Рецепт Карамельний мус
![Рецепт Карамельний мус](https://kuhari.com.ua/img/karamelnii_muss-95954.webp)
Карамельний мус готується близько трьох годин. Два з них мус треба охолоджувати в холодильнику. Карамель ми приготуємо в домашніх умовах з коричневого цукру. Нам також знадобиться желатин і вершки.
опис приготування:
Як приготувати карамельний мус?
1. Всипте в миску желатин і залийте невеликою кількістю холодної води.
2. 450 мл сливок влейте в сотейник, поставте на повільний вогонь і прогрійте, ні в якому разі не доводьте до кипіння.
3. 250 г цукру і сіль всипте в сковороду, включите під нею повільний вогонь і, помішуючи, розтопіть. Повинна вийти коричнева карамель.
4. Карамель тонкою цівкою введіть в вершки, безперервно помішуючи. Перемішуйте до розчинення карамелі в вершках і ще протягом кількох хвилин після цього.
5. Коли желатин набубнявіє (дотримуйтесь інструкцій на його упаковці), викладіть його в карамельно-вершкову масу. гарненько перемішайте, щоб грудочок не залишилося.
6. 200 мл вершків збийте до густої піни.
7. 100 г цукру змішайте з яєчними жовтками, додайте ванілін і збийте міксером до білої піни.
8. Додайте до збитим жовтків карамельну масу і ще раз збийте. Потім введіть збиті вершки і знову збийте.
9. Готовий карамельний мус розкладіть по креманках, оберніть харчовою плівкою і відправте в холодильник на години дві. Карамельний мус можна прикрасити свіжими ягодами.
Смачного!
- цукор коричневий— 350 грам
- яєчні жовтки— 6 штук
- вершки жирні— 650 мілілітрів
- желатин— 12 грам
- ванілін— 2 щіпки
- сіль— 1 Чайна ложка
1. Всипте в миску желатин і залийте невеликою кількістю холодної води.
2. 450 мл сливок влейте в сотейник, поставте на повільний вогонь і прогрійте, ні в якому разі не доводьте до кипіння.
3. 250 г цукру і сіль всипте в сковороду, включите під нею повільний вогонь і, помішуючи, розтопіть. Повинна вийти коричнева карамель.
4. Карамель тонкою цівкою введіть в вершки, безперервно помішуючи. Перемішуйте до розчинення карамелі в вершках і ще протягом кількох хвилин після цього.
5. Коли желатин набубнявіє (дотримуйтесь інструкцій на його упаковці), викладіть його в карамельно-вершкову масу. гарненько перемішайте, щоб грудочок не залишилося.
6. 200 мл вершків збийте до густої піни.
7. 100 г цукру змішайте з яєчними жовтками, додайте ванілін і збийте міксером до білої піни.
8. Додайте до збитим жовтків карамельну масу і ще раз збийте. Потім введіть збиті вершки і знову збийте.
9. Готовий карамельний мус розкладіть по креманках, оберніть харчовою плівкою і відправте в холодильник на години дві. Карамельний мус можна прикрасити свіжими ягодами.
Смачного!
Подібні рецепти
![Карамельний пиріг](https://kuhari.com.ua/img/karamelnii_pirog-21995.webp)
Карамельний яблучний штрудель
Рецепт приготування пирога з товстим шаром карамелі з вершків, цукру, кукурудзяного сиропу і ванільного екстракту. опис приготування: Цей пиріг краще їсти на наступний день після приготування. розпушувача— 1 Чайна ложка соди— 3/4 чайних ложки солі— 1/2 чайних ложки паличка розм'якшеного несо...
![Карамельний попкорн](https://kuhari.com.ua/img/karamelnii_popkorn-496016.webp)
Карамельний попкорн
А ви коли-небудь робили домашній попкорн? виходить смачніше, ніж в кінотеатрі, не кажучи вже про магазинних пачках. З такою закускою фільм точно буде цікавіше і запам'ятається. Перевірте це на собі! опис приготування: Я розповім вам, як приготувати карамельний попкорн. Мій найулюбленіший варіа...
![Карамельний пудинг](https://kuhari.com.ua/img/karamelnii_puding-601209.webp)
Карамельний пудинг
Ділюся рецептом карамельного пудингу з тофу. У нього виходить ніжна, м'яка консистенція і приємний вершковий смак. Такий десерт підійде для пісного або веганскої харчування. опис приготування: Докладніше, як приготувати карамельний пудинг, я розповім нижче. Для цього рецепта необхідний шовкови...
![Карамельний сироп](https://kuhari.com.ua/img/karamelnii_sirop-158396.webp)
Карамельний сироп
Застосувань такого сиропу можна знайти масу, наприклад, зробити з ним коктейль, використовувати в якості основи для крему, а також додавати сироп в випічку або морозиво, вибирайте рецепт на свій смак. опис приготування: Хоча в даний час в магазинах можна купити абсолютно все, я все ж вважаю за...
![Карамельний десерт](https://kuhari.com.ua/img/karamelnii_desert-475922.webp)
Карамельний десерт
Відмінне частування не тільки святкового столу, але і просто до чашечки кави. Вдале поєднання солодкої карамелі, солоних крекерів і шоколаду. ділюся рецептом! опис приготування: Хто в дитинстві не любив солоний крекер зі згущеним молоком? Це незвичайне поєднання добре запам'яталося мені, тому ...