Рецепт Кабачки в томатному соку

Рецепт Кабачки в томатному соку
Кількість порцій: 1-2 Час приготування: 30 хв.
Популярні овочі в літньому сезоні дуже легко заготовити і на зиму, наприклад — кабачки в томатному соку. Цю соковиту закуску ви можете подати до столу як самостійне блюдо або додати в рагу, кашу.

опис приготування:

Розрахунок інгредієнтів вказано на ємність об'ємом 0,5 L. Таку консервацію дуже зручно взяти з собою в дорогу, в поїздку, на роботу. Її можна з'їсти разом з хлібом, а можна подати як овочевий салат до каші, макаронів, відварного або запеченого м'яса, курці.

  • Кабачок— 2 штуки
  • помідор— 2 штуки(великі)
  • Масло рослинне— 1 Ст. ложка
  • оцет 6%  — 1 Ст. ложка
  • сіль— 0,25 чайних ложки
  • часник— 2 зубчики
  • Перець чорний мелений— 2 щіпки
Кабачки в томатному соку - фото крок 1 Підготуйте зазначені інгредієнти. Кабачки використовуйте молоденькі.

Кабачки в томатному соку - фото крок 2 Помідори залийте окропом в глибокій ємності, залиште на 10 хвилин, потім охолодіть в холодній воді. Зніміть шкірку і наріжте м'якоть шматочками, висипте нарізку в глибоку ємність. Вибирайте соковиті томати, а не м'ясисті.

Кабачки в томатному соку - фото крок 3 Отпюріруйте занурювальним блендером томатну м'якоть, перетворюючи її в томатний сік.

Кабачки в томатному соку - фото крок 4 Кабачки промийте у воді, зріжте хвостики з обох сторін кожного овоча. Наріжте плоди пластинами, а пластини — кубиками і висипте нарізку в казан.

Кабачки в томатному соку - фото крок 5 Залийте томатним соком, сіль і poperčite, влийте рослинне масло. Помістіть ємність на плиту і включіть середній нагрів.

Кабачки в томатному соку - фото крок 6 Гасіть приблизно 20-25 хвилин до м'якості кабачкової нарізки. Очистите чесночные зубчики, промийте і спресуйте в казан. Додайте оцет і тушкуйте ще 2-3 хвилини. Простерилизуйте банку і кришку будь-яким зручним способом.

Кабачки в томатному соку - фото крок 7 Викладіть кабачки в томатному соку в банку і відразу ж закрутіть ємність кришкою по різьбі або ключем для консервації.

Кабачки в томатному соку - фото крок 8 Дайте заготівлі охолонути, а після перенесіть в місце зберігання: кладовую, льох, підвал. Відкривайте в зимовий час.

Подібні рецепти

Огірочки в томатному соку

Пікантні сирні торти

Якщо ви любите огірки з кетчупом на зиму, то цей рецепт вам теж обов'язково сподобається. Огірочки в томатному соку виходять менш гострими, але більш пікантними і, як на мене, ще смачнішими. опис приготування: Спеціально для цього рецепта я залишаю кілька банок томатного соку з торішнього запа...

Несолодкі булочки на томатному соку

Несолодкі булочки на томатному соку

Дріжджові несолодкі булочки з томатного соку відмінно підійдуть для приготування домашніх гамбургерів або в якості альтернативи звичайному хлібу. Вони мають приємний томатний смак і насичений колір. опис приготування: Із вказаної кількості продуктів виходить 10-12 булочок. І, незважаючи на те,...

Жареные кабачки с помидорами и сыром

Жареные кабачки с помидорами и сыром

Вкусное блюдо и отличная закуска на скорую руку. Я использую кавказский сыр — близкий родственник брынзы. опис приготування: Молодой кабачок надо нарезать кружочками, панировать и обжарить в масле. Затем смазываем кабачки соусом, додаємо помідор, базилік, сыр и подаем. Кавказский сыр— 100 гр...

Смажені кабачки з часниковим соусом

Смажені кабачки з часниковим соусом

Рецепт приготування кабачків з часниковим соусом. Ця страва виходить ніжним, легким і дуже смачним. опис приготування: З нудного і буденного страви, смажені кабачки можна приготувати як справжню святкову закуску. Виходить дуже смачне і легке блюдо, до гострого соусу підходить дуже добре. Рос...

Смажені баклажани і кабачки з баранячим горохом в лаваші

Смажені баклажани і кабачки з баранячим горохом в лаваші

Рецепт приготування смажених баклажанів і кабачків з баранячим горохом, цибулею, помідорами чері та моцарелою. опис приготування: Розігріти духовку до 200 градусів. збити оцту, лимонний сік, 1 столову ложку масла і 1 чайну ложку чебрецю і орегано в невеликій мисці. Відкласти в сторону. Злегка...