Рецепт Опарноє дріжджове тісто

Рецепт Опарноє дріжджове тісто
Кількість порцій: 8 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Тісто виходить м'яким, еластичним. Підходить для випічки булочок, булочок і пирогів. Булочки виходять невагомими, з повітряним м'якушем і з непомітної акуратною скоринкою. Моя порада - спробуйте!

опис приготування:

Дріжджове тісто можна приготувати опарним і безопарним способом. Другий краще використовувати, якщо в тесті багато здоби. Та й випічка на опарном дріжджовому тесті виходить більш повітряної і з м'якою скоринкою. Клейковина починає набухати раніше в порівнянні з приготуванням тесту без опари. І ви використовуєте меншу кількість дріжджів, а значить випічка не пахне специфічним дріжджовим запахом.

Опарноє дріжджове тісто замішується в два етапи. Спершу готується опара, потім основне тісто.


  • борошно— 500 грам
  • вода— 250 мілілітрів(або молоко)
  • яйце— 1 штука
  • Масло рослинне— 50 мілілітрів(+1 ст.л. для змазування тіста)
  • цукор— 50 грам
  • дріжджі сухі— 1 Чайна ложка(або 10 г. свіжих)
  • сіль— 1 щіпка
Опарноє дріжджове тісто - фото крок 1 Подготовьте и взвесьте необходимые продукты для опары. У теплій воді розмішайте дріжджі, 150г. просеянной муки и 1ч.л. цукру.

Опарноє дріжджове тісто - фото крок 2 Перемешайте все до однородности и поставьте в теплое место на 30 хвилин. Я включаю мультиварку в режим "; Мультіповар" з 35 градусів.

Опарноє дріжджове тісто - фото крок 3 Через полчаса опара увеличилась в объеме и появились пузыри.

Опарноє дріжджове тісто - фото крок 4 К опаре добавьте все остальные ингредиенты.

Опарноє дріжджове тісто - фото крок 5закройте крышку и включите режим "Мультиповар" (35 градусів, 10 хвилин). Дайте тісту підійти, не открывайте крышку в течение 1 годину.

Опарноє дріжджове тісто - фото крок 6 через 1 годину тісто збільшилася в 2,5 рази. Яма, при натисканні пальцем, Не затягуйте.

Опарноє дріжджове тісто - фото крок 7 Теперь можно лепить плюшки, булочки или пироги.

Опарноє дріжджове тісто - фото крок 8 Сдоба получается воздушная, с мягким мякишем и незаметной корочкой.

Подібні рецепти

Імбирне тісто з медом

Тісто для курника дріжджове

Хочете спробувати свої сили в приготуванні імбирного печива? повірте, це не складно. Зовсім небагато часу - і ароматні ласощі вже чекає вас на столі. Ось вам рецепт тесту. опис приготування: кожна господиня, яка любить возитися з тестом, може взяти на замітку рецепт імбирного тіста, секрет яко...

Низькокалорійне тісто для пирога

Низькокалорійне тісто для пирога

Якщо ви на дієті або хочете підтримувати свою фізичну форму в порядку, то низькокалорійний пиріг — то, що вам потрібно. Аналогічних рецептів існує велика кількість, ось один з них. опис приготування: дієтична випічка — це просто! Якщо ви дотримуєтеся дієти, але хотіли б поласувати смачним пиро...

Великоднє тісто для пасок

Великоднє тісто для пасок

У переддень великодніх свят господині переймаються питанням, як приготувати таке тісто, щоб паски були пишними і розкішними. рецепт, яким я поділюся, здивує всіх своєю легкістю! опис приготування: Прекрасний варіант тесту для пасок. Особисто мене він виручав неодноразово. Паски виходять в міру...

Пельменне тісто просте

Пельменне тісто просте

Я люблю домашні пельмені. Від магазинних їх відрізняє не тільки якість начинки, але і смак тесту. Домашнє тісто завжди смачніше. Вже не знаю, в чому секрет. Але є у мене один особливий рецепт. опис приготування: Тут я покажу вам, як приготувати пельменное тісто на молоці. можливо, смак готових...

Пісочне тісто без цукру

Пісочне тісто без цукру

Сьогодні я підкажу, як зробити ідеальне пісочне тісто, воно вийде розсипчастим і буде просто танути в роті. Чому б не спробувати? Тим більше, що рецепт, як приготувати пісочне тісто, простий. опис приготування: Без додавання дріжджів ви досягнете пластичності такого тесту і його універсальност...