Рецепт Каліссони
Калиссоны – это очень вкусное лакомство из миндаля родом из Прованса, є легенда, згідно з якою воно було створено спеціально для одруження короля Рене Доброго з Жанною де Лаваль.
опис приготування:
Вирізуйте каліссони виїмкою овальної форми, це класична форма, але якщо такої немає, можна готувати їх і у вигляді ромбів.
- мигдаль— 250 грам
- чорнослив— 25 грам
- Цукати з дині— 150 грам
- Цукати з апельсинових кірочок— 25 грам
- Цукровий пісок— 410 грам(180 г в основне блюдо, 230 г для приготування глазурі, весь цукор треба змолоти в пудру.)
- Яєчний білок— 1 штука
- ванільний сироп— 1 Ст. ложка(Ванільний сироп можна замінити на ванільний цукор або ванілін.)
- Лимонний сік— 0,5 чайних ложки
- вафельні листи— 3 штуки
проваріть мигдаль 10 хвилин з моменту закипання.
Проварений мигдаль відкиньте на друшляк і промийте холодною водою.
Очистіть мигдаль від шкірки.
Очищений мигдаль розкладіть на деко.
Просушіть мигдаль в духовці протягом 10-15 хвилин на невеликому вогні.
Остудіть мигдаль і складіть його в блендер.
Збийте мигдаль в дрібну крихту, майже в борошно.
Пересипьте мелений мигдаль в простору миску.
Все цукати поріжте на дрібні шматочки.
Перекладіть цукати в блендер.
Всипте туди ж 180 грамів цукрової пудри.
Цукати з цукровою пудрою пробийте в блендері якомога дрібніше.
Перекладіть мелені цукати до мигдалю і влийте столову ложку ванільного сиропу. Вимішуйте всю суміш якомога довше, щоб вона стала в'язкою і податливою, в ідеалі хвилин 30, але можна допомогти собі міксером або кухонним комбайном.
Викладіть миндальную суміш на деко з бортиками і починайте щільно утрамбовувати.
Утрамбовують мигдаль якомога щільніше, можна зробити це дерев'яним товкачем для картопляного пюре.
Дайте цій масі відлежатися в прохолодному місці приблизно протягом однієї години.
З вафельних листів виріжте формочкою заготовки-облатки.
необхідно приблизно 30 штук вафельних заготовок.
У чашу для міксера покладіть 230 грамів цукрової пудри, один яєчний білок, кілька крапель лимонного соку.
Збивайте кілька хвилин до утворення пишної маси.
Готову цукрову глазур перекладіть в кондитерський мішок.
На підготовлені вафельні облатки нанесіть невелику кількість глазурі
З мигдальної маси виріжте за допомогою формочки заготовку каліссона.
Мигдалеву заготовку покладіть на підготовлену вафельну облатку.
вийшли тістечка, але це ще не все.
На готові заготовки нанесіть цукрову глазур і відправте в духовку на 10 хвилин при мінімальній температурі.
Готові Каллісон укладіть на блюдо, тепер можна насолоджуватися знаменитої прованської солодкістю.
Подібні рецепти
Швидкий рецепт піци в духовці
Рецепт приготування печива з вівсяними пластівцями, арахісовим маслом, кренделі, цукерками M&M-х, родзинками і волоськими горіхами. Це яскраве різнобарвне ласощі припаде до смаку дітям. кількість порцій: 8 сода— 1/2 чайних ложки сіль— 1/4 чайних ложки несолоне вершкове масло кімнатної температу...
Хрусткі курячі крильця
Ця страва завжди приймають на "; ура" і дорослі, та діти. Хрусткі зовні і соковиті всередині, такі крильця — прекрасне доповнення до будь-якого гарніру, а для дорослих — ще й чудова закуска до пива. опис приготування: Смачна хрустка скоринка, а всередині ніжне і соковите м'ясо — ви хотіли отри...
Паста з лососем і цибулею
Рецепт приготування італійської пасти з лососем, зеленою цибулею, лимонною цедрою, вершками, кропом, Пармезан і лимон. опис приготування: Відварити макарони відповідно до інструкції на упаковці. Злити воду. Нарізати лосося на тонкі шматочки і відкласти в сторону. Тонко нарізати зелену цибулю. ...
Печінка з рисом
Печінка з рисом по даним рецептом готується в мультиварці. А тому приготується блюдо дуже легко і невимушено. Курячу печінку ми готуємо з овочами і солодкою паприкою. Виходить дуже смачно! опис приготування: Печінка з рисом — просте буденне блюдо, яке добре насичує. Сьогодні ми приготуємо це б...
Хрусткі огірочки з гірчицею
огірочки, засоленные на зиму, - найбільш ходовий товар. Вони підходять для багатьох салатів, включаючи олів'є. Я розповім сьогодні, як приготувати смачні хрусткі огірочки з гірчицею. Смачного! опис приготування: Такі огірки можна додавати не тільки в різні салати. Їх також можна подавати до ст...