Рецепт Каліссони

Рецепт Каліссони
Кількість порцій: 10 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Калиссоны – это очень вкусное лакомство из миндаля родом из Прованса, є легенда, згідно з якою воно було створено спеціально для одруження короля Рене Доброго з Жанною де Лаваль.

опис приготування:

Вирізуйте каліссони виїмкою овальної форми, це класична форма, але якщо такої немає, можна готувати їх і у вигляді ромбів.

  • мигдаль— 250 грам
  • чорнослив— 25 грам
  • Цукати з дині— 150 грам
  • Цукати з апельсинових кірочок— 25 грам
  • Цукровий пісок— 410 грам(180 г в основне блюдо, 230 г для приготування глазурі, весь цукор треба змолоти в пудру.)
  • Яєчний білок— 1 штука
  • ванільний сироп— 1 Ст. ложка(Ванільний сироп можна замінити на ванільний цукор або ванілін.)
  • Лимонний сік— 0,5 чайних ложки
  • вафельні листи— 3 штуки
Каліссони - фото крок 1 Підготуйте продукти відповідно до рецептури.

Каліссони - фото крок 2 проваріть мигдаль 10 хвилин з моменту закипання.

Каліссони - фото крок 3 Проварений мигдаль відкиньте на друшляк і промийте холодною водою.

Каліссони - фото крок 4 Очистіть мигдаль від шкірки.

Каліссони - фото крок 5 Очищений мигдаль розкладіть на деко.

Каліссони - фото крок 6 Просушіть мигдаль в духовці протягом 10-15 хвилин на невеликому вогні.

Каліссони - фото крок 7 Остудіть мигдаль і складіть його в блендер.

Каліссони - фото крок 8 Збийте мигдаль в дрібну крихту, майже в борошно.

Каліссони - фото крок 9 Пересипьте мелений мигдаль в простору миску.

Каліссони - фото крок 10 Все цукати поріжте на дрібні шматочки.

Каліссони - фото крок 11 Перекладіть цукати в блендер.

Каліссони - фото крок 12 Всипте туди ж 180 грамів цукрової пудри.

Каліссони - фото крок 13 Цукати з цукровою пудрою пробийте в блендері якомога дрібніше.

Каліссони - фото крок 14 Перекладіть мелені цукати до мигдалю і влийте столову ложку ванільного сиропу. Вимішуйте всю суміш якомога довше, щоб вона стала в'язкою і податливою, в ідеалі хвилин 30, але можна допомогти собі міксером або кухонним комбайном.

Каліссони - фото крок 15 Викладіть миндальную суміш на деко з бортиками і починайте щільно утрамбовувати.

Каліссони - фото крок 16 Утрамбовують мигдаль якомога щільніше, можна зробити це дерев'яним товкачем для картопляного пюре.

Каліссони - фото крок 17 Дайте цій масі відлежатися в прохолодному місці приблизно протягом однієї години.

Каліссони - фото крок 18 З вафельних листів виріжте формочкою заготовки-облатки.

Каліссони - фото крок 19 необхідно приблизно 30 штук вафельних заготовок.

Каліссони - фото крок 20 У чашу для міксера покладіть 230 грамів цукрової пудри, один яєчний білок, кілька крапель лимонного соку.

Каліссони - фото крок 21 Збивайте кілька хвилин до утворення пишної маси.

Каліссони - фото крок 22 Готову цукрову глазур перекладіть в кондитерський мішок.

Каліссони - фото крок 23 На підготовлені вафельні облатки нанесіть невелику кількість глазурі

Каліссони - фото крок 24 З мигдальної маси виріжте за допомогою формочки заготовку каліссона.

Каліссони - фото крок 25 Мигдалеву заготовку покладіть на підготовлену вафельну облатку.

Каліссони - фото крок 26 вийшли тістечка, але це ще не все.

Каліссони - фото крок 27 На готові заготовки нанесіть цукрову глазур і відправте в духовку на 10 хвилин при мінімальній температурі.

Каліссони - фото крок 28 Готові Каллісон укладіть на блюдо, тепер можна насолоджуватися знаменитої прованської солодкістю.

Подібні рецепти

Печиво з родзинками, горіхами і M&M-х

Швидкий рецепт піци в духовці

Рецепт приготування печива з вівсяними пластівцями, арахісовим маслом, кренделі, цукерками M&M-х, родзинками і волоськими горіхами. Це яскраве різнобарвне ласощі припаде до смаку дітям. кількість порцій: 8 сода— 1/2 чайних ложки сіль— 1/4 чайних ложки несолоне вершкове масло кімнатної температу...

Хрусткі курячі крильця

Хрусткі курячі крильця

Ця страва завжди приймають на "; ура" і дорослі, та діти. Хрусткі зовні і соковиті всередині, такі крильця — прекрасне доповнення до будь-якого гарніру, а для дорослих — ще й чудова закуска до пива. опис приготування: Смачна хрустка скоринка, а всередині ніжне і соковите м'ясо — ви хотіли отри...

Паста з лососем і цибулею

Паста з лососем і цибулею

Рецепт приготування італійської пасти з лососем, зеленою цибулею, лимонною цедрою, вершками, кропом, Пармезан і лимон. опис приготування: Відварити макарони відповідно до інструкції на упаковці. Злити воду. Нарізати лосося на тонкі шматочки і відкласти в сторону. Тонко нарізати зелену цибулю. ...

Печінка з рисом

Печінка з рисом

Печінка з рисом по даним рецептом готується в мультиварці. А тому приготується блюдо дуже легко і невимушено. Курячу печінку ми готуємо з овочами і солодкою паприкою. Виходить дуже смачно! опис приготування: Печінка з рисом — просте буденне блюдо, яке добре насичує. Сьогодні ми приготуємо це б...

Хрусткі огірочки з гірчицею

Хрусткі огірочки з гірчицею

огірочки, засоленные на зиму, - найбільш ходовий товар. Вони підходять для багатьох салатів, включаючи олів'є. Я розповім сьогодні, як приготувати смачні хрусткі огірочки з гірчицею. Смачного! опис приготування: Такі огірки можна додавати не тільки в різні салати. Їх також можна подавати до ст...