Рецепт Карамельний мус

Рецепт Карамельний мус
Кількість порцій: 6 Час приготування: 3 г. 0 хв.
Карамельний мус готується близько трьох годин. Два з них мус треба охолоджувати в холодильнику. Карамель ми приготуємо в домашніх умовах з коричневого цукру. Нам також знадобиться желатин і вершки.

опис приготування:

Як приготувати карамельний мус?

1. Всипте в миску желатин і залийте невеликою кількістю холодної води.

2. 450 мл сливок влейте в сотейник, поставте на повільний вогонь і прогрійте, ні в якому разі не доводьте до кипіння.

3. 250 г цукру і сіль всипте в сковороду, включите під нею повільний вогонь і, помішуючи, розтопіть. Повинна вийти коричнева карамель.

4. Карамель тонкою цівкою введіть в вершки, безперервно помішуючи. Перемішуйте до розчинення карамелі в вершках і ще протягом кількох хвилин після цього.

5. Коли желатин набубнявіє (дотримуйтесь інструкцій на його упаковці), викладіть його в карамельно-вершкову масу. гарненько перемішайте, щоб грудочок не залишилося.

6. 200 мл вершків збийте до густої піни.

7. 100 г цукру змішайте з яєчними жовтками, додайте ванілін і збийте міксером до білої піни.

8. Додайте до збитим жовтків карамельну масу і ще раз збийте. Потім введіть збиті вершки і знову збийте.

9. Готовий карамельний мус розкладіть по креманках, оберніть харчовою плівкою і відправте в холодильник на години дві. Карамельний мус можна прикрасити свіжими ягодами.

Смачного!

  • цукор коричневий— 350 грам
  • яєчні жовтки— 6 штук
  • вершки жирні— 650 мілілітрів
  • желатин— 12 грам
  • ванілін— 2 щіпки
  • сіль— 1 Чайна ложка
Як приготувати карамельний мус?

1. Всипте в миску желатин і залийте невеликою кількістю холодної води.

2. 450 мл сливок влейте в сотейник, поставте на повільний вогонь і прогрійте, ні в якому разі не доводьте до кипіння.

3. 250 г цукру і сіль всипте в сковороду, включите під нею повільний вогонь і, помішуючи, розтопіть. Повинна вийти коричнева карамель.

4. Карамель тонкою цівкою введіть в вершки, безперервно помішуючи. Перемішуйте до розчинення карамелі в вершках і ще протягом кількох хвилин після цього.

5. Коли желатин набубнявіє (дотримуйтесь інструкцій на його упаковці), викладіть його в карамельно-вершкову масу. гарненько перемішайте, щоб грудочок не залишилося.

6. 200 мл вершків збийте до густої піни.

7. 100 г цукру змішайте з яєчними жовтками, додайте ванілін і збийте міксером до білої піни.

8. Додайте до збитим жовтків карамельну масу і ще раз збийте. Потім введіть збиті вершки і знову збийте.

9. Готовий карамельний мус розкладіть по креманках, оберніть харчовою плівкою і відправте в холодильник на години дві. Карамельний мус можна прикрасити свіжими ягодами.

Смачного!

Подібні рецепти

Карамельний пиріг

Карамельний яблучний штрудель

Рецепт приготування пирога з товстим шаром карамелі з вершків, цукру, кукурудзяного сиропу і ванільного екстракту. опис приготування: Цей пиріг краще їсти на наступний день після приготування. розпушувача— 1 Чайна ложка соди— 3/4 чайних ложки солі— 1/2 чайних ложки паличка розм'якшеного несо...

Карамельний попкорн

Карамельний попкорн

А ви коли-небудь робили домашній попкорн? виходить смачніше, ніж в кінотеатрі, не кажучи вже про магазинних пачках. З такою закускою фільм точно буде цікавіше і запам'ятається. Перевірте це на собі! опис приготування: Я розповім вам, як приготувати карамельний попкорн. Мій найулюбленіший варіа...

Карамельний пудинг

Карамельний пудинг

Ділюся рецептом карамельного пудингу з тофу. У нього виходить ніжна, м'яка консистенція і приємний вершковий смак. Такий десерт підійде для пісного або веганскої харчування. опис приготування: Докладніше, як приготувати карамельний пудинг, я розповім нижче. Для цього рецепта необхідний шовкови...

Карамельний сироп

Карамельний сироп

Застосувань такого сиропу можна знайти масу, наприклад, зробити з ним коктейль, використовувати в якості основи для крему, а також додавати сироп в випічку або морозиво, вибирайте рецепт на свій смак. опис приготування: Хоча в даний час в магазинах можна купити абсолютно все, я все ж вважаю за...

Карамельний десерт

Карамельний десерт

Відмінне частування не тільки святкового столу, але і просто до чашечки кави. Вдале поєднання солодкої карамелі, солоних крекерів і шоколаду. ділюся рецептом! опис приготування: Хто в дитинстві не любив солоний крекер зі згущеним молоком? Це незвичайне поєднання добре запам'яталося мені, тому ...