Рецепт Чортівня
Чортівня - традиційний сибірський соус з гострим смаком і пряним ароматом, який подають як приправу до других страв. Рецепт чортівня від справжньої сибірячки — вашій увазі
опис приготування:
Існує кілька назв цього соусу: хрінова закуска, хренодер, вогник, горлодер, PHČ (помідори-хрін-часник), кобра, фантом, чемергес і вирвіглаз. Чортівня особливо поширена в Сибіру. вважається, що вживання в їжу цього соусу запобігає простудним захворюванням і захищає від інфекцій шлунково-кишкового тракту.
Чортівня подають як до гарячих, так і до холодних страв. Вона відмінно підкреслює смак смаженого і вареного м'яса, пельменів. Цей соус подають до мантам і шашликів. Хрінова закуска часто згадується в якості приправи в рецептах страв російської кухні.
- хрін— 100 грам
- помідори— 1 кілограм
- часник— 40 грам
- сіль— 2 чайних ложки
- цукор— 1 Чайна ложка
Пропустите овощи на мясорубке через крупную решетку. Додайте сіль і цукор, все ретельно перемішайте.
Готовый соус переложить в стерильные банки, закройте крышками и поставьте в холодильник. Из данного количества продуктов выход готового продукта – 1 літр.
Слід зазначити, что чем больше в этом соусе содержится чеснока и хрена – тем дольше ее можно хранить. Если хреновина получилась слишком острой, в нее можно добавить тертое яблоко, лучше всего подойдет сорт Антоновка.
Подібні рецепти
Чортівня без помідорів
Рецепт приготування печива з вівсяними пластівцями, арахісовим маслом, кренделі, цукерками M&M-х, родзинками і волоськими горіхами. Це яскраве різнобарвне ласощі припаде до смаку дітям. кількість порцій: 8 сода— 1/2 чайних ложки сіль— 1/4 чайних ложки несолоне вершкове масло кімнатної температу...
Хрусткі курячі крильця
Ця страва завжди приймають на "; ура" і дорослі, та діти. Хрусткі зовні і соковиті всередині, такі крильця — прекрасне доповнення до будь-якого гарніру, а для дорослих — ще й чудова закуска до пива. опис приготування: Смачна хрустка скоринка, а всередині ніжне і соковите м'ясо — ви хотіли отри...
Паста з лососем і цибулею
Рецепт приготування італійської пасти з лососем, зеленою цибулею, лимонною цедрою, вершками, кропом, Пармезан і лимон. опис приготування: Відварити макарони відповідно до інструкції на упаковці. Злити воду. Нарізати лосося на тонкі шматочки і відкласти в сторону. Тонко нарізати зелену цибулю. ...
Печінка з рисом
Печінка з рисом по даним рецептом готується в мультиварці. А тому приготується блюдо дуже легко і невимушено. Курячу печінку ми готуємо з овочами і солодкою паприкою. Виходить дуже смачно! опис приготування: Печінка з рисом — просте буденне блюдо, яке добре насичує. Сьогодні ми приготуємо це б...
Хрусткі огірочки з гірчицею
огірочки, засоленные на зиму, - найбільш ходовий товар. Вони підходять для багатьох салатів, включаючи олів'є. Я розповім сьогодні, як приготувати смачні хрусткі огірочки з гірчицею. Смачного! опис приготування: Такі огірки можна додавати не тільки в різні салати. Їх також можна подавати до ст...