Рецепт Калина протерта з цукром

Рецепт Калина протерта з цукром
Кількість порцій: 7-8 Час приготування: 30 хв.
Кожна господиня повинна знати, як приготувати калину протерту з цукром, і хоча б раз зробити таку заготовку на зиму, адже це дуже корисно, а крім того, підходить і до солодких, і до солоних страв!

опис приготування:

Рецепт приготування калини протертою з цукром мені подобається тим, що в ньому немає нічого зайвого, а ягоди не піддаються термічній обробці, а значить, характерний гіркуватий присмак ягід і всі корисні речовини в складі збережуться для вас! Я, наприклад, люблю використовувати таку заготовку в якості пікантного соусу до м'яса та риби, але і в якості начинки для десертів, або основи для усіляких корисних напоїв така заготовка стане в нагоді

Як зробити:

1. Для початку ягоди акуратно відокремимо від гілочок, промиємо їх під проточною водою, і відділимо весь невеликий налиплий сміття.

2. Тепер перетираємо все ягоди через сито над який-небудь великий емальованому або пластикової мискою, щоб в ситі залишилися тільки кісточки і шкірки від ягід.

3. Засипаємо подрібнені ягідки зверху цукром, і прикриємо нашу миску зверху кришкою відповідних розмірів.

4. Ми залишаємо суміш на кілька годин, а краще — на ніч.

5. Вранці ж простерілізуем банки, і розподілимо нашу суміш, закривши чистими кришками.

Готово! Зберігати таку корисну заправку для ваших страв потрібно в холодильнику, а за термін зберігання не переживайте, — у мене вона стояла дуже довго без особливої ​​шкоди для смакових якостей. Так що я думаю,вам точно сподобається такий простий рецепт калини протертою з цукром, і ви спробуєте її приготувати!


  • калина (ягоди)  — 1 кілограм
  • цукор— 1 кілограм
Рецепт приготування калини протертою з цукром мені подобається тим, що в ньому немає нічого зайвого, а ягоди не піддаються термічній обробці, а значить, характерний гіркуватий присмак ягід і всі корисні речовини в складі збережуться для вас! Я, наприклад, люблю використовувати таку заготовку в якості пікантного соусу до м'яса та риби, але і в якості начинки для десертів, або основи для усіляких корисних напоїв така заготовка стане в нагоді

Як зробити:

1. Для початку ягоди акуратно відокремимо від гілочок, промиємо їх під проточною водою, і відділимо весь невеликий налиплий сміття.

2. Тепер перетираємо все ягоди через сито над який-небудь великий емальованому або пластикової мискою, щоб в ситі залишилися тільки кісточки і шкірки від ягід.

3. Засипаємо подрібнені ягідки зверху цукром, і прикриємо нашу миску зверху кришкою відповідних розмірів.

4. Ми залишаємо суміш на кілька годин, а краще — на ніч.

5. Вранці ж простерілізуем банки, і розподілимо нашу суміш, закривши чистими кришками.

Готово! Зберігати таку корисну заправку для ваших страв потрібно в холодильнику, а за термін зберігання не переживайте, — у мене вона стояла дуже довго без особливої ​​шкоди для смакових якостей. Так що я думаю,вам точно сподобається такий простий рецепт калини протертою з цукром, і ви спробуєте її приготувати!


Подібні рецепти

Смажена вівсянка з цукром

Брусниця протерта з цукром

Якщо вам набридла на сніданок звична вівсяна каша, пропоную урізноманітнити своє меню і приготувати смажену вівсянку з цукром. Беріть рецепт на замітку! опис приготування: Приготувати смажену вівсянку не складніше, ніж приготувати звичайну кашу, але при цьому вона виграє в смаку. Дивіться покр...

Печиво з коричневим цукром

Печиво з коричневим цукром

Смачне печиво з горіховим ароматом коричневого масла і коричневим цукром - відмінна ідея для недільного десерту. опис приготування: За цим рецептом у вас вийде 2 десятка печива. Для його приготування використовуйте тільки свіжий коричневий цукор. Старий коричневий цукор може зробити печиво дуж...

Обліпиха з цукром

Обліпиха з цукром

Обліпиха з цукром обов'язково буде як не можна до речі на вашому столі в зимовий час. Її можна використовувати в якості варення, подавати з чаєм або кондитерськими виробами. Вона дуже корисна. опис приготування: Вам обов'язково сподобається смак цього блюда. Воно відрізняється приємною кислинк...

Печиво з родзинками, горіхами і M&M-х

Печиво з родзинками, горіхами і M&M-х

Рецепт приготування печива з вівсяними пластівцями, арахісовим маслом, кренделі, цукерками M&M-х, родзинками і волоськими горіхами. Це яскраве різнобарвне ласощі припаде до смаку дітям. кількість порцій: 8 сода— 1/2 чайних ложки сіль— 1/4 чайних ложки несолоне вершкове масло кімнатної температу...

Хрусткі курячі крильця

Хрусткі курячі крильця

Ця страва завжди приймають на "; ура" і дорослі, та діти. Хрусткі зовні і соковиті всередині, такі крильця — прекрасне доповнення до будь-якого гарніру, а для дорослих — ще й чудова закуска до пива. опис приготування: Смачна хрустка скоринка, а всередині ніжне і соковите м'ясо — ви хотіли отри...