Рецепт Желе з вишні

Рецепт Желе з вишні
Кількість порцій: 15-20 Час приготування: 1 г. 0 хв.
Желе з вишні на зиму готується з цукром і желатином. Найбільша робота — вибрати кісточки. Желе виходить насиченого смаку і кольору, а аромат — просто чудовий! До речі, стерилізувати желе не треба.

опис приготування:

Желе з вишні смачно мазати на батон або булочку і наминати з молоком. Подобається мені таке желе і з млинцями, і з тостами під ранкову каву. Солодке желе з характерною вишневою кислинкою відмінно поєднується і з морозивом, і іншими десертами. А для того, щоб позбавити вишні від кісточок, придбайте спеціальний пристрій.

Отже, як приготувати желе з вишні?

1. вишні переберіть, помістіть в друшляк і промийте в проточній воді, видаліть кісточки.

2. Ягоди помістіть в емальований посуд, розімніть ложкою з нержавіючої сталі або дерев'яною ложкою. Потім залийте холодною кип'яченою водою. Розрахунок іде такий: з 1 кг ягід — 150 мл води.

3. Залиту водою вишню закип'ятити і варити протягом п'яти хвилин, щоб виділився сік. Потім злити сік через друшляк. Ягоды не перетирайте, нам потрібен чистий сік без м'якоті.

4. Отриманий сік треба виміряти, т.к. розрахунок цукру і желатину йде на 1 літр отриманого вишневого соку. Сік Уваров на сильному вогні, його обсяг повинен зменшитися на третину. Потім додайте цукор, помішуючи варите ще протягом 8-10 хвилин. Не забувайте знімати піну.

5. Желатин треба замочити, потім набряклий продукт додати в Варя желе. Варити ще протягом 10 хвилин. Слідкуйте за тим, щоб загальна тривалість варіння не перевищувала 20 хвилин.

6. Готове гаряче желе профільтруйте через марлю і розлийте в чисті простерилізовані (гарячі!) банки. Закрийте поліетиленовими кришками або пергаментним папером.

Зберігати желе з вишні потрібно в темному і прохолодному місці.

Смачного!

  • вишня— 2 кілограма
  • води— 300 мілілітрів
  • цукор— 700 грам(кількість цукру — з 1 литр вишневого сока)
  • желатин— 8 грам(кількість цукру — з 1 литр вишневого сока)
Желе з вишні смачно мазати на батон або булочку і наминати з молоком. Подобається мені таке желе і з млинцями, і з тостами під ранкову каву. Солодке желе з характерною вишневою кислинкою відмінно поєднується і з морозивом, і іншими десертами. А для того, щоб позбавити вишні від кісточок, придбайте спеціальний пристрій.

Отже, як приготувати желе з вишні?

1. вишні переберіть, помістіть в друшляк і промийте в проточній воді, видаліть кісточки.

2. Ягоди помістіть в емальований посуд, розімніть ложкою з нержавіючої сталі або дерев'яною ложкою. Потім залийте холодною кип'яченою водою. Розрахунок іде такий: з 1 кг ягід — 150 мл води.

3. Залиту водою вишню закип'ятити і варити протягом п'яти хвилин, щоб виділився сік. Потім злити сік через друшляк. Ягоды не перетирайте, нам потрібен чистий сік без м'якоті.

4. Отриманий сік треба виміряти, т.к. розрахунок цукру і желатину йде на 1 літр отриманого вишневого соку. Сік Уваров на сильному вогні, його обсяг повинен зменшитися на третину. Потім додайте цукор, помішуючи варите ще протягом 8-10 хвилин. Не забувайте знімати піну.

5. Желатин треба замочити, потім набряклий продукт додати в Варя желе. Варити ще протягом 10 хвилин. Слідкуйте за тим, щоб загальна тривалість варіння не перевищувала 20 хвилин.

6. Готове гаряче желе профільтруйте через марлю і розлийте в чисті простерилізовані (гарячі!) банки. Закрийте поліетиленовими кришками або пергаментним папером.

Зберігати желе з вишні потрібно в темному і прохолодному місці.

Смачного!

Подібні рецепти

Желе з вишні без варіння

Полуничне варення (швидко, смачно, просто)

Желе з вишні без варіння — ідеальний варіант солодкого частування для тих, хто намагається зберегти максимум живих елементів при тривалому зберігання плодів. готується швидко, виходить смачно і корисно! опис приготування: Приготувати желе з вишні без варіння досить просто. Для цього нам знадоб...

Желе агар-агар

Желе агар-агар

Агар-агар - це рослинний замінник желатину, вироблений з водоростей. він позбавлений смаку, корисний, а ще він не додає калорійності! Тому ділюся рецептом, як приготувати желе з агар-агар. опис приготування: Желюючий властивості агар-агар сильніше, ніж у желатину, тому не перестарайтеся з його...

Желе з ревеню

Желе з ревеню

Рецепт приготування желе з ревеню. Виключно для гурманів. опис приготування: 1.закип'ятити воду, всипати цукор і перемішати до повного розчинення. 2.ревінь промити, порізати середніми шматками, покласти в сироп і відварити до м'якості. Готову суміш процідити через маленьке сито і полотняний ру...

Желе з горобини

Желе з горобини

Желе з горобини готується досить просто. Для приготування нам знадобляться плоди горобини, цукор і ванільний цукор, грубка і морозильник. Смачне желе припаде до смаку всім — і дорослим, і дітям! опис приготування: Желе з горобини — це дуже смачне частування, схоже на мармелад, яке припаде до с...

Желе з винограду на зиму

Желе з винограду на зиму

У мене ці ласощі асоціюється з дитинством, оскільки виноград ріс у нас на ділянці, то на зиму мама готувала з нього різні заготовки, в тому числі, і таке приголомшливе желе. опис приготування: Взимку так приємно підняти собі настрій смачними частуваннями, приготованими самостійно з ароматних л...