Рецепт Наливка з агрусу і чорної смородини

Рецепт Наливка з агрусу і чорної смородини
Кількість порцій: 10 Час приготування: 11 дн. 2 г. 0 хв.
Простий рецепт приготування наливки з агрусу і чорної смородини - до вашої уваги! Якщо вам захочеться легкого алкоголю для вас і ваших гостей, тоді рецепт вам припаде до душі. Спробуйте!

опис приготування:

Зазвичай наливки готують з додаванням горілки, але мені такий спосіб не подобається, та й саму горілку я не люблю (вона може залишити присмак в наливки домашнього приготування). Тому, не шукаючи легких шляхів, готую наливку методом бродіння. Для приготування наливки з агрусу з чорної смородини нам буде потрібно сама ягода, цукор і вода.

  • агрус— 2,5 кілограма
  • смородина— 0,5 кілограма
  • вода— 2,2 L
  • цукор— 750 грам
  • Закваска для вина— 130 грам
Наливка з агрусу і чорної смородини - фото крок 1 Для початку варто отримати з ягід сік. З цією метою можете м'яти ягоди руками, використовувати соковижималку або скороварку. У мене — останній варіант. Ягоди завантажте в скороварку і поставте на вогонь. Зціджуємо сік в п'ятилітрову банку через отвір в скороварці і через трубочку.

Наливка з агрусу і чорної смородини - фото крок 2 В отриманий сік додайте цукор.

Наливка з агрусу і чорної смородини - фото крок 3 Я вода.

Наливка з агрусу і чорної смородини - фото крок 4 Потім - і винну закваску.

Наливка з агрусу і чорної смородини - фото крок 5 ретельно перемішайте, поки цукор не розчиниться.

Наливка з агрусу і чорної смородини - фото крок 6 Накрийте банку марлею, закріпіть її гумкою, поставте в темне місце з температурою 24 ступеня.

Наливка з агрусу і чорної смородини - фото крок 7 Струшуйте злегка банку кожен день, щоб мезга перемішувалася. Тепер про додавання цукру: додавати його треба по 130 грамів на 4-ий, 7-ой і 10-ий день. додаєте цукор, перемішуєте, поки не розчиниться, і накриваєте знову марлею. Після цього бродіння трохи "; заспокоїться ";. Сусло можете перелити з п'ятилітрової банки в трилітрову.

Наливка з агрусу і чорної смородини - фото крок 8 Після цього ставимо водяний затвор (пластмасову кришку з гумовим шлангом) на банку з соком, опускаємо другий кінець шланга в банку з чистою, холодної, кип'яченою водою.
Почався період тихого бродіння: від 2 я робити 4 місяців. Час від часу доливайте воду в банку з водою (або повністю її міняйте).

Наливка з агрусу і чорної смородини - фото крок 9 Ось така чудова наливка з агрусу і чорної смородини у нас вийшла. Смачного!

Подібні рецепти

Желе з чорної смородини 5-хвилинка

Наливка з чорної смородини

Желе з чорної смородини 5-хвилинка — це дуже смачне желейне варення-сироп, яке готується дуже швидко, але вимагає тривалого часу для настоювання. опис приготування: Чомусь саме такий спосіб приготування желе з чорної смородини ми називаємо 5-хвилинка. Напевно через те, що перша частина приготу...

Наливка з агрусу

Наливка з агрусу

ароматна, насичена, але при цьому досить легка наливка з агрусу в домашніх умовах — відмінний варіант напою для святкового столу. варіант, як приготувати наливку з агрусу, простий. опис приготування: 1. Ягоди краще брати добре дозріли і м'які. Викладіть їх в глибоку миску або каструлю. 2. Найк...

Печеня з рису і чорної квасолі

Печеня з рису і чорної квасолі

Рецепт приготування печені з рису, чорної квасолі, солодкого болгарського перцю і орегано. опис приготування: У великій каструлі з підсоленою водою приготувати рис відповідно до інструкції на упаковці. Поки рис готується, нагріти масло у великій каструлі на середньому вогні. Додати цибулю, ча...

Наливка абрикосовая

Наливка абрикосовая

Любителям домашніх алкогольних напоїв пропоную взяти на замітку цей простий рецепт абрикосової наливки в двох варіантах. Неймовірний аромат і дуже легкий і приємний смак сподобаються кожному. опис приготування: 1. Абрикоси вимийте як слід і розділіть навпіл. видаліть кісточки, але не поспішайт...

Наливка з черноплодки

Наливка з черноплодки

Чорноплідна горобина — красива і дуже корисна ягода. Вона показана при хворобах щитовидки і інших недугах. Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати наливку з черноплодки. Це чудовий напій! опис приготування: Наливку рекомендується вживати в невеликих кількостях. Тоді вона надасть позитивний ефек...