Рецепт Юдейський паску

Рецепт Юдейський паску
Кількість порцій: 10-15 Час приготування: 5 г. 0 хв.
Оригінальний рецепт приготування іудейського паски по кращим єврейських традицій. смачний, здобний паску на сметані сподобається всім любителям пасхальної домашньої випічки. дивіться рецепт!

опис приготування:

Не лякайтеся такої кількості інгредієнтів, готувала на велику сім'ю, та ще й в гості потрібно захопити по пасочки в якості презенту. Якщо у вас домочадців поменше буде, зменшите кількість інгредієнтів в два, а то і в три рази. Для приготування іудейського паски нам знадобиться сметана середньої жирності, горіхи волоські (а можна і мигдаль, якщо бюджет дозволяє), для любителів приємного аромату — трохи лікеру "; амарето" не завадить.

1. Спочатку варто підготувати ряд продуктів: родзинки грає важливу роль в іудейському пасці, його варто промити гарненько і просушити. Борошно слід просіяти, а горіхи подрібнити (але не в крихту, просто дрібно). Форми для випікання застеліть пергаментом, змастіть трохи вершковим маслом і посипте сухарями панірувальними.

2. Приготуйте опару: в теплому молоці розведіть дріжджі, додайте дві склянки цукру, сто грамів вершкового масла (кімнатної температури, а краще взагалі його розтопити), а також кілограм борошна. Перемішайте все акуратно, додайте трохи солі. Накрийте опару рушником, залиште на 1,5-2 годину.

3. Коли тісто підійде, обомніте його гарненько і поставте знову підходити. Хоча якщо часу у вас не так багато, можете пропустити цей етап і приступити відразу до випікання.

4. Поки опара підходить, яйця razbeyte, одягли жовтки від білків. Розітріть жовтки зі склянкою цукру, додавши ще пакетик ванільного цукру. Білки теж збийте з цукром до піни білої.

5. В опару, що підійшла, додайте вершкове масло, білки збиті і жовтки перетерті, а також сметану і, якщо хочете, Дістіллері & Quot; амаретто & Quot;. Просіяне борошно підмішувати поступово в тісто. Тісто потрібно гарненько вимісити (це може зайняти до години, не дивуйтесь, особливо з такою кількістю інгредієнтів). Готове тісто на паску поставте ще раз в тепле місце під рушник, щоб підходило.

6. Коли тісто підійде, обомніте його ще раз. Додайте потім в нього родзинки, а також горішки. За смаком можете додати ще кардамон (якщо він в зернах, раджу подрібнити).

7. Розкладіть тісто по підготовленим формам, заповнивши їх на одну третину. Дайте тесту в формах расстояться хвилин 20. В цей час поставте духовку розігріватися до 200 градусів.

8. Поставте паски в духовку на 40 хвилин. Коли відчує аромат і побачите приємну корочку рум'яної — паски готові.

9. Готові іудейські паски збризніть соком лимона, а потім посипте щедро цукровою пудрою.

Іудейські паски відрізняються від звичайних, приготованих із здобного тіста без сметани, але вони не менш смачні і ароматні. Смачного!


  • борошно— 3 кілограма
  • дріжджі— 150 грам
  • молоко— 1,2 L
  • цукор— 3-4 склянок
  • яйця— 17 штук
  • Вершкове масло— 750 грам
  • крем— 1,5 склянки
  • Ізюм— 500 грам
  • горіхи— 200 грам
  • імбир— 1 Чайна ложка
  • зерна кардамону— 10 штук
  • шафран— 0,5 чайних ложки
  • Мускатний горіх— 0,5 чайних ложки
  • Ванільний цукор— 25 грам
  • Цукрова пудра— 1 Склянка
  • лимон— 1 штука
  • Вершкове масло— За смаком(для змащення)
  • лікер— За смаком
  • Панірувальні сухарі— За смаком(для посыпки)
Не лякайтеся такої кількості інгредієнтів, готувала на велику сім'ю, та ще й в гості потрібно захопити по пасочки в якості презенту. Якщо у вас домочадців поменше буде, зменшите кількість інгредієнтів в два, а то і в три рази. Для приготування іудейського паски нам знадобиться сметана середньої жирності, горіхи волоські (а можна і мигдаль, якщо бюджет дозволяє), для любителів приємного аромату — трохи лікеру "; амарето" не завадить.

1. Спочатку варто підготувати ряд продуктів: родзинки грає важливу роль в іудейському пасці, його варто промити гарненько і просушити. Борошно слід просіяти, а горіхи подрібнити (але не в крихту, просто дрібно). Форми для випікання застеліть пергаментом, змастіть трохи вершковим маслом і посипте сухарями панірувальними.

2. Приготуйте опару: в теплому молоці розведіть дріжджі, додайте дві склянки цукру, сто грамів вершкового масла (кімнатної температури, а краще взагалі його розтопити), а також кілограм борошна. Перемішайте все акуратно, додайте трохи солі. Накрийте опару рушником, залиште на 1,5-2 годину.

3. Коли тісто підійде, обомніте його гарненько і поставте знову підходити. Хоча якщо часу у вас не так багато, можете пропустити цей етап і приступити відразу до випікання.

4. Поки опара підходить, яйця razbeyte, одягли жовтки від білків. Розітріть жовтки зі склянкою цукру, додавши ще пакетик ванільного цукру. Білки теж збийте з цукром до піни білої.

5. В опару, що підійшла, додайте вершкове масло, білки збиті і жовтки перетерті, а також сметану і, якщо хочете, Дістіллері & Quot; амаретто & Quot;. Просіяне борошно підмішувати поступово в тісто. Тісто потрібно гарненько вимісити (це може зайняти до години, не дивуйтесь, особливо з такою кількістю інгредієнтів). Готове тісто на паску поставте ще раз в тепле місце під рушник, щоб підходило.

6. Коли тісто підійде, обомніте його ще раз. Додайте потім в нього родзинки, а також горішки. За смаком можете додати ще кардамон (якщо він в зернах, раджу подрібнити).

7. Розкладіть тісто по підготовленим формам, заповнивши їх на одну третину. Дайте тесту в формах расстояться хвилин 20. В цей час поставте духовку розігріватися до 200 градусів.

8. Поставте паски в духовку на 40 хвилин. Коли відчує аромат і побачите приємну корочку рум'яної — паски готові.

9. Готові іудейські паски збризніть соком лимона, а потім посипте щедро цукровою пудрою.

Іудейські паски відрізняються від звичайних, приготованих із здобного тіста без сметани, але вони не менш смачні і ароматні. Смачного!


Подібні рецепти

Вівсяний паску

Пиріг на паску

Швидкий і простий спосіб порадувати своїх рідних і близьких оригінальним і корисним паскою на Великдень! опис приготування: Сьогодні я хочу поділитися з вами неймовірно простим рецептом страви — вівсяний паску. Це чудове частування може бути приготовлено як альтернатива традиційному пасхальном...

Великодній здобний паску

Великодній здобний паску

Здобний паску за цим рецептом завжди пекла моя бабуся. Цей рецепт вона називала "; віденської здобою ";, з такого тесту завжди виходив дуже м'який та ніжний паску, а також - пиріжки і рогалики. опис приготування: Поділюся з вами бабусиним рецептом, як приготувати великодній здобний паску. На п...

Оригінальний паску «Kraffin»

Оригінальний паску «Kraffin»

Паска & Quot; Kraffin" захоплює не тільки своїм здобним м'якушем, але і оригінальним видом. Він виходить в міру солодким, посипається цукровою пудрою, так що ласунам можна збільшити кількість цукру. опис приготування: Пропоную вам подивитися детальний покроковий рецепт, як приготувати оригінал...

Великодній сирний паску

Великодній сирний паску

Дуже смачний паску, на приготування якого витрачається мало часу і продуктів. подобається всім — і дорослим, і дітям. опис приготування: Спочатку необхідно приготувати опару: змішати дріжджі, 1 ch.l.sahara і 1 ст.л.мукі і трохи теплого молока або сироватки, і залишити до освіти пінної шапки. В...

Печиво з родзинками, горіхами і M&M-х

Печиво з родзинками, горіхами і M&M-х

Рецепт приготування печива з вівсяними пластівцями, арахісовим маслом, кренделі, цукерками M&M-х, родзинками і волоськими горіхами. Це яскраве різнобарвне ласощі припаде до смаку дітям. кількість порцій: 8 сода— 1/2 чайних ложки сіль— 1/4 чайних ложки несолоне вершкове масло кімнатної температу...