Рецепт Юдейський паску
![Рецепт Юдейський паску](https://kuhari.com.ua/img/iudeiskii_kulich-256397.webp)
Оригінальний рецепт приготування іудейського паски по кращим єврейських традицій. смачний, здобний паску на сметані сподобається всім любителям пасхальної домашньої випічки. дивіться рецепт!
опис приготування:
Не лякайтеся такої кількості інгредієнтів, готувала на велику сім'ю, та ще й в гості потрібно захопити по пасочки в якості презенту. Якщо у вас домочадців поменше буде, зменшите кількість інгредієнтів в два, а то і в три рази. Для приготування іудейського паски нам знадобиться сметана середньої жирності, горіхи волоські (а можна і мигдаль, якщо бюджет дозволяє), для любителів приємного аромату — трохи лікеру "; амарето" не завадить.
1. Спочатку варто підготувати ряд продуктів: родзинки грає важливу роль в іудейському пасці, його варто промити гарненько і просушити. Борошно слід просіяти, а горіхи подрібнити (але не в крихту, просто дрібно). Форми для випікання застеліть пергаментом, змастіть трохи вершковим маслом і посипте сухарями панірувальними.
2. Приготуйте опару: в теплому молоці розведіть дріжджі, додайте дві склянки цукру, сто грамів вершкового масла (кімнатної температури, а краще взагалі його розтопити), а також кілограм борошна. Перемішайте все акуратно, додайте трохи солі. Накрийте опару рушником, залиште на 1,5-2 годину.
3. Коли тісто підійде, обомніте його гарненько і поставте знову підходити. Хоча якщо часу у вас не так багато, можете пропустити цей етап і приступити відразу до випікання.
4. Поки опара підходить, яйця razbeyte, одягли жовтки від білків. Розітріть жовтки зі склянкою цукру, додавши ще пакетик ванільного цукру. Білки теж збийте з цукром до піни білої.
5. В опару, що підійшла, додайте вершкове масло, білки збиті і жовтки перетерті, а також сметану і, якщо хочете, Дістіллері & Quot; амаретто & Quot;. Просіяне борошно підмішувати поступово в тісто. Тісто потрібно гарненько вимісити (це може зайняти до години, не дивуйтесь, особливо з такою кількістю інгредієнтів). Готове тісто на паску поставте ще раз в тепле місце під рушник, щоб підходило.
6. Коли тісто підійде, обомніте його ще раз. Додайте потім в нього родзинки, а також горішки. За смаком можете додати ще кардамон (якщо він в зернах, раджу подрібнити).
7. Розкладіть тісто по підготовленим формам, заповнивши їх на одну третину. Дайте тесту в формах расстояться хвилин 20. В цей час поставте духовку розігріватися до 200 градусів.
8. Поставте паски в духовку на 40 хвилин. Коли відчує аромат і побачите приємну корочку рум'яної — паски готові.
9. Готові іудейські паски збризніть соком лимона, а потім посипте щедро цукровою пудрою.
Іудейські паски відрізняються від звичайних, приготованих із здобного тіста без сметани, але вони не менш смачні і ароматні. Смачного!
- борошно— 3 кілограма
- дріжджі— 150 грам
- молоко— 1,2 L
- цукор— 3-4 склянок
- яйця— 17 штук
- Вершкове масло— 750 грам
- крем— 1,5 склянки
- Ізюм— 500 грам
- горіхи— 200 грам
- імбир— 1 Чайна ложка
- зерна кардамону— 10 штук
- шафран— 0,5 чайних ложки
- Мускатний горіх— 0,5 чайних ложки
- Ванільний цукор— 25 грам
- Цукрова пудра— 1 Склянка
- лимон— 1 штука
- Вершкове масло— За смаком(для змащення)
- лікер— За смаком
- Панірувальні сухарі— За смаком(для посыпки)
1. Спочатку варто підготувати ряд продуктів: родзинки грає важливу роль в іудейському пасці, його варто промити гарненько і просушити. Борошно слід просіяти, а горіхи подрібнити (але не в крихту, просто дрібно). Форми для випікання застеліть пергаментом, змастіть трохи вершковим маслом і посипте сухарями панірувальними.
2. Приготуйте опару: в теплому молоці розведіть дріжджі, додайте дві склянки цукру, сто грамів вершкового масла (кімнатної температури, а краще взагалі його розтопити), а також кілограм борошна. Перемішайте все акуратно, додайте трохи солі. Накрийте опару рушником, залиште на 1,5-2 годину.
3. Коли тісто підійде, обомніте його гарненько і поставте знову підходити. Хоча якщо часу у вас не так багато, можете пропустити цей етап і приступити відразу до випікання.
4. Поки опара підходить, яйця razbeyte, одягли жовтки від білків. Розітріть жовтки зі склянкою цукру, додавши ще пакетик ванільного цукру. Білки теж збийте з цукром до піни білої.
5. В опару, що підійшла, додайте вершкове масло, білки збиті і жовтки перетерті, а також сметану і, якщо хочете, Дістіллері & Quot; амаретто & Quot;. Просіяне борошно підмішувати поступово в тісто. Тісто потрібно гарненько вимісити (це може зайняти до години, не дивуйтесь, особливо з такою кількістю інгредієнтів). Готове тісто на паску поставте ще раз в тепле місце під рушник, щоб підходило.
6. Коли тісто підійде, обомніте його ще раз. Додайте потім в нього родзинки, а також горішки. За смаком можете додати ще кардамон (якщо він в зернах, раджу подрібнити).
7. Розкладіть тісто по підготовленим формам, заповнивши їх на одну третину. Дайте тесту в формах расстояться хвилин 20. В цей час поставте духовку розігріватися до 200 градусів.
8. Поставте паски в духовку на 40 хвилин. Коли відчує аромат і побачите приємну корочку рум'яної — паски готові.
9. Готові іудейські паски збризніть соком лимона, а потім посипте щедро цукровою пудрою.
Іудейські паски відрізняються від звичайних, приготованих із здобного тіста без сметани, але вони не менш смачні і ароматні. Смачного!
Подібні рецепти
![Вівсяний паску](https://kuhari.com.ua/img/ovsyanii_kulich-177789.webp)
Пиріг на паску
Швидкий і простий спосіб порадувати своїх рідних і близьких оригінальним і корисним паскою на Великдень! опис приготування: Сьогодні я хочу поділитися з вами неймовірно простим рецептом страви — вівсяний паску. Це чудове частування може бути приготовлено як альтернатива традиційному пасхальном...
![Великодній здобний паску](https://kuhari.com.ua/img/pashalnii_sdobnii_kulich-269034.webp)
Великодній здобний паску
Здобний паску за цим рецептом завжди пекла моя бабуся. Цей рецепт вона називала "; віденської здобою ";, з такого тесту завжди виходив дуже м'який та ніжний паску, а також - пиріжки і рогалики. опис приготування: Поділюся з вами бабусиним рецептом, як приготувати великодній здобний паску. На п...
![Оригінальний паску «Kraffin»](https://kuhari.com.ua/img/originalnii_kulich_quotkraffinquot-498498.webp)
Оригінальний паску «Kraffin»
Паска & Quot; Kraffin" захоплює не тільки своїм здобним м'якушем, але і оригінальним видом. Він виходить в міру солодким, посипається цукровою пудрою, так що ласунам можна збільшити кількість цукру. опис приготування: Пропоную вам подивитися детальний покроковий рецепт, як приготувати оригінал...
![Великодній сирний паску](https://kuhari.com.ua/img/pashalnii_tvorojnii_kulich-31436.webp)
Великодній сирний паску
Дуже смачний паску, на приготування якого витрачається мало часу і продуктів. подобається всім — і дорослим, і дітям. опис приготування: Спочатку необхідно приготувати опару: змішати дріжджі, 1 ch.l.sahara і 1 ст.л.мукі і трохи теплого молока або сироватки, і залишити до освіти пінної шапки. В...
![Печиво з родзинками, горіхами і M&M-х](https://kuhari.com.ua/img/pechene_s_iziumom_orehami_i_MMaposs-23639.webp)
Печиво з родзинками, горіхами і M&M-х
Рецепт приготування печива з вівсяними пластівцями, арахісовим маслом, кренделі, цукерками M&M-х, родзинками і волоськими горіхами. Це яскраве різнобарвне ласощі припаде до смаку дітям. кількість порцій: 8 сода— 1/2 чайних ложки сіль— 1/4 чайних ложки несолоне вершкове масло кімнатної температу...