вершках

Я обожнюю готувати пасту і кожен раз намагаюся якось експериментувати, додаючи нові інгредієнти. Паста з лисичками і яловичиною в сметанному соусі — дуже вдале поєднання. ароматичний, ніжно, смачно. опис приготування: Перед вами — простий рецепт приготування пасти з лисичками в сметані. Обсмаж...