Рецепт Печені баклажани на зиму

Рецепт Печені баклажани на зиму
Кількість порцій: 2 Час приготування: 2 г. 0 хв.
звичайно, заготовки з баклажанів завжди виходять смачними, але якщо баклажани запекти перед консервацією, то в результаті у нас вийде чудова закуска з приємним ароматом багаття і диму.

опис приготування:

Скажу вам чесно, це дуже і дуже смачно, особливо якщо готувати на відкритому вогні на мангалі, однак у мене така можливість є не завжди, тому я розповім вам, як зробити печені баклажани на зиму в домашніх умовах. Приготувати їх дуже просто, а використовувати можна по-різному, наприклад, як доповнення до каш або м'ясних страв, а так само в якості начинки для пирогів. Загалом, для таких баклажанів застосування завжди знайдеться, тому обов'язково спробуйте це блюдо.

1) Для початку промиваємо баклажани і робимо в них проколи в декількох місцях. Якщо вам пощастило, і ви можете приготувати їх на мангалі, тоді просто запікайте баклажани, поки вони добре не потемніють з усіх боків (колір шкурки повинен бути чорним). Якщо ж готуєте, як я вдома, тоді викладіть баклажани на деко і поставте в розігріту до 230 градусів духовку приблизно на 30-40 хвилин.

2) Потім виймаємо їх і чекаємо, поки вони охолонуть, знімаємо з баклажанів шкурки, зробити це буде простіше простого.

3) Тепер стерилізуємо банки будь-яким зручним для вас способом і наливаємо в кожну по столовій ложці рослинного масло. Викладаємо в банки запечені баклажани дуже щільно, кожен шар пересипаємо сіллю, наверх заливаємо ще ложку масла.

4) Прикриваємо банки кришками і відправляємо стерилизоваться в киплячу воду на пів години. Після закінчення часу закочує банки, перевертаємо догори дном, накриваємо ковдрою і залишаємо остигати на добу.

Запевнюю вас, печені баклажани на зиму, приготовані в домашніх умовах, такі ж смачні, як і зроблені на багатті. Так що обов'язково спробуйте їх, ви не розчаруєтеся.


  • баклажани— 5 штук
  • Масло рослинне— 1,5-2 Ст. ложки
  • сіль— 1/3 чайних ложки
Скажу вам чесно, це дуже і дуже смачно, особливо якщо готувати на відкритому вогні на мангалі, однак у мене така можливість є не завжди, тому я розповім вам, як зробити печені баклажани на зиму в домашніх умовах. Приготувати їх дуже просто, а використовувати можна по-різному, наприклад, як доповнення до каш або м'ясних страв, а так само в якості начинки для пирогів. Загалом, для таких баклажанів застосування завжди знайдеться, тому обов'язково спробуйте це блюдо.

1) Для початку промиваємо баклажани і робимо в них проколи в декількох місцях. Якщо вам пощастило, і ви можете приготувати їх на мангалі, тоді просто запікайте баклажани, поки вони добре не потемніють з усіх боків (колір шкурки повинен бути чорним). Якщо ж готуєте, як я вдома, тоді викладіть баклажани на деко і поставте в розігріту до 230 градусів духовку приблизно на 30-40 хвилин.

2) Потім виймаємо їх і чекаємо, поки вони охолонуть, знімаємо з баклажанів шкурки, зробити це буде простіше простого.

3) Тепер стерилізуємо банки будь-яким зручним для вас способом і наливаємо в кожну по столовій ложці рослинного масло. Викладаємо в банки запечені баклажани дуже щільно, кожен шар пересипаємо сіллю, наверх заливаємо ще ложку масла.

4) Прикриваємо банки кришками і відправляємо стерилизоваться в киплячу воду на пів години. Після закінчення часу закочує банки, перевертаємо догори дном, накриваємо ковдрою і залишаємо остигати на добу.

Запевнюю вас, печені баклажани на зиму, приготовані в домашніх умовах, такі ж смачні, як і зроблені на багатті. Так що обов'язково спробуйте їх, ви не розчаруєтеся.


Подібні рецепти

Печені баклажани, заморожені на зиму

Цукати з імбиру

заготівля, яка здивує і порадує взимку! Печені на вугіллі баклажани заморозимо разом з помідорами. Такий спосіб заготівлі збереже аромат печених овочів, а помідори додадуть соковитості і свіжості. опис приготування: Заготівля дуже смачна! Таку закуску можна подати і в холодному, і в теплому ви...

Печені яблука з хрусткими мюслі

Печені яблука з хрусткими мюслі

Відмінним варіантом дієтичного і смачного десерту є печені яблука, але і їх можна зробити ще краще! Тому розповім, як приготувати печені яблука з хрусткими мюслі, солодкі і ніжні! опис приготування: Печені яблука з хрусткими мюслі стануть вашим улюбленим корисним десертом, так як виходять вони...

Печені боби

Печені боби

Якщо ви любите бобові, цей рецепт зобов'язаний вам сподобається! Для приготування страви використовується кілька різних сортів бобів, квасоля, соуси, свиняча ковбаса і овочі. Виходить дуже ситно і смачно! опис приготування: Перед вами — простий рецепт приготування печених бобів. Підготуйте всі...

Печені пиріжки з дріжджового тіста

Печені пиріжки з дріжджового тіста

Далай тісто для пиріжків в хлібопічці "; Панасонік 2501" в режимі 18 (французьке тісто). Час приготування — 3 годину 35 хвилин. опис приготування: Замісити дріжджове тісто руками або за допомогою хлібопічки. Потім сформуйте пиріжки з начинкою і запечіть. Дріжджі швидкодіючі сухі— 2 чайних ло...

Печені помідори

Печені помідори

Печені помідори можна використовувати для приготування бутербродів, салатів, Picc, хліба, фокаччи і пирогів. Також це блюдо є прекрасною простою і легкою в приготуванні річної закускою. опис приготування: Процес підготовки приготування цієї закуски забере у вас не більше 10 хвилин, але готову ...