Рецепт Карамелізовані гарбуз

Рецепт Карамелізовані гарбуз
Кількість порцій: 1-2 Час приготування: 25 хв.
Щоб приготувати корисний десерт, необов'язково використовувати дорогі інгредієнти — просто приготуйте Карамелізовані гарбуз. Блюдо вийде не тільки смачним, але ще корисним і соковитим.

опис приготування:

Особливо актуальний такий десерт в зимовий час, коли організм потребує вітамінів і мікроелементів. Їх в гарбузі — предостатньо. Подавайте солодку гарбуз в карамельному сиропі теплою разом зі сметаною або густим йогуртом без добавок.

  • гарбуз— 400 грам
  • цукор— 200 грам
  • вода— 100 мілілітрів
  • Лимонний сік— 1 Чайна ложка
Карамелізовані гарбуз - фото крок 1 Підготуйте зазначені інгредієнти.

Карамелізовані гарбуз - фото крок 2 У казан або в ківш з антипригарним дном всипте цукровий пісок, влийте лимонний сік. Сік додавайте обов'язково — він нівелює солодкість цукру і допомагає йому не кристалізуватися знову. Помістіть ємність на плиту і доведіть сироп до кипіння, потім нагрівання зменшіть.

Карамелізовані гарбуз - фото крок 3 Гарбуз наріжте на частини, видаліть насіння і промийте, потім зріжте з м'якоті всю шкірку і наріжте саму м'якоть кубиками або брусочками середнього розміру.

Карамелізовані гарбуз - фото крок 4 Викладіть гарбузову нарізку в киплячий сироп і тушкуйте близько 15-20 хвилин до м'якості на помірному нагріванні.

Карамелізовані гарбуз - фото крок 5 Коли шматочки гарбуза стануть м'якими, але будуть тримати свою форму — нагрів вимкніть.

Карамелізовані гарбуз - фото крок 6 Шумівкою викладіть карамалізірованную гарбуз на тарілку, отцежівая сироп. Подайте разом зі сметаною будь-якої жирності. Поєднання теплої гарбуза і охолодженої сметани просто неймовірна на смак!

Подібні рецепти

Карамелізовані апельсини

Запіканка з яблуками в мультиварці

Карамелізовані апельсини - це дуже смачне ласощі! Їх можна їсти просто так, використовувати для прикраси торта або подавати з кулькою морозива. солодкі, ароматні, яскраві - встояти неможливо! Беріть рецепт на замітку! опис приготування: Нижче я розповім докладніше, як приготувати карамелізоров...

Карамелізовані баклажани

Карамелізовані баклажани

Ділюся рецептом дуже смачної закуски. Баклажани можна приготувати безліччю способів, але цей один з моїх улюблених. опис приготування: Нижче я дам покроковий опис, як приготувати карамелізовані баклажани. Баклажани необхідно нарізати брусочками, обсмажити в маслі, а потім додати цукор і бальза...

Ніжні карамелізовані реберця

Ніжні карамелізовані реберця

Варіацій на тему реберець існує дуже і дуже багато, тому що саме слово "; реберця" дає розгулятися і фантазії, і апетиту. рекомендую прочитати, як приготувати реберця по моїм рецептом. опис приготування: Цей варіант зручний тим, що блюдо починаєш готувати з вечора, а вранці за 5 хвилин доготов...

Смажена гарбуз з цибулею і шавлією

Смажена гарбуз з цибулею і шавлією

У солодких гарбузів ніжна м'якоть, що особливо добре для готування. Приготуйте гарбуз з оливковою олією і травами в якості легкого гарніру. опис приготування: Розігріти духовку до 230 градусів. Вистелити деко папером для випікання. розкласти гарбуз, цибуля і шавлія, полити олією, приправити с...

Смажена гарбуз з шавлією

Смажена гарбуз з шавлією

Рецепт приготування швидкого і легкого гарніру з гарбуза. опис приготування: Розтопити масло в сковороді на середньому вогні. Додати мускатну гарбуз. Приправити сіллю і перцем. смажити, часто помішуючи, поки гарбуз не стане злегка коричневого кольору, від 5 до 6 хвилин. Додати 1/4 склянки води...