Рецепт Желе з агрусу з желатином

Рецепт Желе з агрусу з желатином
Кількість порцій: 4-5 Час приготування: 10 г. 0 хв.
Хоча заготовки з агрусу виходять і так досить густими і желеподібними, але я додаю в них ще і желатин, так ласощі виходить чудовим і легко намазується на батон.

опис приготування:

Я завжди любила дуже густе варення, конфітюри та джеми, тому, коли я роблю заготовки, і якісь з них мені здаються занадто рідкими, я додаю в них желатин. Що стосується цього простого рецепту желе з агрусу з желатином, то його я використовую досить давно, намагаюся робити таке частування щороку. Завдяки желатину желе відмінно застигає, і його консистенція стає саме такою, як мені подобається. Так що якщо ви також любите заготовки погуще, я з радістю поділюся з вами своїм рецептом і розповім, як зробити желе з агрусу з желатином.

1) Для початку ми, природно, очищаємо ягоди від хвостиків, промиваємо їх під проточною водою і відкидаємо агрус на друшляк, щоб він висох.

2) Воду наливаємо в каструлю, додаємо в неї цукор і доводимо масу, помішуючи, до кипіння. Як тільки цукор розчиниться, викладаємо в киплячу воду ягоди агрусу, знову доводимо рідину до кипіння і варимо агрус протягом 10 хвилин на середньому вогні.

3) Вимикаємо вогонь і даємо масі повністю охолонути, в холодний агрус викладаємо желатин і додаємо ваніль.

4) Знову ставимо масу на вогонь і, помішуючи, доводимо до кипіння, варимо все приблизно 4 хвилини.

5) Гаряче желе розкладаємо по стерилізованим баночках і закочує їх. Потім накриваємо теплою ковдрою і залишаємо до повного охолодження, після чого переносимо на зберігання в прохолодне місце.

Приємного всім апетиту!


  • агрус— 1 кілограм(недозрелый)
  • вода— 250 мілілітрів
  • цукор— 100 грам
  • желатин— 100 грам
  • Ваніль в паличках— 1 штука
Я завжди любила дуже густе варення, конфітюри та джеми, тому, коли я роблю заготовки, і якісь з них мені здаються занадто рідкими, я додаю в них желатин. Що стосується цього простого рецепту желе з агрусу з желатином, то його я використовую досить давно, намагаюся робити таке частування щороку. Завдяки желатину желе відмінно застигає, і його консистенція стає саме такою, як мені подобається. Так що якщо ви також любите заготовки погуще, я з радістю поділюся з вами своїм рецептом і розповім, як зробити желе з агрусу з желатином.

1) Для початку ми, природно, очищаємо ягоди від хвостиків, промиваємо їх під проточною водою і відкидаємо агрус на друшляк, щоб він висох.

2) Воду наливаємо в каструлю, додаємо в неї цукор і доводимо масу, помішуючи, до кипіння. Як тільки цукор розчиниться, викладаємо в киплячу воду ягоди агрусу, знову доводимо рідину до кипіння і варимо агрус протягом 10 хвилин на середньому вогні.

3) Вимикаємо вогонь і даємо масі повністю охолонути, в холодний агрус викладаємо желатин і додаємо ваніль.

4) Знову ставимо масу на вогонь і, помішуючи, доводимо до кипіння, варимо все приблизно 4 хвилини.

5) Гаряче желе розкладаємо по стерилізованим баночках і закочує їх. Потім накриваємо теплою ковдрою і залишаємо до повного охолодження, після чого переносимо на зберігання в прохолодне місце.

Приємного всім апетиту!


Подібні рецепти

Желе з ягід з желатином

Варення з агрусу з желатином

Зберегти і красиво подати свіжі ягоди можна в вигляді желе з ягід з желатином. Можна залити ягоди желе тонким шаром на бісквітних тістечок або в кошиках. А можна подати самостійний десерт. опис приготування: Желе з ягід з желатином — красивий десерт або прикраса тортів і тістечок. Частина желе...

Желе з агрусу на зиму

Желе з агрусу на зиму

Хочете зберегти на цілий рік корисні і смачні ягоди? Тоді пропоную вам досить простий рецепт желе з агрусу на зиму. Обов'язково спробуйте це натуральне і таке апетитне ласощі. опис приготування: Це класичний рецепт желе з агрусу на зиму, однак при бажанні в нього можна додати також і інші ягод...

Желе з агрусу без желатину

Желе з агрусу без желатину

Про які заготовках може йти мова без ароматного і смачного желе з агрусу. Робити його можна різними способами, але особисто готую таке желе без желатину у цій простому рецептом. опис приготування: Мені здається, у будь-який кожної господині взимку на полицях можна знайти різні заготовки з усім...

Желе з агрусу

Желе з агрусу

Желе з агрусу з додаванням ківі, яке тут хочу представити — улюблені ласощі дітей. Ніщо краще не "; знищується" в будинку, ніж желе з агрусу з ківі. опис приготування: Тепер трохи життєвих порад! Особисто я варю всього пару банок, і тому не закриваю їх відразу, а даю охолонути - і зберігаю нед...

Желе з агрусу з апельсином

Желе з агрусу з апельсином

Агрус і апельсин — це настільки приголомшливе поєднання, що навіть якщо до цього ви не дуже шанували заготовки чисто з агрусу, то в такому вигляді желе вам точно сподобається, я в цьому впевнена. опис приготування: звичайно, агрус — це ягода на любителя, я і сама довгий час нічого з агрусу не ...