Рецепт Пасха ароматна

Рецепт Пасха ароматна
Кількість порцій: 20-30 Час приготування: 8 г. 0 хв.
Щороку наша родина готує один з трьох рецептів пасок. Всі три перевірені часом, всі дивовижні, головне вирішити, який же вибрати на цей раз. Ось другий з цих сімейних рецептів.

опис приготування:

Передбачаючи ваші питання, відразу обмовлюся — мені прекрасно відомо, що в Росії цей традиційний великодній кекс (а по своїй суті це — торт) величається не інакше, як паска. Однак в Україні, Білорусі, та й багатьох регіонах Росії цей кекс називають паскою, хоча насправді паска робиться з сиру. Так що — не заплутатися Втім, яка різниця, як називати цю випічку. головне — що ми всі розуміємо, про що йде мова.

Отже, простий рецепт паски ароматної:

1. робимо опару — кип'ятимо 0,5 літра молока, даємо йому трохи охолонути, і поки воно гаряче, додаємо 2-2,5 склянки борошна і ретельно перемішуємо. Маса повинна вийти як густа сметана або як тісто на оладки. Накриваємо і ставимо в тепло на 2 годину.

2. Raspuskaem 100 грам дріжджів в склянці теплої води, змішуємо з опарою, розтираємо до однорідної маси і залишаємо гуляти на 2-3 годину.

3. готуємо здобу — 9 яєць і 3 жовтка збиваємо з цукром до піни. Беремо велику ємність для тесту (каструлю або ведришко). Складаємо туди опару, дріжджі, яйця, розтоплені масло і маргарин, сметану, 0.5 літра теплого молока, сіль. Все дуже добре змішуємо.

4. Додаємо борошна порціями. зупиняємося, коли тісто стає як на оладки. Ретельно месім ложкою або рукою доти, поки не зникнуть сліду сухої муки. Ставимо грати на 3-4 годину. Увага! Тісто треба періодично збивати, інакше воно втече!

5. Тепер пора додавати родзинки, ваніль, інші прянощі за смаком. заважати тісто, знову додаючи потроху борошна, поки маса не стане відлипати від рук і посуду.

6. Ми залишаємо тісто ще на 20 хвилин, щоб піднялося, і розкладаємо по підготовленим формам (змазаним жиром, прокладеним пергаментом). випікати 40-45 хвилин при температурі 180-190 градусів.

7. Ще гарячими змастити верхівки глазур'ю, прикрасити присипкою, фігурками тощо.

Готово. повірте, таких смачних пасок ви ще ніколи не їли!


  • яйця— 12 штук
  • цукор— 1 кілограм
  • молоко— 1 літр
  • вода— 1 Склянка
  • вершкове масло— 200 грам
  • маргарин— 100 грам
  • крем— 0,5 L(домашней или 30%)
  • сіль— 1 Чайна ложка
  • родзинки— 200-250 грам
  • ваніль— 1-2 штук(пакетик)
  • мускатний горіх, обкладинка— 1 За смаком
  • білок— 3 штуки(глазур)
  • цукрова пудра— 4-4,5 склянки(глазур)
  • мука— 3-4 кілограм
Передбачаючи ваші питання, відразу обмовлюся — мені прекрасно відомо, що в Росії цей традиційний великодній кекс (а по своїй суті це — торт) величається не інакше, як паска. Однак в Україні, Білорусі, та й багатьох регіонах Росії цей кекс називають паскою, хоча насправді паска робиться з сиру. Так що — не заплутатися Втім, яка різниця, як називати цю випічку. головне — що ми всі розуміємо, про що йде мова.

Отже, простий рецепт паски ароматної:

1. робимо опару — кип'ятимо 0,5 літра молока, даємо йому трохи охолонути, і поки воно гаряче, додаємо 2-2,5 склянки борошна і ретельно перемішуємо. Маса повинна вийти як густа сметана або як тісто на оладки. Накриваємо і ставимо в тепло на 2 годину.

2. Raspuskaem 100 грам дріжджів в склянці теплої води, змішуємо з опарою, розтираємо до однорідної маси і залишаємо гуляти на 2-3 годину.

3. готуємо здобу — 9 яєць і 3 жовтка збиваємо з цукром до піни. Беремо велику ємність для тесту (каструлю або ведришко). Складаємо туди опару, дріжджі, яйця, розтоплені масло і маргарин, сметану, 0.5 літра теплого молока, сіль. Все дуже добре змішуємо.

4. Додаємо борошна порціями. зупиняємося, коли тісто стає як на оладки. Ретельно месім ложкою або рукою доти, поки не зникнуть сліду сухої муки. Ставимо грати на 3-4 годину. Увага! Тісто треба періодично збивати, інакше воно втече!

5. Тепер пора додавати родзинки, ваніль, інші прянощі за смаком. заважати тісто, знову додаючи потроху борошна, поки маса не стане відлипати від рук і посуду.

6. Ми залишаємо тісто ще на 20 хвилин, щоб піднялося, і розкладаємо по підготовленим формам (змазаним жиром, прокладеним пергаментом). випікати 40-45 хвилин при температурі 180-190 градусів.

7. Ще гарячими змастити верхівки глазур'ю, прикрасити присипкою, фігурками тощо.

Готово. повірте, таких смачних пасок ви ще ніколи не їли!


Подібні рецепти

Пасха «царська» з сухофруктами

Ароматна індичка, запечена з яблуками

Ця паска вимагає праці, але вона того варта! дивний рецепт! багатство смаків — в ознаменування Величі і Радості цього Святого свята! опис приготування: сир віджати, протерти через сито, укласти у велику каструлю з товстим дном. Перемішати з яйцями, сметаною і маслом. Поставити каструлю на сла...

Пасха царська сирна

Пасха царська сирна

Сирна паска і паски — традиційні страви до свята Пасхи. смачна, соковита і ароматна сирна паска готується зовсім нескладно, переконайтеся в цьому, приготувавши пригощання для рідних і друзів. опис приготування: Традиційні частування на свято Пасхи — паски, фарбовані яйця і сирна паска. Приготу...

Пасха царська варена

Пасха царська варена

Свято Пасхи прийнято зустрічати з пасками, фарбованими яйцями і паскою. рецепт, повинна визнати, простий, але смак у цій паски просто приголомшливий, вона чомусь навіть нагадує сирні дитячі сирки. опис приготування: Серед обов'язкових традіцонних великодніх страв можна зустріти паску, яйця і с...

Пасха из йогурта

Пасха из йогурта

Ищите новый интересный рецепт на праздник? Тогда предлагаю вашему вниманию нежнейшую, буквально воздушную пасху из йогурта. опис приготування: Я люблю легкие десерты, а точнее легкие сладкие блюда. Сир, мне кажется достаточно тяжелым ингредиентом для пасхи, поэтому я решила поэксерементировать...

Пасха из макарон

Пасха из макарон

Ви не повірите, но при отсутствии нужных ингредиентов, пасху можно приготовить даже из макарон. Звичайно ж, она мало напоминает традиционную пасху, але виходить дуже навіть смачно! Спробуйте! опис приготування: Приготовим пасху из макарон в домашних условиях. Макарони відварити до готовності, ...