Рецепт Новорічний порося в духовці

Рецепт Новорічний порося в духовці
Кількість порцій: 10 Час приготування: 4 г. 0 хв.
Традиційно на новорічному столі має бути якесь особливе блюдо. молочне порося, запечений в духовці, відмінно підходить на цю роль. Велика кількість найніжнішого м'яса, та й виглядає красиво!

опис приготування:

1. Порося промиваємо під холодною водою. Обсушити тушку паперовими серветками.

2. У ступці розтираємо в порошок: лаврові листи, запашний і червоний перець. Додаємо пропущені через прес часник і сіль. перемішуємо.

3. Натираємо приготовленої сумішшю порося зовні, частина спецій кладемо всередину. Накриваємо порося рушником і ставимо його в холодильник на 2 годину.

4. Перекладаємо порося на деко спинкою вгору. Щоб зберегти форму під час запікання, всередину порося потрібно помістити скляну банку, обгорнути в фольгу.

5. П'ятачок, хвостик і вушка рясно змащуємо оливковою олією. Зверху прикриваємо ці частини фольгою.

6. Відправляємо порося в духовку з температурою 170 градусів, через 1,5 години збільшуємо температуру до 220 градусів. готується порося 2-3 годину, хоча, звичайно ж, все залежить від розміру тушки.

7. Під час запікання періодично поливайте поросяти утворюється жиром, таким чином ви отримаєте хрустку скоринку.

8. Подавайте блюдо до столу, прикрасивши його свіжими овочами і запеченою картоплею. Як "; очей" для поросяти підійдуть маслини. Смачного!

Тепер ви знаєте, як приготувати новорічного поросяти в духовці. сподіваюся, що вам сподобається це чудове страву!


  • Поросенок выпотрошенный— 1 штука(вагою 3-4 кг)
  • Лавровий лист— 3 штуки
  • перець червоний— 2 щіпки
  • Перець горошком— 3 щіпки(подрібнений)
  • хрін— 3 штуки(корінці)
  • крем— 300 мілілітрів
  • оцет— 15 мілілітрів
  • цукор— 30 грам
  • часник— За смаком
  • Масло оливкове— За смаком
1. Порося промиваємо під холодною водою. Обсушити тушку паперовими серветками.

2. У ступці розтираємо в порошок: лаврові листи, запашний і червоний перець. Додаємо пропущені через прес часник і сіль. перемішуємо.

3. Натираємо приготовленої сумішшю порося зовні, частина спецій кладемо всередину. Накриваємо порося рушником і ставимо його в холодильник на 2 годину.

4. Перекладаємо порося на деко спинкою вгору. Щоб зберегти форму під час запікання, всередину порося потрібно помістити скляну банку, обгорнути в фольгу.

5. П'ятачок, хвостик і вушка рясно змащуємо оливковою олією. Зверху прикриваємо ці частини фольгою.

6. Відправляємо порося в духовку з температурою 170 градусів, через 1,5 години збільшуємо температуру до 220 градусів. готується порося 2-3 годину, хоча, звичайно ж, все залежить від розміру тушки.

7. Під час запікання періодично поливайте поросяти утворюється жиром, таким чином ви отримаєте хрустку скоринку.

8. Подавайте блюдо до столу, прикрасивши його свіжими овочами і запеченою картоплею. Як "; очей" для поросяти підійдуть маслини. Смачного!

Тепер ви знаєте, як приготувати новорічного поросяти в духовці. сподіваюся, що вам сподобається це чудове страву!


Подібні рецепти

Новорічний салат «порося»

Пиріжки смажені з повидлом

Любіть незвичайні салати? Тоді раджу придивитися до цього рецепту! Поєднання ананаса і курки часто використовується в кулінарії, але ми додамо ще й овочі, — вийде цікавий новорічний салат! опис приготування: Салат хороший і дуже смачний, якщо використовувати всі інгредієнти в зазначеному дозув...

Смажене порося

Смажене порося

Ніяке м'ясо не зрівняється з печене порося. Він прикрасить собою будь-який святковий стіл, а приготувати його можна як в духовці, так і на грилі. дивіться, як приготувати смаженого поросяти. опис приготування: Щоб приготувати смаженого поросяти, його спершу потрібно придбати. Раджу брати невел...

Новорічний курча з фініками

Новорічний курча з фініками

Новорічний курча з фініками — це певною мірою несподіваний і неординарне новорічне блюдо, здатне сильно здивувати всіх присутніх за святковим столом. Дуже смачно і оригінально. опис приготування: Новий рік — сімейне свято. Запечена цілком курча — це теж сімейна страва, адже який символічний ша...

Новорічний гусак з яблуками і кмином

Новорічний гусак з яблуками і кмином

Новорічний гусак з яблуками і кмином — класичне середньоєвропейський новорічне блюдо, символізує єдність присутніх за святковим столом членів сім'ї. Блюдо особливо популярно в Німеччині. опис приготування: Новорічний гусак з яблуками і кмином готується досить довго, але ж це все-таки не буденн...

Новорічний салат «Кукуріку»

Новорічний салат «Кукуріку»

На цей новорічний стіл рекомендують приготувати страви без курячого м'яса. Візьміть м'ясо індички і приготуйте смачний, ситний салат. І обов'язково заправте його гострою заправкою з діжонськой гірчицею! опис приготування: Щоб прикрасити ваш святковий стіл, візьміть на замітку рецепт, як пригот...