Рецепт Желе з винограду на зиму

Рецепт Желе з винограду на зиму
Кількість порцій: 3-4 Час приготування: 2 г. 0 хв.
У мене ці ласощі асоціюється з дитинством, оскільки виноград ріс у нас на ділянці, то на зиму мама готувала з нього різні заготовки, в тому числі, і таке приголомшливе желе.

опис приготування:

Взимку так приємно підняти собі настрій смачними частуваннями, приготованими самостійно з ароматних літніх фруктів. І якщо у вас на ділянці росте виноград або ви просто дуже його любите, я пропоную вам зробити желе з винограду на зиму в домашніх умовах. На жаль, я вже давно не вирощую свій виноград, але, Проте, я завжди намагаюся приготувати хоча б пару баночок такого желе. Скажу вам чесно, ласощі, зроблене у цій простому рецептом желе з винограду на зиму, вийдуть просто дивовижне, воно вам обов'язково сподобається.

  • Виноград темний— 1300 грам
  • цукор— 500 грам
Желе з винограду на зиму - фото крок 1 Для початку ми обриваємо ягоди з гілочок і промиваємо виноград під проточною водою, відкидаємо його на друшляк, щоб ягоди висохли.

Желе з винограду на зиму - фото крок 2 Сухий виноград викладаємо в каструлю і ставимо її на повільний вогонь, прогреваем виноград, помішуючи, протягом 10-15 хвилин, за цей час він повинен стати м'яким і пустити сік.

Желе з винограду на зиму - фото крок 3 Складаємо марлю в кілька шарів і невеликими порціями викладаємо на неї виноградну масу. відживають сік, макуха викидаємо і знову викладаємо нову порцію винограду.

Желе з винограду на зиму - фото крок 4 Кількість отриманого виноградного соку вимірюємо, переливаємо його в каструлю і доводимо до кипіння.

Желе з винограду на зиму - фото крок 5 на кожні 500 мл соку додаємо по 500 грам цукру.

Желе з винограду на зиму - фото крок 6 помішуючи масу, на середньому вогні продовжуємо нагрівати її до повного розчинення гранул цукру, доводити до кипіння сік не потрібно.

Желе з винограду на зиму - фото крок 7 Вимикаємо вогонь і розливаємо сік по стерилізованим баночках.

Желе з винограду на зиму - фото крок 8 Шийка банок ретельно витираємо і закручуємо банки щільно кришками.

Желе з винограду на зиму - фото крок 9 Потім стерилізуємо їх протягом 10 хвилин, після чого накриваємо банки теплою ковдрою і залишаємо остигати.

Подібні рецепти

Желе з аличі на зиму

Печиво з йогурту

Желе з аличі на зиму за цим рецептом виходить дуже смачним, а подавати його можна до будь-якої випічці, млинців або оладок. Готується желе традиційним способом — вариться з додаванням желатину. опис приготування: вуглеводи — дуже корисний плід, з якого можна приготувати дуже смачне варення. У...

Желе з агрусу на зиму

Желе з агрусу на зиму

Хочете зберегти на цілий рік корисні і смачні ягоди? Тоді пропоную вам досить простий рецепт желе з агрусу на зиму. Обов'язково спробуйте це натуральне і таке апетитне ласощі. опис приготування: Це класичний рецепт желе з агрусу на зиму, однак при бажанні в нього можна додати також і інші ягод...

Желе з ягід на зиму

Желе з ягід на зиму

Желе з ягід на зиму — це чудовий і дуже смачний спосіб зберегти чорницю на холодну пору року. Ми максимально зберігаємо смак і корисні властивості ягоди і тішимо себе в зимові холоди опис приготування: Приготувати смачно желе з ягід на зиму досить просто. Для цього рецепта я вважаю за краще ви...

Желе з аличі

Желе з аличі

Желе з аличі готується дуже просто. вуглеводи — як слива, тільки дрібна і більш кисла, а тому варення просто і добре желирующих і виходить свіжим і ароматним. опис приготування: Желе з аличі готується дуже просто. У південному регіоні країни, де живе моя мама, ці плоди ростуть в необмеженій кі...

Желе з чорної смородини 5-хвилинка

Желе з чорної смородини 5-хвилинка

Желе з чорної смородини 5-хвилинка — це дуже смачне желейне варення-сироп, яке готується дуже швидко, але вимагає тривалого часу для настоювання. опис приготування: Чомусь саме такий спосіб приготування желе з чорної смородини ми називаємо 5-хвилинка. Напевно через те, що перша частина приготу...