Рецепт Оладки з картоплі і пастернаку

Рецепт Оладки з картоплі і пастернаку
Кількість порцій: 9 Час приготування: 20 хв.
Рецепт приготування оладок з картоплі, пастернаку і кропу з соусом із сметани, лимонного соку і хрону.

опис приготування:

За цим рецептом у вас вийде близько 18 оладок діаметром 6-7,5 см.

  • картоплі— 220 грам
  • свіжого лимонного соку— 1 Ст. ложка
  • пастернаку— 450 грам(близько 2 великих або 4 середніх)
  • розпушувача— 1 Чайна ложка
  • великих яйця— 2 штуки
  • свіжого кропу— 2 Ст. ложки
  • солі— 1 Чайна ложка
  • свежемолотого чорного перцю— 1/4 чайних ложки
  • оливкова олія для смаження— За смаком(або суміш оливкової і рослинного масел)
  • лимонного соку— 1 Ст. ложка(соус)
  • солі— 1/2 чайних ложки(соус)
  • тертого хрена— 1 Ст. ложка(соус)
  • зелені кропу— 1 Ст. ложка(соус)
Оладки з картоплі і пастернаку - фото крок 1 1. Розігріти духовку до 120 градусів. Вистелити один великий або два невеликих дека фольгою і залишити в духовці. Очистити овочі і натерти їх на крупній тертці. Ви також можете використовувати кухонний комбайн.

Оладки з картоплі і пастернаку - фото крок 2 2. Викласти овочі на кухонний рушник або шар марлі і віджати, щоб видалити якомога більше рідини. Дати постояти протягом двох хвилин, а потім віджати ще раз. зробити тісто. Викласти картоплю і пастернак в більшу миску. Додати лимонний сік. В іншій маленькій мисці перемішати разом борошно, розпушувач, сіль, перець і подрібнений кріп. Додати до овочів і перемішати. Злегка збити яйця і додати в тісто, перемішати.

Оладки з картоплі і пастернаку - фото крок 3 3. Нагріти велику сковороду, бажано чавунну, на середньому вогні. Додати 3 столові ложки олії і нагріти. Викласти тісто на сковороду, формуючи оладки з допомогою виделки або пальцями. Смажити до золотистого кольору, від 3 до 4 хвилин.

Оладки з картоплі і пастернаку - фото крок 4 4. Потім перевернути і смажити ще 2-3 хвилини.

Оладки з картоплі і пастернаку - фото крок 5 5. Готові оладки викласти на паперові рушники і дати стекти маслу. Потім помістити оладки в розігріту духовку, щоб тримати теплими. Повторити з рештою тестом, додаючи більше масла, якщо необхідно.

Оладки з картоплі і пастернаку - фото крок 6 6. Щоб зробити соус, змішати всі інгредієнти в невеликій мисці. Приправити м'ясо за смаком. Подавати оладки теплими з невеликою кількістю соусу.

Подібні рецепти

Оладки з кабачків і картоплі

Пюре з картоплі і пастернаку

У нас в сім'ї дуже люблять різні оладки: звичайні, кабачкові, деруни. У цьому рецепті з'єднані два види: деруни і оладки з кабачків. Пропорції можуть бути будь-які на Ваш смак. Смачно і просто! опис приготування: Даний рецепт приготування оладок з кабачків і картоплі відрізняється крайньою про...

Печеня з картоплі

Печеня з картоплі

Оригінальна страва печені з картоплі я пробувала в поїздці по Європі. Ось рецепт зроблений за мотивами, думаю любителям картоплі він сподобається. опис приготування: Печеня з картоплі приємно дегустувати, запиваючи білим вином в спокійній обстановці. Замість копченостей модно взяти шматочки г...

Жульєн в картоплі

Жульєн в картоплі

Жульєн в картоплі — неймовірно ефектне блюдо, яке своєю оригінальністю вразить навіть бувалих гостей. Картопля тут грає роль посуду — незвично, Чи не справедливість?:) опис приготування: Жульєни мені ніколи не подобалися — дістаєш чайною ложкою якусь незрозумілу субстанцію з кокотніци, пробуєш...

Ньокки з солодкої картоплі з сирним соусом

Ньокки з солодкої картоплі з сирним соусом

Рецепт приготування ньоккі з солодкої картоплі, рікотти і пармезану з соусом із сиру Гауда, молока, лука і борошна. опис приготування: Ньокки - це італійські галушки овальної форми, які готують з манної крупи, картоплі, сиру, сиру, шпинату, гарбуза і черствого хліба. Традиційно ньокки подають ...

Печиво з солодкої картоплі «пряне»

Печиво з солодкої картоплі «пряне»

Рецепт приготування печива з солодкої картоплі, мускатного горіха, імбиру і гвоздики. опис приготування: Печиво найкраще подавати в перший же день його приготування. Готове печиво можна заморозити, а потім випікати при тій же температурі, що свіже, але 2 хвилини більше. За цим рецептом у вас ...