Рецепт Печінковий торт з плавленим сиром
Такий торт роблять все. Він хороший і на святковому столі, і просто на вечерю відрізати шматочок дуже непогано. Ситний і ароматний, він непогано зберігається в холодильнику пару днів, тому готуємо!
опис приготування:
У складі яловичої печінки кількість жиру невелике, зате майже в ній повний комплекс корисних речовин і вітамінів групи В. Тому страви з печінки відносяться до категорії дієтичних. звичайно, печінковий торт можна назвати дієтичним, т.к. він містить плавлений сир і майонез. Калорійність страви досить висока, проте зрідка приготувати і з'їсти шматочок цілком можна.
- печінка яловича— 600 грам
- цибуля ріпчаста— 2 штуки
- яйця— 3 штуки
- борошно пшеничне— 3 Ст. ложки(с / сорт)
- кукурудзяний крохмаль— 2 Ст. ложки
- молоко— 100 мілілітрів
- масло рослинне— 3 Ст. ложки
- сода— 1/2 чайних ложки
- лимонний сік— 1 Ст. ложка
- майоран— 1 Ст. ложка
- чорний перець— 1 щіпка
- морква— 2 штуки(великі)
- ореховая приправа— 1 Ст. ложка
- сіль— За смаком
- майонез— 3 Ст. ложки
- часник— 3 зубчики
- песто— 1 Ст. ложка
- сир плавлений— 250 грам(зі смаком грибів)
Добавьте в фарш муку и молоко, перемішайте. Влейте две ложки масла, добавьте погашенную лимонным соком соду.
Еще раз хорошо вымешайте. Выпекайте тонкие блины на разогретой сковороде, пеките на среднем огне, не пересушивая.
Моркву очистіть і натріть на крупній тертці, вторую луковицу тонко нашинкуйте. Спассеруйте овощи на ложке масла до мягкости. Посоліть і поперчіть за смаком, добавьте ореховую приправу. У меня затар с кунжутом. перемішайте, дайте охолонути.
Майонез смешайте с тертым чесноком и песто, slegka сіль.
Удобнее собирать торт в форме или кольце. Коржи подровняйте по размеру разъемного кольца. Намажьте корж тонким слоем плавленого сыра, уложите в кольцо.
Сверху выложите слой моркови с луком, змастіть майонезом. Повторите со всеми коржами. Верхний оставьте сухим.
Поставьте поверх торта легкий груз, уберите в холодильник для пропитки (краще на ніч).
Перед подачей смажьте верх торта плавленым сыром, украсьте зеленым луком и паприкой.
Подібні рецепти
Карась в духовці у фользі
Красиве і смачне блюдо до будь-якого свята. Ніжний і ситний торт з печінки готується зовсім нескладно. навіть ті, хто не любить печінку, із задоволенням поласують їм, повірте. опис приготування: печінковий торт — відмінна закуска до будь-якого свята і не тільки. Ця страва чудово підійде і для ...
Печінковий кекс
печінковий кекс — страва, яке стало для мене відкриттям, я б сказала дуже несподівано смачним і цікавим. Випічка виходить дуже повітряної, легкої, а з ложечкою сметани — кулінарний шедевр. опис приготування: Печінковий кекс сподобався мені за свою простоту в приготуванні, ніжну текстуру і відм...
Печиво з плавленим сиром і прованськими травами
Це незвичайний варіант закусочного печива з плавленим сиром. Воно має особливо ніжною структурою і приємним сирним ароматом. Я навіть почав замінювати цим печивом хліб, настільки воно смачне і ситне! опис приготування: Відразу хочу попередити, що для даного печива краще підходить не м'який пла...
Печиво з плавленим сиром
Пікантне ситне печиво більше люблять дорослі, ніж діти. Я, наприклад, обожнюю сирну хрустку випічку, яку можна зробити самостійно. Цей варіант сподобається таким же любителям, як я. опис приготування: Якщо ви будете знати про те, як приготувати печиво з плавленим сиром, то зможете порадувати с...
Жульєн з плавленим сиром
Кошики можна і придбати готові, але краще зробити самому, наповнити їх начинкою і запекти під ніжною сирною скоринкою. Задоволення від результату варто прикладених зусиль. опис приготування: Краще вже приготувати кошики для жульєну самостійно. Однак, якщо немає бажання возитися з тестом - можн...