Рецепт М'ясо вертіння

Рецепт М'ясо вертіння
Кількість порцій: 6-8 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Рецепт приготування російської шашлику з баранини.

опис приготування:

На Русі шашлик в сучасному його розумінні називали «вертіння м'ясом», тобто перевертають на рожні. Вертіння м'ясо в ті часи було дуже популярним, і в старовинних кулінарних книгах є багато рецептів приготування зайців, курей і качок. З середини 18 століття в Росії почали готувати м'ясо на мангалі (це сталося після кримських військових походів російської армії), а вже в середині 20 століття шашлик став культовим стравою у всіх куточках СРСР. Справжній шашлик - це справжній витвір кулінарного мистецтва ,тому необхідно точно дотримуватися всі тонкощі приготування. прохолодні напої, що подаються до шашлику, повинні вигідно відтіняти його смак і поєднуватися з ним. Нижче наводиться рецепт шашлику з баранини по стародавньому російському рецептом.

приготування:

Приготувати маринад для шашлику. Для цього подрібнити корінь петрушки і зелень селери у великій мисці. Нарізати цибулю-порей кільцями і додати до корінних. Додати в миску подрібнений часник, молочну сироватку, вино, сік агрусу, рослинна олія, сіль і перець за смаком. Добре перемішати всі інгредієнти. Залити баранину приготовленим маринадом, поставити в холодне місце і маринувати 5-6 годин. Нанизати на рожен шматочки баранини, чергуючи їх з кільцями ріпчастої цибулі, скибочками лимона і помідорів, капелюшками грибів. Змастити шашлик рослинним маслом і обсмажити над розжареним вугіллям, на які можна кинути пучок полину, чебрець і 2-3 зернятка кардамону і кропу. кожні 3-4 хвилини шашлик потрібно перевертати і поливати маринадом. Щоб приготувати гарнір до шашлику, можна нанизати на шампур скибочки огірків, кабачків, баклажанів, гарбуза і шпику і обсмажити до готовності.


  • баранини— 1 кілограм
  • молочной сыворотки— 2 L
  • сухого білого вина— 2 склянки
  • рослинної олії— 1/2 склянки
  • сока крыжовника— 1/2 склянки
  • морква— 1 штука
  • кореня петрушки— 1-2 штук
  • зелени сельдерея— 2 Ст. ложки
  • стебло цибулі-порею— 1 штука
  • цибулина— 1 штука
  • часнику— 2-3 зубчиків
  • лимон— 1 штука
  • помідора— 4 штуки
  • білих грибів— 4 штуки
  • чорний мелений перець— За смаком
  • сіль— За смаком
На Русі шашлик в сучасному його розумінні називали «вертіння м'ясом», тобто перевертають на рожні. Вертіння м'ясо в ті часи було дуже популярним, і в старовинних кулінарних книгах є багато рецептів приготування зайців, курей і качок. З середини 18 століття в Росії почали готувати м'ясо на мангалі (це сталося після кримських військових походів російської армії), а вже в середині 20 століття шашлик став культовим стравою у всіх куточках СРСР. Справжній шашлик - це справжній витвір кулінарного мистецтва ,тому необхідно точно дотримуватися всі тонкощі приготування. прохолодні напої, що подаються до шашлику, повинні вигідно відтіняти його смак і поєднуватися з ним. Нижче наводиться рецепт шашлику з баранини по стародавньому російському рецептом.

приготування:

Приготувати маринад для шашлику. Для цього подрібнити корінь петрушки і зелень селери у великій мисці. Нарізати цибулю-порей кільцями і додати до корінних. Додати в миску подрібнений часник, молочну сироватку, вино, сік агрусу, рослинна олія, сіль і перець за смаком. Добре перемішати всі інгредієнти. Залити баранину приготовленим маринадом, поставити в холодне місце і маринувати 5-6 годин. Нанизати на рожен шматочки баранини, чергуючи їх з кільцями ріпчастої цибулі, скибочками лимона і помідорів, капелюшками грибів. Змастити шашлик рослинним маслом і обсмажити над розжареним вугіллям, на які можна кинути пучок полину, чебрець і 2-3 зернятка кардамону і кропу. кожні 3-4 хвилини шашлик потрібно перевертати і поливати маринадом. Щоб приготувати гарнір до шашлику, можна нанизати на шампур скибочки огірків, кабачків, баклажанів, гарбуза і шпику і обсмажити до готовності.


Подібні рецепти

Смажене м'ясо дикої кози

Домашній часниковий хліб

Дичина треба вміти готувати. Але насправді тут немає нічого складного. До вашої уваги — рецепт приготування простого і дуже смачної страви з дикої кози. опис приготування: М'ясо дикої кози треба обсмажити, а потім запекти в духовці в рукаві. з овочів, які будемо запікати з м'ясом, треба буде п...

Смажене м'ясо на сковороді

Смажене м'ясо на сковороді

Просто смажене м'ясо на сковороді вже злегка приїлося? Тоді саме час звернути увагу на цей рецепт. Неймовірне поєднання свинини і овочів підійде не тільки для обіду, але і для свята. опис приготування: Смажене м'ясо на сковороді — це одне з тих універсальних страв, які ідеально підходять і для...

М'ясо та любисток

М'ясо та любисток

Любисток перетворює м'ясо в пікантне, насичене смаками і ароматами, страва. Любисток — травичка, за смаком схожа на селера (віддалено) і володіє величезною кількістю корисних властивостей. опис приготування: М'ясо та любисток — дуже смачна страва, яке буквально спантеличує всіх. Через любистку...

М'ясо на реберцях в духовці

М'ясо на реберцях в духовці

М'ясо на реберцях, приготоване в духовці, та ще з овочами - це неймовірно смачне і ситне блюдо, аромат якого не залишить вас і ваших домочадців байдужими. готуємо! опис приготування: Вашій увазі представляю рецепт приготування м'яса на реберцях в духовці. М'ясо на реберцях - це воістину смакот...

М'ясо по-аргентинськи

М'ясо по-аргентинськи

привіт! Поспішаю порадувати вас новим цікавим рецептом! Сьогодні в меню — м'ясо по-аргентинськи. Готуйте за рецептом — і вийде краще, ніж в ресторанах Буенос-Айреса! опис приготування: Аргентина є другою за величиною країною Південної Америки. Кухня Аргентини формувалася під впливом мексикансь...