Рецепт Жульєн в картоплі
Жульєн в картоплі — неймовірно ефектне блюдо, яке своєю оригінальністю вразить навіть бувалих гостей. Картопля тут грає роль посуду — незвично, Чи не справедливість?:)
опис приготування:
Жульєни мені ніколи не подобалися — дістаєш чайною ложкою якусь незрозумілу субстанцію з кокотніци, пробуєш — взагалі нічого особливого. А ось жульен в картоплі — це перший жульен, який мені дійсно сподобався, тому що Кокотница у нас буде повністю їстівна — адже ми її зробимо з картоплі. Шанувальникам їстівної посуду таке нехитре винахід напевно сподобається
- Картопля великий— 4 штуки
- печериці— 400 грам
- цибулина— 1 штука
- Вершкове масло— 100 грам
- борошно— 1/2 Ст. ложки
- вершки— 250 мілілітрів
- сіль, перець— — За смаком
- сир тертий— 100 грам
потім акуратно, за допомогою десертної ложки, вискребают м'якоть картоплі. Нам потрібна своєрідна човник з картоплі з товщиною бортиків не більше 5-7 мм.
Утворені картопляні човники кладемо в холодну воду, щоб картопля не почорнів і віддав зайвий крохмаль.
займемося, тим часом, іншими інгредієнтами. Розтопимо в сковороді вершкове масло, покладемо в нього наші печериці.
Тушкуємо гриби на помірному вогні близько 5-7 хвилин, після чого додаємо до них дрібно-дрібно нарізану цибулину.
Тушкуємо гриби з цибулею ще 5-7 хвилин на середньому вогні, після чого додаємо в сковороду борошно. швидко перемішуємо, щоб маса загусла.
Гарненько перемішавши муку, вводимо в сковороду вершки або сметану. солимо, перчимо і тушкуємо ще 3-4 хвилини до загустіння вершків (або сметани). Знімаємо з вогню.
У жаростійкий і злегка змащену маслом посуд викладаємо наші картопляні човники, кладемо в кожен човник невеликий шматочок вершкового масла, а також трохи солі і перцю. Наповнюємо човники грибною начинкою.
Ставимо наші картопляні човники в духовку, попередньо розігріту до 180-200 градусів.
Запікаємо жульен в картоплі 15 хвилин, після чого посипаємо кожен човник тертим сиром, щоб утворилася своєрідна сирна шапочка. Ставимо назад в духовку і запікаємо ще 15 хвилин до готовності.
Як тільки картопля покриється золотистою скоринкою з усіх боків — значить, блюдо готово. Перед подачею на кожну картоплину можна пролити трішечки розтопленого вершкового масла. Приємного апетиту
Подібні рецепти
Рецепт картоплі з цибулею
Рецепт приготування середземноморської пасти з солодкої картоплі з баранячим горохом, лимонним соком, тахини і кмином. опис приготування: Встановити стример над великою каструлею з водою. Довести воду до кипіння. Додати картоплю, зменшити воду, накрити кришкою і варити до м'якості, від 10 до 1...
Печеня з сочевиці, помідорів і картоплі
Рецепт приготування ароматного печені з сочевиці, помідорів, солодкої картоплі, цвітної капусти, лука і порошку каррі. опис приготування: У сковороді нагріти оливкове масло на середньому вогні. Додати цибулю і смажити, помішуючи, до м'якості, близько 7 хвилин. Додати порошок каррі, смажити, по...
Печеня з картоплі зі свининою
Це по-справжньому "; домашній" і перевірений рецепт! справжній хіт, який під силу кожній господині! розповім, як приготувати печеню з картоплі зі свининою. смачно, ситно, неймовірно ароматний! опис приготування: Перед вами рецепт приготування печені з картоплі зі свининою. Виходить дуже смачне...
Печеня з картоплі
Оригінальна страва печені з картоплі я пробувала в поїздці по Європі. Ось рецепт зроблений за мотивами, думаю любителям картоплі він сподобається. опис приготування: Печеня з картоплі приємно дегустувати, запиваючи білим вином в спокійній обстановці. Замість копченостей модно взяти шматочки г...
Ньокки з солодкої картоплі з сирним соусом
Рецепт приготування ньоккі з солодкої картоплі, рікотти і пармезану з соусом із сиру Гауда, молока, лука і борошна. опис приготування: Ньокки - це італійські галушки овальної форми, які готують з манної крупи, картоплі, сиру, сиру, шпинату, гарбуза і черствого хліба. Традиційно ньокки подають ...