Рецепт М'ясо у вині

Рецепт М'ясо у вині
Кількість порцій: 4-5 Час приготування: 1 г. 0 хв.
М'ясо у вині — нехай звичне, але завжди смачна страва. погодьтеся, від хорошого шматка м'яса важко відмовитися! А якщо це — яловичина, тушкована у вині, то і зовсім можна влаштувати справжнє свято.

опис приготування:

М'ясо у вині під соусом з цибулькою виходить незвичайно соковитим і ароматним. Мені подобається подавати таке блюдо зі свіжим салатом. Смак м'яса не хочеться ховати під важким гарніром.

М'ясо смажиться швидко, особливо якщо ви любите не зовсім просмажене. головне — смажити його при великій температурі і не проколювати виделкою (перевертаючи), т.к. можна зі шматка м'яса через отвори, залишені виделкою, виходить сік. Ця страва відмінно підійде і для святкового обіду.

  • Говяжа вирізка— 800-1000 грам(Можна використовувати і свинячу.)
  • Червоне сухе вино (пляшка)  — 1 штука
  • Вершкове масло— 100 грам
  • цибулини— 2-3 штук
  • часник— 3-4 зубчиків
  • чебрець (гілочки)  — 6-7 штук
  • сіль— — За смаком
  • Чорний перець— — За смаком
М'ясо у вині - фото крок 1 1. вино (пляшку) вилийте в сотейник або каструлю, додайте чебрець, поставте на вогонь і кип'ятіть до тих пір, поки у вас залишиться приблизно півтора-два склянки.

М'ясо у вині - фото крок 2 2. Цибулю очистіть і наріжте кільцями. Використовуйте білий ріпчаста або фіолетовий лук.

М'ясо у вині - фото крок 3 3. Вирізку наріжте як на стейк, посоліть і поперчіть з двох сторін.

М'ясо у вині - фото крок 4 4. У великій сковороді розтопіть 50 гр вершкового масла. Коли масло почне пузиритися, викладіть шматки м'яса і обсмажте з двох сторін. Перевертайте м'ясо тоді, коли обсмажують сторона стане коричневою і буде легко відходити від дна сковороди.

М'ясо у вині - фото крок 5 5. Часник очистіть і подрібніть. У сковороду до обсмаженого м'яса додайте цибулю, часник, кілька гілочок чебрецю. Розподіліть нарізані овочі по всій сковороді.

М'ясо у вині - фото крок 6 6. Зменшіть вогонь до середнього і смажте м'ясо до середньої або повної прожарювання — як ви любите.

М'ясо у вині - фото крок 7 7. Готове м'ясо викладіть на тарілку. А в сковороду влийте вино. Дерев'яною лопаткою відскребіть прилипле на дно, перемішайте і попарте протягом 5-7 хвилин.

М'ясо у вині - фото крок 8 8. додайте масло (50 г) і заважайте до тих пір, поки масло розтане, а соус стане однорідним. Потім зніміть з вогню.

М'ясо у вині - фото крок 9 9. Готовим соусом полийте м'ясо і залиште його на кілька хвилин.

М'ясо у вині - фото крок 10 10. М'ясо у вині прикрасьте гілочкою свіжого чебрецю і подавайте з улюбленим гарніром або без. Смачного!

Подібні рецепти

М'ясо у вині в духовці

Домашній лимонний лікер

Існує маса рецептів, як запекти м'ясо у вині в духовці. Я хочу поділитися з вами найпростішим і дуже смачним рецептом моєї зовиці. Це старий сімейний рецепт і мені він теж дуже подобається! опис приготування: М'ясо у вині в духовці вимагає мінімального набору інгредієнтів, які, до речі, завжд...

Оленина з ягодами і цибулею в червоному вині

Оленина з ягодами і цибулею в червоному вині

Дуже смачне блюдо з оленини. Незвичайне поєднання смаків дикого м'яса, лісових ягід і божественного напою. опис приготування: Не так часто я готую оленину, але це те, що безперечно варто спробувати. Я думаю, ви будете приємно здивовані поєднанням смаків соковитого м'яса та ягід. Страву можна п...

Півень у вині

Півень у вині

Півень у вині — вишукане французьке блюдо, яке можна приготувати і на своїй домашній кухні. Як на мене, блюдо має повне право називатися святковим — і виглядає урочисто, і смачно дуже. опис приготування: Замість традиційного в нашій родині новорічного гусака в минулому році я вирішив приготува...

Смажене м'ясо дикої кози

Смажене м'ясо дикої кози

Дичина треба вміти готувати. Але насправді тут немає нічого складного. До вашої уваги — рецепт приготування простого і дуже смачної страви з дикої кози. опис приготування: М'ясо дикої кози треба обсмажити, а потім запекти в духовці в рукаві. з овочів, які будемо запікати з м'ясом, треба буде п...

Смажене м'ясо на сковороді

Смажене м'ясо на сковороді

Просто смажене м'ясо на сковороді вже злегка приїлося? Тоді саме час звернути увагу на цей рецепт. Неймовірне поєднання свинини і овочів підійде не тільки для обіду, але і для свята. опис приготування: Смажене м'ясо на сковороді — це одне з тих універсальних страв, які ідеально підходять і для...