Рецепт Хумус з лимоном і часником

Рецепт Хумус з лимоном і часником
Кількість порцій: 10 Час приготування: 10 хв.
Рецепт хумус з лимоном і часником — приготування середземноморської пасти (пюре) з часнику, кунжуту, лимонного соку, баранячого гороху, апельсинової і лимонної цедри.

опис приготування:

Злегка підсмажити в сковороді насіння кунжуту. Відкласти в сторону близько 1 столової ложки гороху. У блендері змішати часник, оливкова олія, насіння кунжуту, taxini, лимонний сік і баранячий горох. Додати необхідну кількість зарезервованої рідини з банки від баранячого гороху, поки хумус не досягне бажаної консистенції. Приправити сіллю і перцем.

Викласти суміш у середню миску. Прикрасити середину зарезервованим горохом. Посипати апельсинової і лимонною цедрою навколо гороху. Накрити і зберігати в холодильнику перед подачею на стіл.


  • часнику— 1-3 штук
  • оливкового масла— 2 Ст. ложки
  • белых семян кунжута— 2 Ст. ложки
  • taxini— 2 Ст. ложки
  • лимонного соку— 2 Ст. ложки
  • банку (450 г) баранячого гороху— 1 штука
  • апельсинової цедри— 1 Ст. ложка
  • сіль і білий перець— — За смаком
  • лимонної цедри— 1 1/2 Ст. ложки
Злегка підсмажити в сковороді насіння кунжуту. Відкласти в сторону близько 1 столової ложки гороху. У блендері змішати часник, оливкова олія, насіння кунжуту, taxini, лимонний сік і баранячий горох. Додати необхідну кількість зарезервованої рідини з банки від баранячого гороху, поки хумус не досягне бажаної консистенції. Приправити сіллю і перцем.

Викласти суміш у середню миску. Прикрасити середину зарезервованим горохом. Посипати апельсинової і лимонною цедрою навколо гороху. Накрити і зберігати в холодильнику перед подачею на стіл.


Подібні рецепти

Хумус з нуту

Морквяний хумус

Ніжно-кремова консистенція хумус укупі з його насиченим бобовим смаком порадує любителів легких закусок. Їжте з хлібцями, питою, нарізаними паличками овочами — морквою, селерою. опис приготування: Хумус з нуту подають як освіжаючої закуски. Рецепт хумус з нуту своїм походженням зобов'язаний ар...

Хумус з болгарським перцем

Хумус з болгарським перцем

Хумус - досить популярна страва єврейської кухні. У мене рецепт трохи відрізняється від класичного, я готую хумус з болгарським перцем. Цей прийом збагачує смак закуски і надає їй вишуканості. опис приготування: Хумус з болгарським перцем - це легка закуска, яка готується з нуту. В Ізраїлі це ...

Хумус простий

Хумус простий

Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом, як приготувати хумус простий. Це закуска на основі пюре з нуту. Пробувати хумус мені доводилося і раніше, а ось готувала вперше. Результат мене порадував. опис приготування: Хумусом араби називають турецький горох нут. З котрого, власне, і роблять цей ...

Хумус з йогуртом

Хумус з йогуртом

Ще недавно я думала, що хумус майже не має різновидів, і робиться тільки з нуту з додаванням пари приправ. Але вкотре я дивуюся новими рецептами. Цей один з найпростіших і доступних. опис приготування: подивіться, як приготувати хумус з йогуртом. Він буде хороший в якості закуски до свіжих ово...

Хумус з ягням і мигдалем

Хумус з ягням і мигдалем

Рецепт закуски з Нутовая пюре з мигдалем. Хумус особливо популярний на Близькому і Середньому Сході. опис приготування: замочити нут, злити рідину залишивши 1 ст. L. води. Перекласти горох в кухонний комбайн. Збивати протягом 1 хвилини. Додати 1 столову ложку лимонного соку, тертий часник або ...