Рецепт Овочевий бульйон в пароварці

Рецепт Овочевий бульйон в пароварці
Кількість порцій: 8 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Спробуйте приготувати овочевий бульйон в пароварці, якщо у вашому господарстві такий агрегат є. Бульйон виходить набагато чистіший, прозорий і наваристий, ніж просто зварений в каструлі.

опис приготування:

Овочевий бульйон в пароварці не можна порівняти з тим бульйоном, який можна приготувати в звичайній каструлі. Особисто я пароварку купувала, в першу чергу, саме для приготування бульйонів — таких смачних, прозорих і в той же час наваристий бульйонів в звичайній каструлі ніколи не приготувати.

В даному випадку розповідаю, як і з яких інгредієнтів вариться овочевий бульйон в пароварці. Подавати такий бульйон можна як першу страву, а можна використовувати в подальшому приготуванні різних перших та других страв.


  • гливи (гриби)  — 500 грам(можно заменить другими грибами)
  • зелень— — За смаком(Braai, селера, кріп, петрушка)
  • капуста китайська— 400 грам
  • перець гострий— — За смаком
  • морква— 2-3 штук
  • Цибуля— 2-3 штук
  • Масло рослинне— 2 Ст. ложки
  • Зелений чай (сухий)  — 1 Чайна ложка
  • Пророщена соя або боби— 100 грам
  • сіль, перець— — За смаком
Овочевий бульйон в пароварці - фото крок 1 складові — довольно простые и дешевые, нічого незвичайного. при бажанні, пропорции и комбинации овощей можно менятьбудет не хуже и не лучше, будет по-другому.

Овочевий бульйон в пароварці - фото крок 2 всі інгредієнти, кроме пророщенной сои, произвольно нарезаем на мелкие куски. Складаємо все інгредієнти (ну, кроме масла и специй) в марлю — це робиться для того, чтобы овощи не упали в бульон во время приготовления.

Овочевий бульйон в пароварці - фото крок 3 Укладываем марлю с ингредиентами в пароварку, туда же засыпаем зеленый чай (обов'язково), додаємо трошки солі.

Овочевий бульйон в пароварці - фото крок 4 нарешті, добавляем к овощам немножко растительного масла.

Овочевий бульйон в пароварці - фото крок 5 У каструлю, находящуюся под пароваркой, наливаємо воду — приблизно 2 L.

Овочевий бульйон в пароварці - фото крок 6 Ставим пароварку на кастрюлю, накриваємо кришкою. Доводим до кипения на быстром огне, затем сбавляем огонь до среднего и варим бульон ровно 1 час под закрытой крышкой.

Овочевий бульйон в пароварці - фото крок 7 Через час бульон будет почти готов. Остается сделать следующее. Аккуратно достаем марлю с овощами из пароварки и, не доставая их из марли, при помощи толокуши выжимаем из овощей максимальное количество овощного сока. вичавлюємо, природно, над какой-нибудь миской. Теперь овощи можно выбросить, а выжатый овощной сок смешать с бульоном. Сдобренный соком бульон вновь доводим до кипения, регулируем на соль-перец и снимаем с огня. Даємо настоятися хвилин 10 під кришкою — і все, овощной бульон в пароварке готов!

Подібні рецепти

Овочі в пароварці

Салат «ніжність» (найпростіший рецепт)

Якщо хочете приготувати корисне і просте блюдо, знайте, що овочі в пароварці стануть відмінним варіантом. завдяки тому, що овочі готуються на пару, в них зберігається максимум корисних властивостей. опис приготування: Швидким і поживним стравою є овочі в пароварці. Найголовніше: вони повинні б...

Кабачки в пароварці

Кабачки в пароварці

Кабачки в пароварці придумані спеціально для тих, хто любить корисну і здорову їжу. опис приготування: Кабачки в пароварці — здорова їжа. Тут доведені до мінімуму канцерогени, з'являються при смаженні. Однак, може виникнути питання з приводу заправки. Якщо Ви не любите і вважаєте майонез шкід...

Ідеальний бульйон з ситним доповненням

Ідеальний бульйон з ситним доповненням

Чашка міцного насиченого бульйону до обіду хороша в будь-який час року. Додавши до бульйону шматочки омлету з зеленню, отримаємо відмінне перше блюдо! опис приготування: Зварити хороший бульйон (міцний і прозорий) не так-то вже й просто. Тут є свої секрети. Найчастіше я варю бульйони методом...

Капустяно-овочевий салат

Капустяно-овочевий салат

Рецепт овочевий заготовки на зиму. Проста холодна заправка для другої страви. опис приготування: підготовка овочів: нашаткувати капусту. Відварити моркву на половину готовності, потім нарізати соломкою. Лучок покришити півкільцями. Нарізати тонкими часточками кислі яблука. Почистити солодкий п...

Осінній овочевий суп

Осінній овочевий суп

Рецепт приготування наваристого овочевого супу. Суп можна приготувати як з м'ясом, так і зробити вегетаріанську версію. опис приготування: Розтопити масло у великій каструлі, додати м'ясо, перемішайте трохи м'ясо в гарячому маслі і вийміть з каструлі. Помістіть всі підготовлені овочі в каструл...