Рецепт Паелья іспанською мовою
Одне з улюблених мною страв тепер і на Вашому столі з цим простим рецептом приготування паельї по-іспанськи! соковите, пікантне блюдо з морепродуктами — і для обіду, і для вечері.
опис приготування:
Як і будь-яка інша середземноморська кухня, іспанська грунтується на морепродуктах. Традиційно паелья готується з рису з додаванням мідій і кальмарів. Крім цього, важливий інгредієнт — це свіжі овочі. Щоб паелья була соковитою і смачною намагайтеся використовувати стиглі помідори, а не просто томатну пасту (хоча, можна приготувати і спрощений варіант). Для приготування паельї по-іспанськи досить свіжих мідій і кальмарів — це з морепродуктів. Щоб страва була більш ситним, додайте м'яса — поєднання курки і яловичини відмінно підходить для паельї.
- помідори— 200 грам
- Червоний солодкий перець— 1 штука
- Куряче м'ясо— 150 грам
- яловичина— 150 грам
- мідії— 150 грам
- кальмари— 100 грам
- морква— 1 штука
- Цибуля— 1 штука
- пучок селери— 1 штука
- часник— 1-2 зубчиків
- Оливкова олія— 2-3 Ст. ложок
- Мал— 1 Склянка
- М'ясний бульйон або вода— 1 літр
- Спеції та сік лимона— За смаком
Морква помийте і поріжте кубиками. селера порубати.
Підігрійте масло в сковороді. Обсмажте окремо м'ясо і морепродукти протягом 4-7 хвилин. відставте. Буде краще, якщо продукти не охолонуть.
Тушкуйте тепер цибулю і часник, потім додайте помідори, селера, морква, перець і спеції. Можна, можливо, наприклад, додати шафран і перець.
Промийте рис і додайте до овочів. Тепер заливаємо все бульйоном або водою і варимо хвилин 25-30 на слабкому вогні. Основний секрет паельї якраз в тому, що рис вариться на сковороді, а не як зазвичай.
Тепер зверху викладаємо морепродукти і м'ясо (можна додати трохи білого вина). Накриваємо сковороду фольгою і запікаємо хвилин 15 в духовці при 200 З. хоча, якщо просто довести страву до готовності на плиті, нічого не зміниться)
Готову паелью по-іспанськи подаємо гарячою, окропивши соком лимона для смаку. Також з блюдом відмінно поєднується червоне вино. Смачного!
Подібні рецепти
Kabachki іспанською мовою
смачне, швидке і ароматне блюдо, яке послужить прекрасним завершенням дня і романтичною вечерею. кількість порцій: 3 рис круглий— 250 грам морепродукти— 250 грам бульйон овочевий— 500 мілілітрів горошок морожений— 100 грам часник— 2 зубчики(і ще головка в кінці приготування) Масло оливкове— 2 С...
Паелья - рослинна
Традиційне іспанське блюдо, яке готується з окремих сортів рису з додаванням овочів. Основний її секрет закладений в спеціях, дістати які не дуже складно. Отже, готуємо овочеву паелью. опис приготування: Класичний рецепт паельї з овочами виглядає саме так. Відмінне блюдо для розвантажувальних ...
Паелья з грибами
Як і багато страв іспанської кухні, паелья з грибами має дуже яскравий і насичений смак. Обов'язково спробуйте приготувати це блюдо у себе вдома, я впевнена, що воно вам сподобається. опис приготування: Рецепт приготування паельї з грибами відноситься до традиційної іспанської кухні, це блюдо ...
Іспанська паелья з морепродуктами
Якщо попросять назвати іспанське блюдо, згадується паелья, але не всі знають її рецепт. Щоб не вдарити в бруд обличчям пропоную перевірений рецепт, як приготувати іспанську паелью з морепродуктами. опис приготування: Класичний рецепт паельї передбачає використання тільки морепродуктів, проте в...
Паелья класична з морепродуктами
Паелья - блюдо іспанської кухні на основі рису, з додаванням овочів. Паелья може бути з куркою, з рибою, з морепродуктами. У мене паелья з морепродуктами. Готується швидко і просто. Спробуйте! опис приготування: Це традиційне іспанське блюдо приготувати не важко навіть починає господині. Мореп...